Se alt det gode du kan lage med blomkål

Den fantastiske blomkålen

(Bilde: zi3000)

Blomkål + fisk = sant

 

Moderne seibiff med blomkålkrem, syltet og sprø løk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 stk
renskåret seirygg
Blomkålkrem
stk
1 ts
Løkmarmelade
1 stk
Syltet småløk
2 stk

Fremgangsmåte

Kutt seien i fine porsjonstykker. Dekk seistykkene med grovsalt og la ligge i 8 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr.

Kutt loffen på oppskjærsmaskin i 2-3 mm tykke skiver, og legg en på hvert seistykke. Stek seien med loffen ned i litt olje over middels varme til gyllen skorpe. La hvile i fem min.

La fiskestykkene steke ferdig i ovn på 200 grader i ca fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.

Blomkålkrem:
Kutt blomkålen i små buketter. Fjern stilken, og dekk den med melk. Kok blomkålen mør i melk og kjør den til glatt konsistens i foodprosessor sammen med kremost, salt og limesaft.
 
Løkmarmelade:
Skrell løken og kutt løken i småterninger som du freser blank i smør. Tilsett balsamico og kok ned. Tilsett rødvin og kok ned ytterligere sammen med sukkeret til det får en tykkere konsistens (marmelade).

Smak til med litt limesaft og salt.

Syltet småløk:
Rens de resterende 12 sjalottløkene og kok dem hele i hvit balsamicoeddik, hvitvin og sukker til de er møre.

Ta dem av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering.

Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.

Løkring:
Kutt små ringer av løk. La dem trekke i lunken lake av sukker/salt natten over. Klapp løken tørr og ha dem i en pose med litt mel.

Ta dem opp av posen og rist av overflødig mel, pisk sammen ett egg og dypp løkringene i dette. Ha løkringene over i en bolle med brødsmuler og dekk godt før du dypper ringene i egg og brød en gang til (dobbeltpaneres).

Løkringene frityrstekes i nøytral olje på ca 180 grader til gyldne.

Tips: Dersom du ikke har en påleggsmaskin, kan du gjerne fryse brødet og skjære skivene fint med en vanlig brødkniv i stedet. Brødsmuler lager du lett selv ved å kjøre restene av brødet i en foodprosessor til fine smuler.

Her finner du flere fristende seioppskrifter

Tips: Du kan selvsagt bruke torsk om du heller vil ha det.

Se alle våre oppskrifter med blomkål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Lauritzen & Westhammer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Torsk i olivenolje og sitron med grønnsaker og stekt pølse

Fremgangsmåte

Legg fisken i saltlake i 10-12 min. Brun den i olje, legg den et varmt sted og la varmen få trekke gjennom. Varm opp i ovn like før servering. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er så vidt møre og legg i bunn av tallerkenen. Legg fisken oppå og "hell" olivenolje og friskpresset sitronjuice over fisken. Stek biter av pølsen og legg over til slutt.

Her finner du mange deilige oppskrifter med torsk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Laks i creme dijon

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til sausen godt.
 
Stek laksen på sterk varme til den er nestten ferdig. skru så ned varmen og hell over sause blandingen, og la fisken trekke videre i denne ca 3-5 minutter.
 
Server laksen på en seng av god salat og blomkålpure sammen med en god ris, eller nykokte poteter.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen