Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Oppskrifter med blåskjell

(kajakiki)

Blåskjell i suppe

 

Blåskjellsuppe med kokos og ingefær

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Legg skjellene i kaldt vann i 15 minutter. Kast knuste skjell og skjell som ikke lukker seg når du banker hardt på dem med et knivskaft. Skrubb dem gjerne hvis de ikke virker rene.

Damp skjellene i hvitvin til de åpner seg. Ta ut kjøttet og kast skallene.

Bland kokekraften med fløte og hakket ingefær. Kok inn til suppen tykner.

Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. Tilsett sellerirot kuttet i terninger og kok dem møre i suppen (ca 3 minutter).

Ha i skjellmaten og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper. Server med godt brød ved siden av.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lyst på en annen suppe? Her over 160 å velge mellom

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Linsesuppe med sprøstekte blåskjell

Fremgangsmåte

Legg linsene i vann ca. 2 timer. Legg blåskjellene i tørr, varm panne og dekk med et lokk. Når skjellene har åpnet seg er de ferdig, kraften siles av og brukes i suppen. Rens skjellene. Tre 8 spyd med 5-6 skjell på hver, legg resten av skjellene i suppen ved servering. Del loffen i grove biter og ha disse i kjøkkenmaskin sammen med hvitløk og friske urter. Legg brødraspet på en tallerken. Blåskjellspydene vendes først i hvetemel, ristes, så i pisket egg og til slutt i brødrasp med urter. Legg spydene over på kjøkkenpapir og sett kjølig.

Suppen:
Kok grønnsakene møre i melk og blåskjellkraft. Mos grønnsakene og sil suppen. Suppen kan serveres med hele terninger uten at de moses. Smak til med salt og pepper. Blåskjellspydene stekes gylne og sprø i olje like før servering. Resten av blåskjellene fordeles i 4 tallerkener. Suppen kokes opp og piskes for å få en skummet konsistens. Pyntes med frisk kjørvel.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen