Kald rødbetesuppe er en typisk sentraleuropeisk sommerfavoritt som kan serveres med stekte eller kokte poteter for økt metthetsfølelse.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Kald rødbetesuppe er en typisk sentraleuropeisk sommerfavoritt som kan serveres med stekte eller kokte poteter for økt metthetsfølelse.
Skal du lage en suppe som har mye smak og skal mette mange, har du oppskriften her.
Salater hører ikke kun sommeren til. Denne lune byggsalaten med grillede beter, stekt sopp og ristede hasselnøtter er proppful av smak og næring. Trøffelvinaigretten gir et ekstra lite smaksløft.
Poteter fra dagen før er perfekt i en salat. Du bør prøve rødbet- og potetsalat. Det tar deg maks 20 minutter før du kan servere den. Her er oppskriften.
Tcherveni Zvekla heter denne enkle, men svært så smakfulle rødbetsalaten på bulgarsk.
Det er faktisk veldig enkelt å lage sine egne pølser som disse deilige du får oppskriften på her. Dessuten mange gode råd på veien.
Rosa snurrer vekker glede både under bakingen og når du spiser dem.
Disse rosa mini-pannekakene med rødbeter passer perfekt å servere til helgefrokost eller i bursdag. Rødbetepannekakene kommer alle til å like
Elgkjøtt blir enda mer smaksrikt med marinering og med tilbehøret der grillen er sentral. Raske varmebehandlingen gjør at det forblir saftig helt til det skal spises.
Saftige byggrynskaker som kan brukes som alternativ til både kjøttkaker og hamburgere. Vi serverer dem med en fargerik rødbetpuré og sprø grønnsakschips.
Sitronfromasj med salt crunch er en frisk avslutning på festmåltidet. Lag sitronfromasjen dagen før, og smuldre crunchen over og pynt med revet sitronskall rett før servering.
Denne kaken er veldig rask å lage. Og ikke minst frisk og sommerlig i smaken.
Kebab stammer fra Tyrkia, er enkelt å lage og utrolig godt. Alt du trenger er saftige biter av lammebiff og småløk, grillet på grillspyd.
Maurerne var muslimer og spiste ikke svinekjøtt, så de kristne spanjolene har tatt det arabiske krydderet for lammekebab (godban) og brukt på sitt elskede svinekjøtt.
Skalldyrkraft enten det er blåskjell eller reker, gir mye smak til sausen i denne fiskeretten.
Denne måten å tilberede og krydre makrell på er typisk marokkansk. Og smaker fortreffelig også med makrell fra norske farvann.
Makrell er en ettertraktet råvare over hele verden. Her fra Guatemala, knallgodt, men ikke så eksotisk som du skulle tro.
Syltet makrell blir ekstra god med sider og lønnesirup eller honning blant ingrediensene.
En deilig kald sommerrett med makrell og agurksalat og kokte nypoteter til. Og selvfølgelig pepperrotrømme.