Oven baked pumpkin slices with garlic and thyme served with honey.Top view.

Oppskrifter med gresskar

Oven baked pumpkin slices with garlic and thyme served with honey.Top view. (Lilechka75)

Ingen høst uten gresskarsuppe

 

Gresskarsuppe med strandsnegler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk
0.5 stk
stk
dampede strandsnegler uten skall

Fremgangsmåte

Finhakk løk, purre, gulrot og gresskar. Kokes opp i hvitvin og kyllingkraft tilsatt tomatpuré.

Reduseres til halv mengde før fløten tilsettes. Smak til med salt, pepper og sitron, og eventuelt mer tomatpuré.

Suppen serveres i små suppeskåler. Sneglene stikkes på trespyd og legges over skålene.

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Flere retter med gresskar

Lag din egen halloween-lykt

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Gresskarsuppe med Harissa

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2.5 kg
7.5 dl
Harissa
1 ts
2 ts
koriander,malt
0.75 ts
spisskummin,malt
1.75 dl

Fremgangsmåte

Fjern skinn, frø og fibre fra gresskaret og skjær det i store biter. Småkok uten lokk i en stor kjele sammen med buljong og melk i 15-20 min til det er mørt.
 
Purér suppen med en stavmixer til den er glatt. Krydre med sukker og pepper etter smak.
 
Harissa:
Fjern stilkene på chiliene (bruk gummihansker). Del chiliene i to på langs og fjern frøene - legg chiliene i varmt vann.
 
Kjør hvitløk, salt, koriander, karve og avrente chilier i hurtigmikser samtidig som olivenolje tilsettes litt etter litt, etterhvert blir det en pasta. 
 
Smak til suppen med Harissa og server resten i en skål ved siden av.
 
TIPS! Ha litt fløte og evt revet muskatblomme i suppen. Du får ekstra smak ved å "riste" karve og korianderfrø på pannen like før oppmaling.
 
Harissa passer godt til couscous også.
 

Sendt inn av

Foto: Anna Pustynnikova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen