Eple- og reketzatziki med gravet laks

Eple- og reketzatziki med gravet laks

Fremgangsmåte

Rens eplet og strimle det fint. Press litt sitronsaft over. Skrell rekene.

Bland yoghurt, eplestrimler og reker med presset hvitløk. Snak til med salt og pepper. La tzatzikien stå kjølig til servering.

Fordel vaskede salatblader på tallerkener eller i boller. Legg opp gravlaksskivene og ha tzatzikien over eller ved siden av laksen.

Dryss over hakket dill til slutt. Serveres med toast eller annet godt brød ved siden av.

Tips: Tzatzikien kan lages i stand i god tid før serveringen. Den er ypperlig som en smårett eller en lett forrett. Den er også god som pålegg.

Slik lager du gravlaks

Se flere fristende salatoppskrifter her

Flere gode småretter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Stekt torsk med safransaus og eple- og fennikelsalat

Stekt torsk med safransaus og eple- og fennikelsalat

Fremgangsmåte

Start med salaten. Skjær eple og fennikel i tynne strimler. Del granateple i to og klem ut kjernene, Bland alt og drypp over limesaft. Dekk til og sett salaten kjølig til den skal brukes.

Kok sjalottløk i eddik med safran til væsken har kokt nesten helt inn. Hell på fiskekraft og fløte og kok sausen til den tykner. Smak til med salt og pepper og hold den varm.

Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken. Del den i fire jevnstore stykker.

Varm oljen i en stor stekepanne og stek fisken i 3 minutter på begge sider.

Server fisken med sausen, salaten og kokte poteter eller godt brød.

Tips: Du kan godt bruke sei til denne retten.

Her finner du mage deilige retter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple

Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 80 grader.
  2. Skjær ørretfilet i porsjonsbiter.
  3. Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt. Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.
  4. Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.
  5. Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.
  6. Sellerirotkrem: Rens og skjær sellerirot i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
  7. Salat: Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå. Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger. Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
  8. Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat samt kokte poteter.

Denne oppskriften er ment som en forrett

Tips:
Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.

Se andre gode forslag til middager med ørret 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her