Planlegging er nøkkelen til suksess for de fleste områder i livet, og spesielt viktig er det på kjøkkenet når du skal lage noe mer enn en brødblings til deg selv. Selv hverdagsmiddagen går som en drøm hvis forbredelsene blir satt i system. Og skal du arrangere selskap, lønner det seg absolutt å lage en fremdriftsplan, altså hvilke oppgaver må løses til hvilket tidspunkt. Når du har kommet så langt som til å "bryte opp" det som skal serveres i tidsfestede oppgaver, har du nærmet deg målet betraktelig. Da er det tid for å gå ned i detaljene. Mis-en-place heter det på fagspråket når du legger frem alle ingrediensene i den riktige formen, altså tilmålt, renset og finhakket, og i den riktige rekkefølgen.
Råvarene til denne menyen er ikke veldig eksklusive men likevel ikke helt hverdagslige. Uansett bør de fleste lommebøker tåle belastningen. Skal du spare inn noe sted, er det lettest å få til med drikkevarene. Siden det ikke serveres noen form for forrett, er en velkomstdrink forfriskende og godt til. Da kan du godt servere en som metter litt. Men som er lett hva angår alkohol og dermed rimelig. Og siden den musserende vinen som inngår skal blandes med smakssterk juice, er det helt unødvendig å kjøpe noe annet enn den rimeligste så lenge den er tørr. Som spanske Delapierre, Brut (6781).
Når vi kommer til maten, er det ikke lenger billigst mulig som teller, men best mulig i forhold til maten og lommeboka. En slik lett og vårlig rett ber om enten en hvitvin eller en bærfruktig og frisk rødvin med bløte tanniner. Det hvite budsjettalternativet er en sørfransk chardonnay fra Celliers du Mazet; Chardonnay Chantovent Dolmen des Fees 2005 (33920) som både gir god vinvaluta, er lett å forstå og dermed like for mange. Duften er innbydende frisk med noe sitrus, tropisk frukt og smør. Smaken er rund og fruktig med behagelig friskhet og bra fedme. Ingen stor kompleksitet men det holder akkurat til dette formålet når altså lommeboken bestemmer.
Rødvin er imidlertid hva de fleste foretrekker, og i hvert fall når det er kjøtt på tallerkenen. Til lyst kjøtt som kylling, og i hvert fall i den lette og vårlige komposisjonen vi har valgt, trenger vi ikke en kraftig vin. Bare den er frisk og ungdommelig i bærpreget og uten tørre tanniner verken fra drue eller fat.
Sørfranske Isabelle (41184) er som navnet antyder en feminin vin med preg av søte skogsbær i så vel duften og smaken som er bløt og behagelig. Ettersmaken byr på et friskt og godt skogsbærpreg. Ingen stor vin men velkomponert og helt klart laget for å falle i smak hos mange (ikke bare hos damene altså!). Dessuten er den behagelig priset. En svært anvendelig sommervin som tjener på å serveres lett avkjølt, i alle fall aldri over 16 grader. Til kyllingen klarer den seg helt fint.

Du kan imidlertid trygt nyte Solferino, for den er i tillegg en veldig god vin i seg selv og til kyllingen. Den er full av røde og mørke skogsbær samt kirsebærkjerner. Smaken er saftig og frisk, god frukt, fine og bløte tanniner. Avslutningen er god, frisk og veldig deilig. Perfekt sommervin servert lettere avkjølt som er laget for å drikkes mens den er ung og forførende. Det vil si frem til tidlig høst.