Favorittpasta
Foto: Kontrec

Favorittpasta

Til din nye favorittpasta trenger du bare 20 minutter og det du har i kjøleskapet. Bacon eller pølse, pepperoni, løk og tomat er det som skal til. Om du vil ha mer kraft, kjører du på med selvvalgt chilikrydder.

Fremgangsmåte

  1. Stek pølse eller bacon i stekepanna på middels sterk varme. Tilsett pepperoniskivene og la dem bli gjennomvarme.  Legg kjøttet til side.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Surr grønnsakene i den samme panna, evt med litt olivenolje, til de blir blanke og myke.
  3. Tilsett småtomater og surr videre.
  4. Tilsett kraft og creme fraiche og la småkoke i 2-3 min. 
  5. Ha pølse/bacon og pepperoni tilbake i panna og la bli gjennomvarmt.  
  6. Smak evt til med pepper.
  7. Kok pasta etter anvisningen på pakken. 
  8. Hell av vannet og bland med pastasausen. 
  9. Dryss over basilikum/persille.
  10. Server frisk salat og brød ved siden av.

Tips: For ekstra kraft, kan du tilsett litt chilipulver, chilisaus eller finhakket frisk chili i pastasausen. 

Her finner du mange deilige pastaretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her