Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.
På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.
Med en pris på 159,90 er den fortsatt et kupp og med fast plass i svært mange polutsalg. Fra samme produsent kommer en miks som er regelrett grisebillig.
Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.
Med Amerikas aller eldste vingård er det klart at Mexico må heve stemmen i dagens vinmarked. De meksikanske vinmarkene vokser derfor, og et mangfold av druer fyller stadig flere vinglass med intense og særegne viner.
Mexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.
Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.
På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.
Den berømte Art Nouveau-inspirerte prestisjecuvéen Belle Epoque er champagnehuset Perrier-Jouëts flaggskip. En utsøkt årgangschampagne som ikke bare viser sin evne til å forføre rent visuelt, men også som langringsobjekt.