25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Lette småretter

 
 

Råmarinert laks med skjørost og solsikkekjerner

Fremgangsmåte

Skjær fileten i så tynne skiver som mulig som du legger i en ring på fire tallerkener.
 
Pisk sammen marinaden og drypp over lakseskivene. Spar litt av marinaden til å vende inn i salaten. Fordel salaten i midten av lakseringen.
 
Fordel skjørosten over laksen. Rist solsikkekjernene i tørr panne og avkjøl. Dryss over hver porsjon. Topp med friske urter.
 
Tips: Du får lettest syltynne skiver av laksen hvis du skjærer fileten mens den er halvfryst.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Bruschetta med norsk laks

Fremgangsmåte

Skjær laksen i strimler. Hell olivenolje over laksen og grønnsakene og dryss litt frisk oregano over. La stå en time.

La laks og grønnsaker renne av litt og stek det deretter 5 minutter i stekepanne med høye kanter eller legg det på grillen. Ha over balsamico eddik, salt og pepper.

Del brødet i to og stek det på grillen eller i brødrister.

Server laksen og grønnsakene på brødet og pynt med frisk basilikum og sitronbåter.

 Se på alle disse oppskriftene med deilig laks

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Dampete blåskjell

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene godt. Sett en stor kjele på kokeplaten. Ha i olje og fres løk og gulrot til de blir myke, hell på hvitvin og kok opp tilsett urtene og blåskjellene og skru deretter varmen på fullt. Legg lokk på kjelen og rist godt. Når blåskjellene har åpnet seg, det tar 4-7 minutter avhengig av mengde, tas de opp og has i en suppeterrin eller lignende mens de holdes varme. I mellomtiden kokes kraften opp og inn med fløten til passe smakskraft. Anslagsvis bør væskemengden reduseres med minst 25 prosent, helst med halvparten. Smak eventuelt til med salt og pepper. Server sausen ved siden av.

Samtidig lages pommes frites, og da er det lurt å følge disse rådene :
 
Velg så faste poteter som mulig hvilket kan være et problem mens det fortsatt er tidligpoteter i salg. Uansett velg typer med rødt skall. De er som regel fastere enn de lyse.
 

Skrell potetene og legg dem i kaldt vann i 15-20 minutter for å få ut litt av stivelsen. Tørk dem godt og skjær i tynne eller tykke strimler. Den klassiske pommes frites er 1x1x5 cm.

Hell oljen, og aller best smak får du om du bruker extra virign olivenolje, i en passe store kjele. Du trenger trolig 2 liter olje. Varm den opp til det er antydning til bevegelse i overflaten. Test temperaturen ved å ha en potetbit oppi, hvis det freser godt rundt den er varmen sterk nok.

Skru ned et hakk på plata slik at temperaturen holdes på samme nivå. Ikke steik for mange potetbiter av gangen. Hver runde tar ca 6-7 minutter, eller til pommes frites'ene er pent gyldne - ikke for lyse og ikke for mørke. Legg kjøkkenpapir i et serveringsfat slik at overflødig fett drypper av. Dryss salt over og hold varm mens du steker de neste rundene.

Se alt det deilige du kan lage med blåskjell

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: (c) Lisovskaya Natalia

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen