Pad thai

Pad thai

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til pad thai sausen i en liten bolle. Legg risnudlene i bløt i varmt vann. 
  2. Varm opp stekeolje i en stor stekepanne over middels-høy varme
  3. Ha i sjalottløk, hvitløksfedd og chiliflakes og stek til løken er blank, ca 2 minutter.
  4. Ha i kyllinglår og stek til de har fått litt farge på hver side og nesten er gjennomstekt.
  5. Tilsett risnudlene, hell pad thai sausen over og la småputre til susen har redusert og nudlene og kyllingen er klare.
  6. Visp sammen eggene. Dytt nudlene og kyllingen til siden og ha eggene i den ledige delen av stekepannen.
  7. Skru opp varmen og rør eggene raskt sammen til eggerøre.
  8. Ha i vårløk, bønnespirer og scampi. Rør godt sammen og stek i ca 1 minutt til alt er gjennomvarmt.
  9. Trekk pannen til siden og ha over peanøtter og lime. Server straks.

Her finner du flere deilige thairetter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Skrei med asiatiske smaker

Skrei med asiatiske smaker

Fremgangsmåte

Skreien:
Sett på ovnen på 220 grader over-og undervarme

Legg porsjonsstykker av skrei på et ildfast fat. Tørk av skreien med kjøkkenpapir.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og legg 1-2 ss saus på hvert stykke.

Sett fatet på nest øverste rille i forvarmet ovn på 220 grader i 6-10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Skreien er klar når den begynner å flake seg når man trykker på den.

Sprø rødkålsalat:
Snitte strimler av rødkål, rødløk og paprika så fint du klarer og legg i en bolle.

Bland ingrediensene til sausen og hell over.

Kna grønnsakene og sausen sammen i 1 minutt og la det stå minst 10 minutter før servering.

Rødkålsalaten kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.

Luftig Jasminris:
Skyll risen 2 minutter i kaldt vann.

Ha ris, vann, salt og limeskivene i en kjele og kok opp under sporadisk omrøring, da er det mindre sjanse for at den setter seg fast i bunnen.

Legg på et lokk når risen er kokt opp å skru ned varmen til lavt nivå.

La risen trekke under lokk i 15 minutter, uten å røre i den.

Ta kjelen av platen, løft av lokket, plukk ut limeskivene som kastes, og la risen dampe i 5 minutter til før du tilsetter olivenoljen og løfter risen forsiktig i kjelen med en slikkepott.

Tips:
Dersom du rører i risen under selve kokingen eller for raskt etter koking blir det en stor klebrig ball fremfor luftig ris.

Se våre andre oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sprø thaiburger

Sprø thaiburger

Fremgangsmåte

Ha quinoa, buljong og vann i en kjele. La småkoke i 15 minutter, til vannet har dampet bort. 

Skjær blomkålen i biter (ikke så nøye, den skal moses), og kok bitene i ca. 5 minutter til de er møre. Ikke kok for lenge, for da blir det for mye vann i burgerne. Hell av kokevannet. 

Forvarm ovnen til 225 ºC, over- og undervarme. 

Lag hoisinsausen. Ha alle ingrediensene i en skål, og bland godt. Sett til side sausen. 

Bland quinoa og blomkål med resten av ingrediensene utenom panko, og kjør til en jevn og smidig farse med en stavmikser eller foodprosessor (kun 4 ss hoisinsaus). Husk at buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, så smak til farsen med krydder og salt. 

Form burgere med hendene. Farsen er ganske løs, men det skal gå med litt tålmodighet. Er den for løs, kan du røre inn litt mer havregryn. 

Ha pankosmulene i en skål, og vend burgerne i smulene slik at de blir dekket på utsiden. 

Dekk bunnen av en stekepanne med olje, og stek burgerne på høy varme til de er sprø og fine på utsiden. Flytt dem over på et stekebrett når de er ferdig stekt, og når alle er ferdige, setter du dem 20 minutter i ovnen, til de er gjennomstekte. 

I mellomtiden gjør du klar ønsket tilbehør. 

Slik lager du syltet rødløk

Slik lager du syltet gulrot

Tips:
Vær raus med svart pepper i burgerne.

Tips:
Hoisinsausen du får kjøpt på butikken, er en del søtere enn denne, så dersom du skal bruke en ferdigkjøpt variant, rør inn litt presset lime og sriracha slik at den får mer punch. 

Lag på forhånd
Du kan forhåndssteke burgerne og fryse dem, og deretter varme dem i stekeovnen før servering. Farsen kan lages to dager før. Du kan gjerne bruke quinoa du har kokt en annen dag, den holder seg cirka én uke i kjøleskapet. Du trenger 6 dl ferdigkokt quinoa.

Oppskriften er hentet fra kokeboka En skikkelig digg kokebok 2  som er finalist i Beste Norske Kokebok 2020

Mange spennende thai-retter finner du her

Har du lyst på en annen burger finner du mange her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Hanne-Lene Dahlgren, En skikkelig digg kokebok 2

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her