Ukens drink - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 05 Mars 2004 - 11:58

    En skikkelig drink med smak av sitrus

    Vodka er som en potet. Den kan benyttes til et nærmest ubegrenset antall drinkvarianter. Ren i smak, samtidig som den forsterker karakteren til resten av ingrediensene. Denne helgen går vi for en frisk drink der sitrusfrukt i form av sitron står som smaks
    05. mars 2004
  • 27 Februar 2004 - 15:57

    Hvis du synes irish coffee er litt kjedelig, er dette kaffedrinken for deg

    Den kombinerer noe de fleste har i barskapet med kaffe traktet med kardemomme. En ekstra lekker og smaksintens start på påskeferien.
    27. februar 2004
  • 20 Februar 2004 - 13:15

    En spicy drink

    Ukens drink er en riktig så spicy liten sak. Kanellikør er vel kanskje ikke akkurat det som først faller deg inn å benytte når drinker skal forberedes. Imidlertid blir dette en svært spennende drink der friskhet og søtladenhet går hånd i hånd. Kjøp inn li
    20. februar 2004
  • 12 Februar 2004 - 12:37

    Valentines All Day Drinks

    Om du velger å gjøre stas på kjæresten ute eller hjemme, kommer deilige og pirrende drinker godt med. Her er fire gode forslag fra Bølgen & Moi Briskeby.
    12. februar 2004
  • 06 Februar 2004 - 10:21

    Hvilken president det er snakk om kan du gjette på når du mikser El Presidente

    Denne uken blir du servert en drink der rom er hovedingrediens. En relativt enkel, men like fullt velsmakende, drink som passer like godt til alle årstider. Rom er dessuten en råvare du med stort hell oftere kan benytte i dine egne drinker.
    06. februar 2004
  • 30 Januar 2004 - 09:47

    Kan en drink være medisin?

    Ukens drink er basert på Vaccari Sambuca, en likør som så dagens lys så sent som i 1990. Likøren har fått navn etter destillatøren Arturo Vaccari. Med en konsis smak av anis og fennikel, friskes det hele opp med masse deilig fruktighet. Dessuten kan dette
    30. januar 2004
  • 23 Januar 2004 - 17:00

    En drink fra Bakgården Bar

    Det blide sørland, representert ved gutta i Bakgården Bar i Kristiansand, gir deg denne helgens drinkoppskrift. Med et rykte på seg at de lager spesielle ting, forsikres du likevel at ingen kompromisser inngås når det gjelder råvarene. Friskt, friskt og a
    23. januar 2004
  • 09 Januar 2004 - 15:45

    Slik lager du drinken Vanilla Passion

    Det er ikke bare Absolut som har oppnådd store suksess i drinkmarkedet med sin vaniljevodka. Også Cariel nyter stor respekt og faktisk foretrekkes av en betydelig andel drinkelskere. Herved er du advart mot den forføreriske drinken vi her gir deg oppskrif
    09. januar 2004
  • 02 Januar 2004 - 02:01

    Det er slik du skal mikse en Bacardi Ricky

    Det nye årets første drink fra Apéritif er basert på rom av den hvite typen. Deilig og friskt, samtidig som bitterheten er klart tilstede. Rom er svært underrepresentert i det norske hjem, men i barer og på utesteder er den en mye benyttet råvare. Miks de
    02. januar 2004
  • 19 Desember 2003 - 17:13

    Lag en deilig jule drink 

    Årets siste drinkforslag fra Apéritif er en smaksrik og særdeles frisk juledrink basert på den smakssatte vodkaen Absolut Mandrin. Spesielt passende akkurat nå - jula er jo som kjent høytid for mandariner. Og det beste av alt er at du slipper å skrelle de
    19. desember 2003
  • 12 Desember 2003 - 15:13

    Nå skal du blande cognac og chamapgne

    Denne uken serverer vi deg en skikkelig partdrink for den forestående høytiden. Her mikses både cognac og champagne, ingredienser man gjerne har for hånden i tiden frem mot nyttårsaften. Men det absolutt ingen grunn til ikke å benytte anledningen til å pe
    12. desember 2003
  • 05 Desember 2003 - 18:37

    Absolut Hunk - Sex og Singelliv 

    Tidligere i år kom produsenten av Sex og Singelliv med en uvanlig forespørsel til vodkaprodusenten Absolut. De ønsket å ha med en egen versjon av den prisbelønte annonsekampanjen til Absolut i en episode av serien. Tidligere denne uken kunne du se resulta
    05. desember 2003
  • 28 November 2003 - 11:14

