Her får du inspirasjon til både å spise enda mer fargerikt og sunnere

Vegetar oppskrifter

(sveta_zarzamora)

Grønn pizza, taco og wraps

 

Hjemmelaget grønnsakpizza

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Pizzabunn
0.5 ts
2 ss
1.5 dl
25 g
Fyll
1 stk
3 stk
1 stk
paprika, rød
0.5 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Hvetemel, salt og olje tas over i en egnet bolle. Gjæren røres ut i lunkent vann og tas videre over i bollen med mel. Eltes raskt til en fin deig som settes lunt til heving før den kjevles ut til en tynn pizzaleiv. Grønnsakene skrelles/renses før de skjæres smått opp og freses lett i olje. Avkjøles før de fordeles over på pizzaleiven. Settes lunt til heving.

Inn i ovn, 225°C. Stekes i ca. 20 min. Serveres helt nylaget.

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Les om indisk matfilosofi

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lefser med hummus og bakt paprika

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

 
stk
stk
paprika, bakt

Fremgangsmåte

Kjør kikerter, hvitløk, olje og spisskummen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Smør lefse med hummus og legg på strimler av bakt paprika. Rull sammen og server.

Tips:
Lefse med hummus og bakt paprika er et godt vegetarisk alternativ man kan ha i matpakken eller som kveldsmat.
 

Sendt inn av

Foto: Mette Randem

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Taco med linser

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

 

 

0.5 stk
0.5 ts
stk
1 stk
1 stk
1 pakke(r)
tacoskjell

Fremgangsmåte

Om du bruker ukokte linser, la dem koke i bare 5 minutter. Hell de kokte linsene i et dørslag og la dryppe godt av seg. Hakk hvitløk og løk. Varm steikepanna. Ha i litt olje. Fres hvitløk og løk til det er mykt. Tilsett linsene og la frese et par minutter. Tilsett krydder. Deretter tomater eller tomatpure og litt vann og la småkoke litt til. Smak til og dryss over godt med finhakkete urter.

Varm tacoskjellene som angitt på pakken. Velger du tortillas, varmes de helst i alu-folie.

Fyll skjellene/lefsene med linsefyllet, salat, avocado, rå løk, maiskorn og revet ost. Ha på tacosaus og rømme etter smak.

Slik lager du  guacamole

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Her er enda flere hete oppskrifter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Les om indisk matfilosofi

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen