21 oppskrifter med asiatisk touch du bare må prøve

Disse kjøttrettene vil du elske

 

Tandoori murgh

Fremgangsmåte

Klargjør kyllingklubbene ved å løsne den lille senen i toppen og trekke kjøttet ned på klubben. Hogg av den lille benkulen i enden slik at du sitter igjen med en pen liten kylling klubbe med alt kjøttet i den ene enden.

Rist de hele krydderne i en varm panne og støt de sammen i en morter. Tilsett finhakket de tørkede malte krydderne, hvitløk, frisk koriander, salt og youghurt. Bland godt og mariner kyllingklubbene (forsøk å holde benpipene rene for marinade) i minst 5 timer. Sett dem inn i ovn på 220 grader i 20 minutter og server med godt drikke.

45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Pekingand crispy duck

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

 
2 ss
kiknesisk maltsukker
2 ss
Pekingandesaus
0.5 stk
agursk

Fremgangsmåte

Du trenger en hel and ca 2 ½ kg .

Klipp av vingespissene på anden og fjern fettklumper i åpningen bak.

Kok den så opp i vann 2-3 minutter, ta opp og la den renne godt av. Tørk godt med kjøkkenpapir.

La g maltsukkervann av kinesisk maltsukker, maltekstrakt eller honning utrørt i vann. Pensle anden med dette mens skinnet fortsatt er varmt.

Heng til tørk på et kjølig og luftig sted, gjerne natten over. Desto tørrere and blir desto sprøere blir stekeskorpen.

Stek anden på rist midt i ovnen på 200 grader i ca 1 ½ time uten å snu den. Du skal heller ikke øse kraften over.

Når anden er ferdig stekt skjæres først skinnet opp i skiver, deretter kjøttet i tynne strimler, dette legges på fat hver for seg

Varm kinesiske pannekaker (fåes kjøp i asiatiske butikker). Smør en pannekake med andesaus, legg på skinn og kjøtt samt noen strimler med agurk og vårløk. Rull sammen og spis med fingrene.

Pekingandesaus

Kinesiske pannekaker

45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Møre biffspyd med sataysaus og sprø asiatisk salat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

24 stk
små sjampignoner
2 stk
Sataysaus
4 ss
hoi sin saus
Asiatisk salat
2 stk
bok choy-salat
2 stk
100 g
ristede cashew-nøtter
2 stk

Fremgangsmåte

La trespydene trekke i vann ca 30 min.
 
Skjær mørbradbiffene i terninger på ca 2 cm og sett annenhver bit kjøtt og grønnsaker på spydene. Brunes i panne og etterstekes i stekeovn på 170 grader i ca 5 minutter.
Sataysaus:
Ha alle ingrediensene til sataysausen i en foodprocessor/stavmikser til blandingen blir en tykk saus. Pensles over spydene før servering.
 
Kutt alle grønnsakene i mindre biter og legg alt i isvann i 5 minutter slik at alt blir crispy. Rist godt av vannet og bland.
 
Ha over en dressing av saften av 2 lime og 2 dl olivenolje, smak til med salt og pepper.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Asiatiske kålruletter

Fremgangsmåte

Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.

Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.

Forvarm stekeovn til 180 °C.

Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.

Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.

Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glace og pensle kålrullene.

Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.

Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering.

Foto: Marit Svenningsen

45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Flere retter med kålruletter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen