Hvorfor er innmaten mer eller mindre helt forsvunnet fra nordiske matbord? Er det noe håp om at den er på vei tilbake? Hva må i så fall til? Apéritif prøver å finne svar på dette.
Det er de aller beste kjøpene blant de 100 testede vinene fra nyhetsslippene i januar og november. Men også en pen håndfull med flotte tørre hvitviner som byr på solid vinvaluta, Topp til skrei og annen sjømat.
Gusbourne er det nest mest selgende britiske boblemerket i Norge. De hviler likevel ikke på laurbærene, men satser videre på sin svært populære chardonnaydominerte vinstil.
Valtellina er en av de mest risikoutsatte vinregionene i verden. Ut av dette kommer det noe av den mest årgangsstyrte vinen som tenkes kan, men også stadig bedre vin. Deriblant fra ARPEPE.
Carolyn og Jean-Claude Martin på Creation Wines nøyer seg ikke bare med å ha skapt et nytt vinområde i Sør-Afrika, å redde landets vinindustri fra virusplager og å lage god vin.
Markgräflerland er den minst kjente og den minst tyske av alle tyske vinregioner. Som likevel, og kanskje nettopp derfor har en helt unik signatur. Sterkt påvirket av naboene Sveits og Frankrike.
Noen nesten dobler prisen, og det gjelder særlig en håndfull burgundere. Men det meste er uendret, og det er sågar muligheter til å kjøpe øl og sider til halv pris.
Skikkelig sprø svor og saftig svinekjøtt. Finnes det noe deiligere? Den tilfredsstillende følelsen du får når du hører svoren knase, samtidig som svinekjøttet smelter i munnen på deg. Det er ikke rart at ribba har fått hedersplassen på julebordet.