Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Hva smaker bedre enn rosastekt reinsdyrsfilet med masse godt tilbehør. Rein smaker av fjell og vidde og kjøttet er en sunn og mager delikatesse.
Dette blir en vinner på middagsbordet når du serverer oksefileten med en god béarnaisesaus og hjemmelaget pommes frites.
Coq au vin er en fremragende rett som ifølge legenden går helt tilbake til gallerne under romertida. Det er møtet mellom kjøttet og vinen som utgjør nerven i retten.
Denne måten å tilberede kjøtt og grønnsaker på er unik for Ukraina og en gammel tradisjon.
Pariserloffen er tilbake for fullt etter at den var veldig på 70- og 80-tallet. Loffen er luftig og spør samtidig. Passer utmerket ved siden av skalldyr, Gjerne også til supper og salater. Her er den enkle oppskriften.
Det er tvil om reinsdyr er noe av det beste fra norsk natur. Reinsdyrbiff sammen med ristet skogssopp, pastinakkpuré og fjellmandelpotet må det bli et vellykket måltid.
Det er ikke mange bakverk som er så gode som kringle. Dette er oppskriften på trønderrose.
Prinsessekake er en uimotståelig bollekake med deilig tykk vaniljekrem og som her toppet med sommerens friske bær.
Lag en spiselig adventskrans! Ordet advent kommer fra latinske Adventus og betyr ankomst. Skikken med å tenne et lys de fire siste søndagene før julaften spores helt tilbake til 1800-tallet.
En enkel og smakfull fiskesuppe. For best resultat lager du fiskekraften selv.
Det tar litt tid å bake dette brødet, men du vil ikke angre på for det smaker herlig. Mens det står i ovnen, kan du lage retten det skal serves til.
En herlig festbløtkake med multer og kremfløte til julaften, nyttår, konfirmasjon eller bursdag. En vinner på kakebordet.
En deilig frisk meksikansk dessert med overraskende smak.