    Proxima Parada

    Ukens drink er signert Jesper Lind og Geir Hagbarth Andresen ved Café con Bar i Oslo. Dens opprinnelse er noe spesiell, men sier samtidig mye om hvor mye kreativitet har å si for utviklingen av nye og vellykkede drinker. Drinken gikk nemlig rett til topps
    28. november 2003
  • 21 November 2003 - 15:34

    Slik lager du Americano

    Americano ble ifølge historien servert første gang på italienske Gaspare Camparis Bar i 1861. Det var italienerne selv som kalte drinken Americano. Oppskriften fant etter hvert veien til USA, der drinken gjennom forbudstiden var klassifisert som et legemi
    21. november 2003
  • 14 November 2003 - 12:00

    Slik mikser du vinner drinken - Absolut White Orchid

    Ukens drink ble vinner av årets Drinks International Cocktail Challenge 2003 - Best White Spirit Cocktail. Mannen bak drinken, Wayne Collins, ble Årets bartender i samme konkurranse. Den spennende drinken er basert på høstens store nykommer på vodkamarked
    14. november 2003
  • 07 November 2003 - 13:27

    Skinnende orange drink

    Likør som smak- og fargetilsetter i vodkadrinker gir deg en rekke spennende variasjoner. Catharina Persson, barchef på Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm, gir deg her sin egen oppskrift på Bright Orange.
    07. november 2003
  • 31 Oktober 2003 - 16:40

    Bloody Maria

    Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på denne Ukens drink. Skremmende god eller ikke; dette er en drink du ikke kommer utenom denne helgen dersom du skal ut på halloween-fest. Historien bak navnet får du dersom du leser
    31. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 11:37

    Har du lyst på en iskald drink så lag denne Frozen Millwood

    Selv om denne ukens drink riktig nok er iskald, vil den sikkert klare å varme deg godt i høstkulda. Likører er godt å ha stående når man ønsker å mikse seg en rask og smakfull kosedrink, uten å nødvendigvis måtte trekke frem alt mulig utstyr.
    24. oktober 2003
  • 17 Oktober 2003 - 11:16

    Slik lager du bringebær mojito

    Skal vi tro den regjerende Norgesmester i bartending, Stig Bareksten, er fruktdrinker det hotteste og meste trendy i bransjen for tiden. Jordbær, bringebær, vannmelon, ananas, mynte; alt som dufter av sommeren kan puttes i et glass sammen med for eksempel
    17. oktober 2003
  • 10 Oktober 2003 - 17:45

    Denne drinkoppskriften kommer fra Monaco -  Manzaberry

    Ukens drink kommer fra Restaurant Bar & Boeuf som ligger godt plassert på en liten halvøy midt i fyrstedømmet Monaco med Middelhavet som nærmeste nabo, i det som heter Sporting Monte-Carlo. I rallyet med samme navn går alt kjapt som fy. Om du klarer å mik
    10. oktober 2003
  • 03 Oktober 2003 - 12:15

    Cristall for alle penga

    For kritiske vodka-kjennere verden over, er det intet produkt som kan måle seg med Stolichnaya Cristall Vodka. Da er det vel egentlig bare å sette i gang helgens miksing og forvente topp resultat. Smak og behag er det også noe som heter, og av denne årsak
    03. oktober 2003
  • 26 September 2003 - 13:45

    Vil du lage Kjells Pop Juice Explosion?

    Med et voldsomt hipt navn gir vi deg denne helgen en fruktbombe av dimensjoner. Her er det masse juice blandet med rom, og dette er et særdeles spennende alternativ til den rådyre rusbrusen du får kjøpt i butikken. Knut Hveding er kompositøren av verket.
    26. september 2003
  • 12 September 2003 - 10:46

    En drink med smak av vanilje

    Ukens drink, Vanilia Sour, er basert på Absoluts nye suksessvodka; Absolut Vanilia. Etter å ha måttet prioritere et nærmest umettelig amerikansk marked, er vodkaen nå på plass i Vinmonopolets hyller. Kos deg i helga med en lekker drink basert på denne spe
    12. september 2003
  • 29 August 2003 - 13:19

    El Diablo slik den lages i Stockholm

    En djevelsk god drink smaker vel ekstra godt nå som helgen atter en gang står for døren. El Diablo er blitt en spesialitet på Metró Restaurant & Bar som du finner i Söder i Stockholm. Stedet er også ytterst populært. Kan det skyldes drinken mon tro?
    29. august 2003
  • 22 August 2003 - 15:17

    Slik lager du Roars Hildonens varme fristelse

    "En drink jeg har servert utallige gjester som har hatt problemer med vond hals, forkjølelse, forspisning og mange andre større og mindre plager. Vanskelig å si om den virker, men det er i hvert fall straks mye hyggeligere å være syk", sier Roar Hildonen
    22. august 2003