
Peppergryte med ost mish-mash som i Bulgaria

Fremgangsmåte
Legg pepperfruktene noen øyeblikk i kokende vann og flå dem. Skjær dem i strimler etter at frøstokk og kjerner er fjernet. Skrell og grovhakk løken og stek den myk i olje i en tykkbunnet gryte. Ha tomatene oppi og stek blandingen i 10 minutter.
Tilsett pepperfruktstrimler og la massen surre i ytterligere 10 minutter. Smuldre osten ned i gryten sammen med finhakket persille og rør til slutt i piskede egg. La retten stå på svak varme til eggemassen er blitt stiv.
Server straks med yoghurt til.
Tips:
I stedet for bulgarsk ost kan du bruke feta.
Tips:
I denne oppskriften er det brukt små røde pepperfrukter. Om du velger rød paprika, holder det med to-tre stykker. Det blir en mildere rett, så da kan du godt tilsette 0,5 ts cayennepepper eller 2 ss ajvar.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Grillet skinkebiff med grønnsakspakke

Fremgangsmåte
- Begynn med å legge kjøttet i marinade:
-
Bland olje, ajvar (bakt og most sterk paprika) og knust hvitløk, smak til med salt og pepper. Legg kjøttet på en tallerken og pensle det med marinaden.
Kjøttet kan ligge i marinaden over natten, eller i 30 minutter mens du forbereder grønnsakene. - Grønnsakspakke:
- Skyll og rens/skrell grønnsakene.
- Skjær gulrøtter i tynne staver, del brokkoli i mindre buketter, søtpotet i terninger og sjalottløkene i to. Fordel dem på porsjonsark av alufolie.
- Legg på klatter av smør på grønnsakene og strø over hakkete urter etter smak.
- Lukk pakkene og klem dem sammen på toppen.
- Grill pakkene i ca 20 minutter på middels varme.
- Ta kjøttet ut av marinaden, la det dryppe av, men ikke tørk det.
- Mot slutten av grilltiden for grønnsakspakkene grilles kjøttet i ca 3-4 min på hver side til det er gjennomstekt
- . Krydre lett med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Biff-sandwich med ruccula, bakt paprika og majones

Fremgangsmåte
Start med fyllet:
Rens og del paprikaen i to. Stek den svart med skallsiden ned, enten i panne, på et brett i stekeovnen eller grillen.
- Pakk inn i kjøkkenhåndkle og plast og la hvile til den blir så kald at du klarer å rive av skallet.
- Skjær i små terninger og bland med olje, sitron, koriander, chiliflak, salt og pepper.
- Tips:
Om du ikke har tid å bake paprikaen, kan du bruke ajvar som er paprika blandet med (noen ganger) aubergine. Eller erstatte den med cherrytomater som gir en annen smak. - Fortsett med kjøttet:
Gni inn litt salt og pepper i biffen og stek den enten i litt olje i en grillpanne eller klebefri stekepanne, eller på grillen. Stek 1-2 minutter på hver side og la hvile i 10-15 minutter før du skjærer kjøttet i roastbifftynne skiver. - Tips:
Du kan også bruke roastbiff til denne retten. - Bland ingrendiensene til majonesen.
- Tips:
Om du ikke har sennepsfrø, kan du bruke grov sennep.
Del baguetten opp i porsjonsbiter og smør først majones på , fordel deretter kjøtt, paprika og ruccula jevnt.
Server gjerne med båtpoteter eller potetsalat.
Se våre andre oppskrifter på biff-sandwich
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG