Tør du handle på Meny, ropte en nabo etter meg i går da han så hvilke plastposer jeg hadde i hendene. Selvfølgelig, ville jeg svart etter at Meny første gang ble avslørt med svineri på fryselageret...
Den norditalienske vinen dolcetto har funnet formen som et fullgodt alternativ til matbordet. Det demonstrerer blindtesten av i alt 18 viner til fulle. Her er det svært mange gode viner og tilsvarende gode kjøp.
Nyt de deilige egg så ofte du kan. Egget er som kjent blitt frikjent for kolestrol-problematikken, så du kan trygt spise egg tilberedt i alle varianter uten det minste fnugg av skyldfølelse. Vi matcher de friske urtene med en velpriset chilensk hvitvin i
Er du under 28 år og interessert i å skjerpe vinkunnskapene dine, kan premien for innsatsen bli en studietur til Champagne. En god grunn til å lese og lære litt mer.
Initiativtaker til Nordisk Sommelierutbildning, svenske Magnus Svensson, hevder at dette nye tilbudet til bransjens vininteresserte, både servitører og kokker, er skreddersydd for deres behov.
Ungdomslandslaget for kokker kom på andre plass og tok sølv i Luxemburg Culinary World Cup denne uken. Skottland tok første plassen, og Irland ble nummer tre i konkurransen for juniorer. Det norske laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedal
På 40- og 50-tallet var Dubonnet en in-drink i hele Europa, inkludert Norge. Siden har det vært stille. Kanskje på tide å ta flasken frem igjen og gi klassikeren en ny sjanse? Andreas Lansvik fra Magma i Oslo gir deg Ukens drink som er basert på nettopp D
Dersom du har 800 kroner du ikke er helt sikker på hva du skal bruke til, er et alternativ å investere i ett kilo genuin Jamaica Blue Mountain kaffe. Om den er verd prisen, som er dannet mer på grunnlag av tilbud og etterspørsel enn objektiv kvalitet, får
Kakaotreet, på latinsk Theobroma cacao, dyrkes i tropisk klima over hele verden, og de vestafrikanske landene står for den største produksjonen. Kakaofruktene minner om store valnøtter eller meloner. I modningsprosessen skifter fargen fra gult til oransje
Pêra-Manca fra Alentejo er for tidens Portugals største kultvin som selges til en førstehåndspris av 30 euro. Den store etterspørselen og den begrensede produksjonen skaper grobunn for spekulasjon.
Den stadig svakere verdensøkonomien har nå gitt den franske vinindustrien et virkelig hodebry. Ved den årlige vinauksjonen i Burgund denne uken falt auksjonsprisene med hele seks prosent.
Ungdomslandslaget for kokker har ligget i hardtrening i snaut ett år. Nå har innsatsen gitt resultater. Gullmedaljen i kaldmat gir en indikasjon på hvordan vi ligger an.
I sin første bok tar Bent og Annette Stiansen oss med på en fantastisk kulinarisk reise til steder så ulike som Frankrike, Italia, Vietnam, Thailand og Danmark.
Manhattan er den store klassikeren etter Dry Martini og ble etter sigende servert første gang i 1874 på Manhattan Club i New York. En av stedets bartendere mikset denne drinken for Sir Winston Churchills mor; Lady Randolph Churchill, i forbindelse med fei
Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker. Nå aktuell med boken Bølgens vin, en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis
Absolut spriter opp markedsføringen med ny reklamekampanje i USA. I annonsene er flasken fotografert på en måte som aldri tidligere er brukt i kampanjer for Absolut. Snart kommer også den sjette smaksvarianten, Absolut Vanilia
Apéritifs testpanel har blindsmakt 23 økologiske og biodynamiske viner som er i salg i Norge. Interessen for rene produkter er nemlig sterkt økende, også i Norge. Utvalget er foreløpig begrenset, men flere produkter kommer til.
En bitter om dagen er godt for magen, kan vi være enige i men det er ikke alle av de 15 bitterdrammene Apéritif har testet som først og fremst er medisin. Prøv en av testens vinnere og opplev en bitter erfaring.
Initiativtaker til Nordisk Sommelierutbildning, svenske Magnus Svensson, hevder at dette nye tilbudet til bransjens vininteresserte, både servitører og kokker, er skreddersydd for deres behov.
Ukens drink er signert Richard Olsson og ble vinnerdrinken i den kreative delen av Beefeater International Bartender Competition som i år ble arrangert for femte gang. Olsson, fra Metro Bar i Bergen, vant i kategoriene for både kreativitet og hurtigmiksin