Rosaura 2019

Brokkoli kan skape utrolig mye matglede, bare du vet hva du skal gjøre med den i stedet for å bare koke den. Det er denne deilige retten et godt bevis på.
Fjern den nederste cm og det hardeste skinnet på brokkolistilken. Del opp i buketter og skjær silkene i skiver. Kok opp vann og forvell i 1 minutt. Skyll i kaldt vann og legg i en ildfast form.
Skyll og kutt vårløk i skiver og fordel over.
Kok opp matfløte, spisskummen og finhakket hvitløk. Pisk inn smør og smak til med salt og pepper. Hell over brokkolien og topp med revet ost. Gratiner i ovnen ved 175 grader i 15 minutter eller til overflaten er gyllen. Dryss over friske urter.
Server med salat og godt brød.
Se alt det gode du kan lage med brokkoli
Her finner du mange vegetarretter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif