Det tok 14 år for Begoña Rodrigo å få sin første Michelin-stjerne. I dag er hun en av de heteste kokkene i Spania og gjør sine egne ting. Restauranten hennes, La Salita, har to av tre soler i Guía Repsol.
At det indonesiske kjøkken ikke er særlig kjent, er merkelig, ikke bare fordi Indonesia er et av de største landene i Sørøst-Asia, men også fordi det byr på et virkelig lekker mat. Som på Saji i København.
Å se knollen bli til en deilig delikatesse, en rund liten «petit» potet eller «demi», som kan kokes eller stekes og som har en historie. Det er glede i særklasse for Sigurd Strand Pedersen med familie som står bak Gydas Jordepler.
Den tidligere basketstjernen Alexandre Mazzia er én av tre franske kokker som skal stå for maten under Paris 2024 Olympic Games. Men det er restauranten AM han helst vil snakke om.
I den danske delen av Vadehavet er det østers i tonnevis, og ved lavvann tørrlegges østersbankene slik at man fritt kan plukke delikatessen opp fra sandbunnen. De kan spises på stedet, eller på en lokal restaurant med kreativ garnityr.
Sammen med kjøkkensjef Stuart Barber har vinkelnerparet Knut-Espen Misje og Silje Hanasand på rekordtid skapt en av Stavangers mest innbydende møtesteder for god mat og drikke. Som nylig ble belønnet med sin første Michelinstjerne.
Endelig er hele landet representert i en restaurantguide med 130 restauranter fra Lindesnes i sør til Tromsø i nord er vurdert – noe som har gitt den mest omfattende norske restaurantguiden på lenge.
Den nordspanske hvitvinen txakoli kommer nemlig i flere stiler. Denne som kommer fra den minst kjente delen av baskisk vinland, byr på topp konsentrasjon i tillegg.
Fra solstekte La Mancha til mørke og kulde på Svalbard. Fra enkel tilgang på råvarer til å måtte stå opp klokken 3 for å hente nattens fangst. Det er nå hverdagen for kjøkkensjef Alberto Lozano på restaurant Huset i Longyearbyen.