Lun byggsalat med beter, hasselnøtter og trøffelvinaigrette

Lun byggsalat med beter, hasselnøtter og trøffelvinaigrette

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 250C med grillelement.
  2. Start trøffelvinaigretten ved å ha sjalottløk, hvitløk og hvitvinseddik i en liten bolle. La stå i romtemperatur til den skal fullføres.
  3. Kok opp byggris i grønnsaks- eller soppkraft sammen med timian og persillestilker, etter anvisning på pakken. 
  4. Bland sammen olivenolje, knuste hvitløksfedd salt og pepper i en bolle. Vend rødbetene i blandingen, ha over på et stekebrett i et jevnt lag og grill rødbetene til de har fått fine brennmerker, ca 8 minutter. 
  5. Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne til de er gylne, sett til side.
  6. Varm olivenolje i en stor jernpanne og stek aromasoppen gyllen. Tilsett så smør og timiankvast, smak til med salt og pepper og stek videre til smøret brunes. Ha soppen av varmen. 
  7. Fullfør trøffelvinaigretten ved å vispe inn de resterende ingrediensene.  Bland sammen byggris, grillet rødbet, stekt sopp og ristede hasselnøtter i en stor bolle. Hell i trøffelvinaigretten, bland godt og server straks. 

Her finner du flere fristende vegetaroppskrifter

Mange deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødbete- og potetsalat

Rødbete- og potetsalat

Fremgangsmåte

  1. Poteter, rødbeter, slangeagurk og epler skjæres i terninger og løken renses og finhakkes.
  2. Alt blandes lett inn i dressingen og finklippet kruspersille drysses eventuelt over til slutt.

Denne salaten er ypperlig på lunsjbordet, og ellers spesiell god til fiskeretter.

På jakt etter en annen salat. Den finner du her

Spenstige potetretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødbetsalat med pepperrot som i Bulgaria

Rødbetsalat med pepperrot som i Bulgaria

Fremgangsmåte

  1. Kok rødbetene møre i vann i ca 30 minutter og skrell dem tynt. Skjær dem så i skiver og legg disse i en bolle.
  2. Rør sammen sitronsaft og olje, tilsett karve og smak til med salt.
  3. Bland inn 1 skje revet pepperrot og rist marinaden godt sammen. Hell den over rødbetene, som så får stå kaldt i ca 2 timer.
  4. Dryss over med nyrevet pepperrot like før salaten skal serveres.

Rødbetsalat går fortreffelig sammen med kjøtt.

Mange flerre salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødbete-, grønnkål- og potetsalat

Rødbete-, grønnkål- og potetsalat

Fremgangsmåte

  1. Kok rødbeter og poteter møre hver for seg, avkjøl og skrell dem. Del opp i passe store munnfuller.
  2. Fjern den nedre delen av midtstilken på grønnkålen. Del opp i biter og blansjer i 2 minutter i kokende vann. Skyll i kaldt vann og la dryppe av.
  3. Skrell og del grapefrukt opp i terninger. Bland med poteter, rødbeter og grønnkål. Ha i chiafrø, gresskarkjerner og tranebær. 
  4. Rist sammen dressingen og vende denne inn. Salaten kan godt stå og trekke.
  5. Like før servering tilsetter du chevre naturell i små biter. Bland lett. 

Tips1: Rødbetene kan også bakes i ovn på grovsalt i 30-40 minutter ved 170 grader. 

Tips2: I stedet for poteter kan du bruke neper eller hvite bønner. Det gir mye mer proteiner og salaten blir enda mer fullverdig. 

Tips3: Denne salaten kan godt serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk eller som del av et koldtbord. 

Se våre andre oppskrifter med rødbeter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her