Dagens rett

Ost- og sennepsgratinert torsk

Et deilig fiskemåltid serveres deg midtveis i denne uka. Torsk er en svært anvendelig fiskesort, også når det kommer til valg av drikke. Det er lett å se når du tar en titt på våre forslag til akkurat denne retten. Hele seks flotte viner er hva du kan velge blant. Lykke til!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ost- og sennepsgratinert torsk

Fremgangsmåte

Skjær fisken i serveringsstykker og legg den i en smurt ildfast form. Dryss på salt og pepper.

Bland sammen ost, sennep, fløte og gressløk og knekkebrødsmuler. Fordel blandingen på fisken.

Bak fisken i ovn ca 15 minutter ved 180 grader. Skru deretter på grillen og sett formen under to-tre minutter for ekstra sprø skorpe.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Varm tomatsalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk

Fremgangsmåte

Skjær tomatene i skiver og legg dem på et stykke smurt aluminiumsfolie eller ildfast form. Dryss over salt, pepper, basilikum og litt olivenolje. Bakes i ovn sammen med fisken de siste 10 minutter. Anrett på fat sammen med fisken. Pynt med grønt og server med brød, nykokt pasta eller hjemmelaget potetmos.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelaget potetmos

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 ss
1 dl
H-melk

Fremgangsmåte

Kok potetene i litt vann. Hell av vannet og ta vare på det. Mos potetene med en potetstapper, tilsett smør og melk. Spe med kokevannet til luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lun spinatsalat

Fremgangsmåte

Hvis du bruker kål må den blansjeres i lettsaltet vann i 2 minutter.

Hell av vannet og skyll under kaldt vann. Varm oljen i en stor panne og fres hvitløken et par-tre minutter til den er blitt myk. Tilsett ansjos og fres videre 30 sekunder. Ha i spinaten (kålstrimlene) og rør slik at alt blir godt blandet og spinaten "faller sammen". Ha i tomatterninger og rosiner. Rør i 30 sekunder til. Klem over saften fra skalken av en sitron. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen