Hjemmelagde spinat- og rødbetpølser, stekt potet og løk, sennepskrem

Hjemmelagde spinat- og rødbetpølser, stekt potet og løk, sennepskrem

Fremgangsmåte

  1. Spinatpølse:
    Løk og hvitløk freses gylden i olivenolje, vend inn spinaten og avkjøl.
  2. Kvern kjøttet grovt og bland sammen. ha i salt og pepper. Fyll blandingen i pølseskinn.
  3. Pølsene trekkes i kyllingkraft i 2 min før de stekes i smør.
  4. Rødbetpølse:
    Rødbetene bakes i ovnen under grovt salt på 180 grader til du kan stikke en kniv lett gjennom. skrelles og kuttes i bitter.
  5. Løk og hvitløk freses gylden i olivenolje, vend inn rødbet terninger og avkjøl. K
  6. Kvern alt sammen grovt og ha i salt og pepper. Fyll blandingen i pølseskinn.
  7. Pølsene trekkes i kyllingkraft i 2 min før de stekes i smør.
  8. Tips:
    Bruk gjerne kjøtt av typen skinkebiff til disse pølsene som da blir magre. Om du ønsker mer fett, velg ferdig kvernet kjøttdeig av svin.
  9. Stekt potet og løk:
    Ovnsstek amandinepotetene i ovnen i skiver sammen med salt, pepper og olivenolje. kutt løk i terninger og stek i olivenolje.
  10. Ha i timian og stek til gylden farge. Ha opp i potetene og stek videre. Bruk en stekespade til å hakke opp i mindre biter. s
  11. Smakes til med salt og pepper. 
  12. Sennepskrem:
    Bland alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.

Slik lager du perfekte pølser

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Tilbehør til pølsene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Delicatessen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødbet-snurrer med pistasjnøtter

Rødbet-snurrer med pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  1. Skrell rødbeten og del den i biter. Bruk en kjøkkenmaskin eller blender til å mose den.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett melken samt rødbetemosen, la blandingen bli fingervarm. 
  3. Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig. La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 30 minutter. 
  4. Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Kjevle til et rektangel. Fordel smør og knuste pistasjnøtter utover. Rull sammen til en pølse og del den i ca. 16 emner. Legg bollene på bakepapir eller smurt stekeplate.
  5. La dem heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
  6. Pensle med sammenvispet egg og dryss over knuste pistasjenøtter og litt sukker.
  7. Stek bollene gylne ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist.

Se alt det andre du kan lage med rødbeter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lagkake av rødbetevafler med ostekrem, fiken og sjokoladecookies

Lagkake av rødbetevafler med ostekrem, fiken og sjokoladecookies

Fremgangsmåte

  1. Vafler:
    Pisk egg lett med sukker. Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver og vaniljesukker og rør godt.
  2. Rør inn rødbete- og eplesaft. Rør inn smeltet smør til slutt.
  3. La svelle i 30 minutter. Stek vafler. Røren gir ca 8 stykk. Avkjøl.
  4. Ostekrem:
    Pisk ingrediensene til luftig ostekrem for hånd.
  5. Sett sammen:
    Lag ett tårn av så mange vafler du ønsker med ostekrem mellom lagene.
  6. La stå en halvtime slik at kaken får sette seg.
  7. Dryss melis over toppen. Pynt med fiken delt i båter og sjokoladecookies.

Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødbetepannekaker

Rødbetepannekaker

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til røren.
  2. Varm opp en stekepanne på middels varme.
  3. Bruk en spiseskje med røre til hver lapp. Stekes i et par minutter på hver side. Om du ønsker at pannekakene skal bli så rosa som mulig, så stek dem på litt lavere varme.
  4. Serveres sammen med honning og grovrevet rødbete.

Tips 1: Rødbeter baker du med skallet på i grovsalt ved 175 grader i 30 minutter. Slik beholdes mest mulig av den naturlige sødmen. Men du kan selvsagt også koke dem. Men ikke skrell dem først.

Tips 2: Disse rosa mini-pannekakene passer perfekt å servere til helgefrokost eller i bursdag.

Tips 3: For å unngå røde fingre, kan du bruke engangshansker.

Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her