Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Sitronfromasj med salt crunch er en frisk avslutning på festmåltidet. Lag sitronfromasjen dagen før, og smuldre crunchen over og pynt med revet sitronskall rett før servering.
Denne kaken er veldig rask å lage. Og ikke minst frisk og sommerlig i smaken.
Kebab stammer fra Tyrkia, er enkelt å lage og utrolig godt. Alt du trenger er saftige biter av lammebiff og småløk, grillet på grillspyd.
Maurerne var muslimer og spiste ikke svinekjøtt, så de kristne spanjolene har tatt det arabiske krydderet for lammekebab (godban) og brukt på sitt elskede svinekjøtt.
Skalldyrkraft enten det er blåskjell eller reker, gir mye smak til sausen i denne fiskeretten.
Denne måten å tilberede og krydre makrell på er typisk marokkansk. Og smaker fortreffelig også med makrell fra norske farvann.
Makrell er en ettertraktet råvare over hele verden. Her fra Guatemala, knallgodt, men ikke så eksotisk som du skulle tro.
Syltet makrell blir ekstra god med sider og lønnesirup eller honning blant ingrediensene.
En deilig kald sommerrett med makrell og agurksalat og kokte nypoteter til. Og selvfølgelig pepperrotrømme.
Her skal du marinere makrellen i escabeche, Den er mye brukt i middelhavsregionen og gir fisken er deilig frisk smak.
Eggesalat er kjapt og enkelt å lage. Du kan servere den i en skål, ha den på brødskiva eller til et koldtbord.
Denne kaken kalles også jordbærrand. Deilig og sommerlig. Og passe feststemt.
Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker er enkel å lage og er klassiker til kaffen.
Så lettvint lager du litt middelhavsstemning hjemme.
Fenalår kan brukes til mer enn et spekefat. Denne retten har du kanskje ikke forsøkt før. Her er oppskriften til fenalår med gulrot- og potettortilla.
Dette er en miniutgave av den populære kaken Pavlova. Den har fått sitt navn fra den berømte russiske ballerinaen: Anna Pavlova.
Stekt eller grillet fisk blir ekstra sommerlig med tilbehør av fruktig salsa og couscous.
Lag krabbesalat med saften fra appelsin og grapefrukt. Det setter en ekstra spiss på salaten. Her er den enkle oppskriften.
Semifreddo er en lekker italiensk iskremdessert som ikke krever iskremmaskin. Denne nydelige desserten er smaksatt med rosevann og pistasjnøtter.