I spissen for Umbrias desidert største vinprodusent Cantine Lungarotti og dens store vin Rubesco Riserva Monticchio står to halvsøstre: Teresa og Chiara.
Utmerkelser er også blitt beaujolaiskongen Georges Dubuf til del. Nytt av året er en konkurranse Trophée Parisien des Crus du Beaujolais, som skal promovere vin fra de 10 cruene i Beaujolais. Denne gang var det 1996-årgangen som skulle bedømmes.
Norges mestselgende likør har sitt navn etter hovedstadens helgen og beskytter, St. Hallvard. Ikke uten grunn, for den har siden fødselen i 1896 vært et produkt av byen.
Her finner du en oversikt over de fleste akevitter som er til salgs over polets disk. Men ikke bare det, du finner også en beskrivelse av fylde, smak og ikke minst hva slags mat du skal bruke den enkelte akevitt til.
Vinmonopolets julegave til folket er mange gode viner blant novembernyhetene. 11 hvite og 12 røde er meget gode eller gode kjøp. Still deg i køen så fort som mulig så sikrer du deg godbitene til julemiddagen. Apéritifs profesjonelle smakere har på ny test
Kutt prisene på Polet og stopp noe av den ulovlige omsetningen. Lavere priser er god helsepolitikk, sier administrerende direktør Odd Grøholt i Vinmonopolet til Dagavisen. For mindre enn to uker siden ville han selv øke prisene på polet og sa ikke et ord
Europa som forbilde? Californiske E & J Gallo Winery opererer på to fronter. Den ene er som verdens største vinprodusent med svimlende 1,25 milliarder liter årlig. Den andre er et ambisiøst kvalitetsprogram hvor viner fra enkeltvinmarker står i sentrum.
I Apéritifs blindtest av 23 likører med større eller mindre innslag av urter og krydder ble en lite kjent norskprodusert likør, Sankta Sunniva, kåret som best. Drambuie er ikke bare den beste whiskybaserte likøren, men også blant de aller beste totalt set
Nå er den definitivt kommet til oss. Espressobølgen! Kaffebarene med sine lange lister av espressobaserte drikker har allerede konkurrert ut kaffistovene, i hvert fall i storbyene. Ta Apéritifs lynkurs i kaffeitaliensk og lær mer om alle de spennende
Bonaparte er definitivt ikke keiserens nye klær. Folkecognacen Tre Stjerners har endelig fått den identiteten den fortjener. Dessuten er den et helnorsk produkt.
Selv om fatbruken brer om seg blant chablisprodusenter, står J. Moreau & Fils mot. Her er det bare ståltanker. Verken deres vanlige cuvée eller deres premier og grand cru'er får noen annen smakstilsetning enn det naturen selv bidrar med.
Om kongen måtte gni seg ekstra godt i øynene da han så denne kjempeflasken oppstilt på gårdsplassen en regntung junidag, forteller ikke historien noe om.
Laroches Chablis, velkjent i mange vinkart, har i flere år lidt av å være bulkimportert. Nå tar produsenten selv hånd om flaskene, og resultatet er en helt annen kvalitet.
Ty Nant med kullsyre og Imsdal uten er de beste flaskevanntypene i følge Apéritifs blindtest av i alt 23 ulike produkter. Mens storselgere som Farris sitron og Olden sitron ber smakspanelet deg styre unna.
Grensehandelen øker og øker, og stadig flere nordmenn handler billig mat og drikke av søta bror. Er du en av dem som tar turen over grensen for å kjøpe billigere vin, brennevin og tobakk? Det er spørsmålet Apéritifs barometer stiller denne uken?
Glem den sørlige halvkule hvis du er på jakt etter superkjøpene. Verdens største vinregion, Languedoc-Roussillon, med 300.000 hektar, har rustet voldsomt opp (og ned) de seneste årene.
De største XO cognacene preges av stor grad av finesse. Men elegansen er ikke gratis, selv om Apéritifs omfattende blindtest viser deg en rekke produkter som gir meget god valuta for pengene. Blant dem er Bache Gabrielsen og Hardy. Du får også forslag til
Politikerne tror at de reduserer forbruket vårt av alkohol ved å innføre høyere avgifter og begrense tilgangen. Er det god edruskapspolitkk eller fører det til at folk smugler mer og fremfor alt er villigere enn noen sinne til å kjøpe smuglervarer? Hva me
Tar du en to timers fergetur nordover fra nordspissen av Skottland, havner du i Stromness på den største av øyene som samlet heter Orknøyene. Det mest kjente produktet herfra, i tillegg til vill natur, er single malt whisky. Highland Park er det eneste de
Se, det er spørsmålet Apéritifs baromter stiller denne uken. Noen drikker vann, andre øl eller juice, mens atter andre har vin til middagen. Vi er spente på hva du drikker til hverdags eller i helgen når middagen står på bordet.
Bagatelle i Oslo og Craig's Kjøkken i Stavanger kan begge smykke seg med tittelen Norges beste vinkart. Selv om Bagatelle kan tilby et mer kundevennlig prisnivå i dag enn tidligere, er det umulig å konkurrere med Craig's gi-bort-priser.
Niepoorts 20 år gamle portvin gikk av med seieren i klassen hvit, ruby og tawny. Det aller beste kjøpet får du imidlertid med Rozés Special Reserve som byr på utrolig mye god smak for to hundre kroner.
For en vinentusiast innebærer selve ordet portvin noe helt spesielt, nesten noe magisk, og noen av oss vil kanskje tenke tilbake på og gjenoppleve noen av de store opplevelsene vi har hatt med vellagrede, støvete flasker portvin, gjerne åpnet med en portv