La deg friste av påskens beste oppskrifter med appelsin
(DronG)

Desserter og kaker med appelsin

Crème catalana med appelsinsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 dl

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade i et vannbad. Fordel sjokoladen i bunnen av fire ildfaste porsjonsformer.

Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang. Visp sammen eggeplommene. Spe med den varme fløtemelken. Riv skallet av en appelsin på et rivjern og ha i fløtemelken. Ha fløtemelken over i formene.

Stek formene på 96 grader i ca 30 minutter, eller til de er stive. Dryss over et tynt lag med brunt sukker og svi av med en skibrenner.

Skjær vekk skallet på appelsinene med en kniv. Skjær ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall. Bland med finhakket basilikum og servér på toppen av kremen.

Sendt inn av

Foto: kunst-mp

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Appelsin i krydderkrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

0.25 ts

Fremgangsmåte

Skrell appelsinene. Få bort mest mulig av det hvite. Skjær kjøttet i skiver eller terninger. 

Pisk sammen mascarpone, krydder og honning. Bland forsiktig inn appelsinbitene.

Fordel i serveringsskåler. Pynt med hakkete nøtter eller mandler.  

Tips: Hvis du har god formkake til overs, kan den tørkes, knuses og blandes inn for ekstra krønsj.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: RistoArnaudov

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Fromasjkake med lokk av appelsingele

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

100 g
Fromasj:
0.5 dl
0.5 dl
Appelsingele:
0.75 dl
0.5 dl
0.5 dl

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis, litt om gangen. Rør forsiktig inn mandelmelet. Hell røren i smurt form (24 cm) og stek kaken på nederste rist ved 175 grader i 10-12 minutter (den skal ikke bli brun i kanten, bare stivne). Avkjøles i formen.

Fromasj:
Visp eggeplommer og sukker. Press appelsinen og ha saften i eggedosisen.  Riv skallet fint og ha ca 1 ss av dette oppi.

Pisk fløten og bland med eggedosisen. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann. Rør gelatinen inn i kremblandingen med jevne bevegelser for å unngå tråder. Hell fromasjen over mandelbunnen, og sett formen kaldt til fromasjen er stiv. 

I mellomtiden lager du appelsingele:
Press appelsinene og bland med vann. Legg gelatinen i bløt. Smelt den i  0,5 dl kokende vann. Pisk gelatinen inn i appelsinsaften og la stivne litt før du heller geleen over fromasjen. Sett kaken kaldt i en time.  

Tips:
Du kan godt bruke appelsinjuice blandet med litt vann.

Se våre andre oppskrifter på fromasj/moussekake

Lyst på en annen kake så se her der du finner over 400 kakeoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av

Foto: ruizluquepaz

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Påskeappelsinkake

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Bunn:
8 stk
valnøttkjerner, finhakkede
Gelélokk:
0.5 dl
Ostekrem:
3 dl
cottage cheese
3 dl
kesam vanilje
0.5 dl

Fremgangsmåte

Bunn:
Rist havregryn lett i pannen. 

Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter. Rør til du får en jevn masse. Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir. Sett bunnen kjølig.

Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.

Ostekrem:
Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser. Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen. Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time. 

Gelélokk:
Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Avkjøl.

Montering:
Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger. Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.

Tips: Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.

Her finner du mange hundre kakeoppskrifter

Se våre andre oppskrifter som passer i påsken

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Påskecupcakes

Fremgangsmåte

Muffins:
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen. Ha i revet appelsinskall, melk og mel blandet med bakepulver til slutt. Ta røren i muffinsformer med skje eller sprøytepose.

Stek muffinsen midt i ovnen ved ca 175 °C i 15 – 20 minutter.

Topping:
Visp smør og melis i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet. Sett maskinen på lav hastighet.

Bland appelsinjuice og konditorfarge, og tilsett det i smørblandingen litt etter litt. Kjør på høy hastighet til toppingen er lett og luftig, minst fem minutter.

Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med sprøytepose og pynt med påskemarsipan og strøssel.

Vil du bake en annen kake så finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Kristin Ellefsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen