Spennende kyllingsalater

Våren påminner oss brutalt på at det igjen snart er på tide å trekke i bikini og shorts. Da vil ganske sikkert enkelte synes det er på sin plass å kvitte seg med noen av de ekstra kiloene man la på seg under vinteren. Glem slanking, for sunn og velko
Redaksjonen
02 April 2003 - 15:20

Etter å ha gått ut av vinterhammen, og vi våres i både sinn og skinn, er det tid for fargerike smaksopplevelser. Og da finnes det knapt noe sunnere og mer velsmakende enkelt enn kyllingsalater. Med et grønttilbud fra alle verdens kanter skulle det være rike muligheter til å sette farge på det hvite, sunne kyllingkjøttet, som vi spiser stadig mer av. At grønnsakdisken om ikke lenge blir beriket også med de første duggfriske norske produktene, burde ytterligere øke lysten til å tenke lett, sunt og fargerikt. Her får du servert fem deilige oppskrifter:

Sitronstekt panert kylling på pastasalat

Sitronstekt panert kylling på pastasalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfiletene i strimler

  2. Vend dem i en blanding av hvitløk, hvetemel, revet sitronskall, salt og pepper

  3. Stek kyllingstrimlene i olje i 4-5 minutter.

  4. Legg dem på et tørkepapir for å trekke ut overflødig olje, hold varmt.

  5. Kok og skyll deretter pastaen i kaldt vann. Den skal være lun.

  6. Riv gulroten med ostehøvel eller mandolin, og forvell den i 20 sekunder.

  7. Skjær tomater i båter. 

  8. Bland pasta og grønnsaker i en salatbolle eller et serveringsfat.

  9. Bland alle ingrediensene til dressingen og hell den over salaten, bland godt.

  10. Anrett kyllingstrimlene på toppen og dryss over sesamfrø.

Tips:
Det fungerer fint å bruke pastarester i denne retten, beregn 50 prosent mer enn tørrvekt. La de bli romtemperte før du blander dem i salaten.

Se andre lignende oppskrifter 

Flere salater med kylling 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kyllingsalat med avokado

Kyllingsalat med avokado

Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i terninger. Del tomatene i skiver og skjær paprikaen i strimler. Skjær avokadokjøttet i tynne båter.

Fordel salaten på et fat og legg salatingrediensene i felter oppå. Bland dressingen og hell den over salaten.

Sprøstek skiver av kalkunspekefilet raskt i litt smør. Skjær dem i strimler og dryss dem over salaten ved servering.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet kylling med pistasjesaus

Fremgangsmåte

Pistasjesausen:
Ha alt i en hurtigmikser og kjør til en glatt saus. Sett sausen kjølig. Serveres iskald.
Tilbehøret:
Del kyllingen i serveringstykker. Anrett med alt tilbehøret og server pistasjesaus og brød til.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Australia
    Australia
    Volum: 0.75 l Pris: 101.70 kr Basisutvalg (Hovedsortiment)
    77 POENG

Gresk kyllingsalat

Gresk kyllingsalat

Fremgangsmåte

  1. Bland marinaden i en plastpose og ha i kyllingstrimlene.
  2. La dem ligge i marinaden minst 30 minutter og opp til et par timer. Ta vare på marinaden.
  3. Kok opp marinaden, sil og avkjøl og bruk den som dressing.
  4. Stek kyllingstrimlene i olje i en stekepanne til de er jevnt hvite rundt det hele. Avkjøl kjøttet.
  5. Kutt tomat og agurk og skyll salatblader.
  6. Anrett salaten og legg kyllingstrimlene på toppen.
  7. Hell over dressingen.
  8. Pynt med friske urter.

Vi byr på mange andre deilige kyllingsalater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kylling og appelsin i godt følge

Kylling og appelsin i godt følge

Fremgangsmåte

Stek kyllingfiletene i 3-4 minutter på hver side. Avkjøl og skjær dem i skiver. Skjær kalkunspekefileten i strimler.

Forvell sukkerertene og finsnitt vårløken. Skjær ut hinnefrie båter av appelsinene. Anrett salaten på fat.

Bland dressingen og server den i en skål ved siden av salaten.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her