Dagens rett - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 Mai 2004 - 02:00

    Tapas med spekeskinke

    Tapas er en klassisk spansk måte å småsmake retter på. Spesielt morsomt og en opplevelse som garantert frister til gjentakelse er det dersom du tar runden i eksempelvis Barcelona. Selvsagt må det serveres en tørr sherry til slik deilig mat.
    02. Mai 2004
  • 01 Mai 2004 - 02:00

    Hummer med krydderdressing og spinatris

    En hummermiddag har få utfordrere når det gjelder å skape en høytidspreget luksusfølelse. Det er imidlertid en dyr råvare, et faktum som delvis oppveies av at tilberedningen er svært enkel. Men en gang i året har du vel kanskje råd til å unne deg litt eks
    01. Mai 2004
  • 10 April 2004 - 09:00

    Sennepsgratinert lammerygg og provencalske tomater

    Nå er lammet på sitt beste. Ta derfor sats og trå til for fullt når denne påskens lørdagsmiddag skal kreeres. Vi må reise et godt stykke for å komme til vinvalgets hjemsted som er USA. Og det er en Pinot Noir som skal nytes sammen med lammekjøttet. Smakli
    10. april 2004
  • 08 April 2004 - 02:00

    Kalkunmedaljong med rødvinssaus

    Kalkun er vårt forslag til denne påskens første feriemiddag. Medaljonger høres flott ut, og som bildet viser lover dette riktig så godt. To spanske viner er hva du kan skjenke i glasset. Den ene riktignok noe dyrere enn den andre, men noe godt skal man jo
    08. april 2004
  • 02 April 2004 - 02:00

    Apéritifs store påskemeny 2004

    Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
    02. april 2004
  • 31 Mars 2004 - 02:00

    Wok med marinert svinekjøtt og nudler

    Vi woker sammen en varmende rett denne onsdagen. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, så vi er ikke i tvil om at dagens middagsforslag uansett faller i smak hos de alle
    31. mars 2004
  • 15 Mars 2004 - 02:00

    Gazpacho på termos til pikniken

    Med kald suppe i termosen og masse godt som tilbehør er sommerens pikniksuksess nærmest garantert. Imidlertid er det fortsatt vinter og da er det kanskje best å foreta utflukten innendørs. Dette er flott mat med svanlig spennende smak. En spansk rødvin er
    15. mars 2004
  • 14 Mars 2004 - 02:00

    Elgsteik med sjysaus, jordskokkpuré, aspargesbønner, ristet sopp og slottspoteter

    Elgkjøtt er temmelig magert og gjør egentlig relativt ganske lite ut av seg smaksmessig. Da smaker det ekstra godt med rikt tilbehør, noe du får i rikelig monn i denne søndagens middagsoppskrift. En rekke gode vinforslag får du selvsagt med.
    14. mars 2004
  • 27 Februar 2004 - 02:00

    Svinekjøtt i sursøt saus

    Svinekjøtt og sursøt saus som skapt for hverandre. Og da kommer jo også ananasen til sin rett. Hva annet enn ris og en deilig hvitvin, aller helst en tysk sådan, kan gjøre denne fredagens måltid fullendt? Kos deg med et raskt tilberedt og ikke minst mager
    27. februar 2004
  • 03 Februar 2004 - 02:00

    Kyllingburger

    I dag skal en ny og spennende burger på bordet. Prior lanserer i disse dager kylling-kjøttdeig, en kjøttdeig som inneholder vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt. 100 prosent rent hvitt kjøtt er sunt for kroppen. Vi matcher en r
    03. februar 2004
  • 30 Januar 2004 - 02:00

    Chateubriand

    En riktig lekker kjøttmiddag er på sin plass etter en strevsom arbeidsuke. Vi velger oss det mest eksklusive kjøttstykket, indrefileten, og bygger på med hjemmelaget potetgull. I glasset blir det australsk i form av en rød kraftbombe. Men likevel en vin m
    30. januar 2004
  • 28 Januar 2004 - 02:00

    Nudelsuppe med kjøttboller

    Nudler er svært anvendelige. I dag tilbereder vi en deilig varm suppe der kjøtt og grønnsaker hører med. En rimelig men velsmakende middag krever ditto vin i glasset. Et lett valg - bare se på denne flotte og rimelige røde italieneren som du får kjøpt i t
    28. januar 2004
  • 27 Januar 2004 - 02:00

    Kyllingrulader

    Små og lettspiste retter hører selvsagt også med i vår rikholdige kokebok. Dagens forslag er enkelt og greit basert på kyllingfilet samt noen ytterst få andre bestanddeler. Vi foreslår også en lettdrikkelig rødvin som passer svært godt til smaksbildet.
    27. januar 2004
  • 25 Januar 2004 - 02:00

    Russisk kylling à la rype

    Kylling på et noe vilt vis er dagens middagsforslag. Navnet sier egentlig alt, men vi fornemmer en litt uvanlig og spennende smak som vi slett ikke forbinder med kylling. Rosenkål og vin er en ytterst vanskelig kombinasjon, men en vin fra Bordeaux skulle
    25. januar 2004
  • 15 Januar 2004 - 02:00

    Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

    Woket svinekjøtt er synonymt med kjapp hverdagssmiddag. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, og da balanseres måltidet ganske godt likevel. Spansk rødvin er vårt vintip
    15. januar 2004
  • 01 Januar 2004 - 02:00

    Kalkunsuppe

    Etter en for mange svært sen natt med masse feiring og ditto god mat passer det vel godt med en enkel men smakfull middagsrett. Kalkunsuppe blir derfor det nye årets første rett, og vi velger like godt vann som drikkefølge. Om du ønsker noe annet godt er
    01. januar 2004
  • 29 Desember 2003 - 02:00

    Stekt laks

    Heller ikke i julehøytiden kommer vi unna gode fiskemåltider. Vi gjør det imidlertid ganske enkelt og anbefaler stekt laks som denne mandagens rett. Om du har tatt julefri eller jobber disse mellomdagene, er retten uansett enkel å tilberede. Vi matcher fi
    29. desember 2003
  • 28 Desember 2003 - 02:00

    Juleølmarinert viltfilet med juleølsaus og juleølposjert fiken

    Også i romjula skal trivselsfaktoren være helt på topp. God mat og gode venner er en vellykket kombinasjon, og med godt og variert drikke til maten er vi ganske sikre på at julens siste dager blir en fin avslutning på året som snart er omme.
    28. desember 2003
  • 27 Desember 2003 - 02:00

    Fondue med spennende sauser

    Fondue er en rett som skapt for høytider lik julen. Svært sosialt, for tiden trekker unektelig ut når man på tur står på vent for å ferdigstille den tillagede porsjon på fonduegaffelen. Men fortvil ikke; det er mye glede å finne i både glass og tilbehør.
    27. desember 2003
  • 26 Desember 2003 - 02:00

    Kyllingfilet med smak av jul

    Kylling finner sin naturlige plass også under julehøytiden. Husk at dette også er slankende mat, for kyllingkjøttet er faktisk svært magert. Vinen kommer fra det spennende Somontano-området i nordre delen av Spania. Svært rimelig priset er den også denne
    26. desember 2003
  • 24 Desember 2003 - 02:00

    Julens festmeny

    Julens festmeny kan du benytte deg av nær sagt hvilken som helst dag i høytiden. Tre retter står på menyen, og det er ikke de tradisjonelle rettene vi satser på. Skap derfor din egen tradisjon basert på dine egne favoritter, slik som Omar Viset her gir de
    24. desember 2003
  • 22 Desember 2003 - 02:00

    Dagens rett for hele julen 2003

    Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, men vi har selvsagt laget ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte
    22. desember 2003
  • 19 Desember 2003 - 02:00

    Israelsk kylling med sennep og honning

    Kylling er godt, men da må du for all del også prøve de bedre utgavene, så som Stange-kylling eller Gourmet-kylling. Smaksopplevelsen lover vi deg blir en helt annen og så absolutt verdt hver eneste krone, for dyrere er det jo naturligvis. Flott vin hører
    19. desember 2003
  • 15 Desember 2003 - 02:00

    Medisterkaker

    Vi nærmer oss jul, og da faller det naturlig å trappe opp våre forslag rundt tradisjonsrik julemat. Medisterkaker er klart med blant disse rettene, og svært enkle å tilberede er de også. Vi trenger en lett og ung vin til en rett som dette, og dagens forsl
    15. desember 2003
  • 12 Desember 2003 - 02:00

    Kalvesnadder

    Det er kanskje i tiden før jul du virkelig skal spandere på deg litt ekstra god mat. Snart går det også opp for mange av oss at det er mindre enn to uker til julaften, og da setter stresset inn for fullt. Kos deg med et deilig kjøttmåltid og dertil passen
    12. desember 2003