Oppskrifter

oppskrifter.webp
  • 1 time 30 minutter

    Den storslagne festkaken signert konditor Sverre Sætre, kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises.

  • 1 time 30 minutter

    Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter. Og et glass hjemmelaget chutney er morsom gave når du har laget den selv

  • 1 time 30 minutter

    Chutney er mest kjent som det kryddersterke «syltetøyet» som serveres sammen med indisk mat. Det er også et veldig artig følge til assortert ost eller til spekemat.

  • 1 time 30 minutter

    Denne paioppskriften har alt det familiens store og små elsker, nemlig meksikanskinspirerte smaker, kjøtt- og ostesaus.

  • 1 time 30 minutter

    Alle husker bestemors berømte eplekake. Her har du oppskriften og kan gjenskape gleden ved å kjenne den herlige smaken.

  • 1 time 30 minutter

    Denne eplekake er kanskje litt tidkrevende, men den er verdt innsatsen. Saftig, frisk og utrolig velsmakende er den. Du kan bare glede deg.

  • 1 time 30 minutter

    En deilig pai med frisk rabarbra og deilig vaniljekrem. Paien kan du serveres både som dessert og som kake.

  • 1 time 30 minutter

    Du kan selvfølgelig kjøpe ferdige tortillas, men de du baker selv smaker mye bedre. Her med maismelet som heter Masa Harina.

  • 1 time 30 minutter

    Kanskje den beste påskekaken du kan lage. Appelsin-smørkrem toppet med biter av Kvikklunsj og sjokoladeegg.

  • 1 time 30 minutter

    Britenes favoritt-søndagsmiddag lages her med entrecote, det tar kortere tid enn med flatbiff eller mørbrad, men resten av tilbehøret er med.

  • 1 time 30 minutter

    Helstekt kylling med sennep og honning er inspirert av det israelske kjøkken. Aubergine, grillet paprika, mandler og hvitløk gjør det til et ordentlig smakfullt måltid.

  • 1 time 30 minutter

    Festlige lag fortjener de lekreste retter laget av deilige råvarer slik som kalv. Forbered deg på storinnrykk og prøvekjør festfin kalvestek.

  • 1 time 30 minutter

    Klart du skal bake disse bollene. De er både veldig gode og en god tradisjon.

  • 1 time 30 minutter

    Dette er svenskenes vri på fastelavnsboller som absolutt bør prøves.

  • 1 time 30 minutter

    Selvfølgelig skal du bake fastelavnsboller, og det med innbakt fyll av mandler og vaniljekrem.

  • 1 time 30 minutter

    Marengs, hylleblomst og bringebær er suksessformelen for denne kaken som forfører alle.

  • 1 time 30 minutter

    I den originale franske paien quiche skal det være smørdeig, egg og fløte. Verken løk, ost eller bacon er nødvendig. Men det gir ekstra smak.

  • 1 time 30 minutter

    I oppskriften anbefales det å servere den med vaniljesaus, men prøv for all del nyrørt syltetøy eller rett og slett bare friske bær.

  • 1 time 30 minutter

    Enhver fest må avsluttes med en dessert. Den bør være litt utenom det vanlige. Denne oppskriften er det. Prøv sjokoladetrøffelkake med pinjekjerner.

  • 1 time 30 minutter

    Denne hjortesteika viser til fulle at vi har med en stjernekokk å gjøre, nemlig Arne Brimi. Lettforståelig og så enkelt at selv familiens yngste klarer det.

  • 1 time 30 minutter

    Server noe som virkelig overrasker ved siden av forretten eller hovedretten. Kuvertbrød som er røde. Her er den enkle oppskriften.

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken