Dagens rett

Lam i sterk kokossaus

Lag en hot vri på lammegryten denne påsken
Foto: (subodhsathe)

Lag en hot vri på lammegryten denne påsken

Denne indiske lammeretten setter fart på smaksløkene. Ved å holde tilbake på chilien, får du en rett som er svært krydret, men ikke fullt så sterk.
Aase E. Jacobsen
31 Mars 2018 - 02:00

Sterke indiske retter blir  mildere ved å servere godt med kokt ris, roti eller naan, til og gjerne en drikk som mango lassi. Vil du ha noe annet flytende er det nok av fruktdrevne viner eller leskende øl som gjør jobben. Men om du velger sterkest løsning, er det dessverre ikke så mange viner som tåler den utfordringen. 

Se våre andre krydrete oppskrifter med lam  

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lam i sterk kokossaus

Lam i sterk kokossaus

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden og legg kjøttet i. Rør godt. La stå i 30 minutter.

Varm 2 ss av oljen i en kjele og tilsett de hele krydderne. Stek 1 minutt og ha i løk. Stek til løken er gyllen og tilsett kokos. Stek til det er godt brunt. Tilsett tomatene, rør og ta av varmen.

Avkjøl blandingen og kjør den til en grov masse i en kjøkkenmaskin.

Varm resten av oljen i en annen kjele. Ta kjøttet opp av marinaden og brun det godt. Tilsett marinaden og litt vann, dekk til og la det surre til kjøttet er nesten mørt.

Tilsett kryddermassen og la det trekke i 5 minutter. Tilsett salt etter smak og ta av varmen.

Serveres rykende varm med kokt ris eller roti.

Her finner du 40 andre oppskrifter på indisk mat

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den
Ukens drink

Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den

Friske enkle drinker er alltid velkomne - også som en start på kvelden. Denne får drahjelp av en krydderlikør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den
Ukens drink

Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den

Friske enkle drinker er alltid velkomne - også som en start på kvelden. Denne får drahjelp av en krydderlikør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge har to barer blant verdens 50 beste - Himkok og Svanen

Himkok er på 14. plass i årets Worlds50Bestbars, mens Svanen bykser fram til en 32. plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bacalao er både vertens og budsjettets beste venn. Og smaken? Ja, den er himmelsk
Dagens rett

Bacalao er både vertens og budsjettets beste venn. Og smaken? Ja, den er himmelsk

Denne helgen gir vi deg oppskriften på en skikkelig herlig bacalao som lager seg selv mens du rigger til fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her