Fårikålen slik de liker den på Nord-Møre. Absolutt verd et forsøk. Her er oppskriften.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Fårikålen slik de liker den på Nord-Møre. Absolutt verd et forsøk. Her er oppskriften.
Har du ikke elgkjøtt i fryseren, kan du også bruke storfekjøtt som høyrygg. Flatbrød er klassisk følge, men hjemmebakt brød er heller ikke å forakte til denne suppen.
En nydelig gryterett med eksotiske krydder. Smaker godt en kald vinterdag.
Elgbiff er ren nytelse. Har du ikke elg i fryseren kan du høre i butikken eller bruke storfe. Kryddersmøret gjør susen
Når svinekoteletter får godgjøre seg på grillen med deilig tilbehør blir de skikkelig gode. Det er viktig at du gjør det riktig. Vi forteller deg hvordan.
Mørk sjokolade og solbær er en «match i himmelen». Med et glass portvin til skjønner alle at det er høst. Her er oppskriften.
Når noe kommer fra Provence, heter det provencale. Det er inspirasjonen til denne superenkle og smaksrike grillretten.
En saftig, god og holdbar gulrotkake. Bruk av fullkorn og litt mindre mengder sukker og ostekrem gjør denne gulrotkaken til et litt sunnere alternativ enn den klassiske.
Det bor en baker i oss alle. og her får du oppskriftene på bollekake. Det er enklere enn du tror.
Hveteboller med solbær og rømme. Oppskriften er hentet fra boken Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom.
Bananbrød smaker kjempegodt og er enkelt å lage. Det er dessuten en fin måte å bruke litt overmodne bananer på.
Med så gode råvarer som torsketunger, behøver du ikke gjøre så mye. Frityrsteking er en fin måte å gi de litt bløte tungene ekstra fasthet. Og så topper du med dip.
Bunnen er laget av kakerester. Bedre unnskyldning kan du ikke få for å lage og nyte denne festen av en ostekake.
Når du får gjester er det hyggelig å servere noe litt ekstra spesielt og godt. Hva med å overaske besøket med en saftig og god kalkunrull?
Vada Pav kalles også Bombay burger og er smaksrik indisk gatemat. Her serveres frityrstekte potetkaker i mykt brød sammen med tre forskjellige og smaksintense chutneys.
Denne retten med posjert kyllinglår tar litt tid å lage, men det får du igjen nå du serverer.
Bacalao på italiensk betyr masse gode smaker. Denne oppskriften er en tradisjon fra Liguria.
Når det står eplekake på menyen,er det lurt å velge en fast og litt syrlig eplesort, for vi vil jo gjerne ha et friskt resultat. Også i denne epleostekake.
Denne lammegryten med byggryn er utrolig lik vår fårikål. Hva med å prøve en spennende og litt andelenes vri på fårikålen, slik amerikanerne lager den?
Denne enkel saftig og god krydderkaken med fyldig ostekrem er rask å lage med en steketid på 70 minutter.