Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 10 Mars 2001 - 15:00

    Uer - ufisken som ble delikatesse

    Uer er en nydelig dypvannsfisk med en karakteristisk vakker rød farge. Derfor kalles den da også rødfisk. Fiskekjøttet derimot er hvitt, delikat og smakfullt. Her får du oppskrifter og vite mer om ufisken som ble delikatesse.
    10. mars 2001
  • 01 Mars 2001 - 11:39

    Burgeren utfordres

    De siste måneders brede mediedekning av kugalskapstilfellene på kontinentet skaper reaksjoner i beskyttete Norge. For å være i forkant av en mulig reaksjon mot storfekjøtt byr Bollywood Dancing på noen saftige alternativer til burgermat.
    01. mars 2001
  • 22 Februar 2001 - 16:46

    Rød varmende russer

    En rødbetsuppe på russisk maner gir varme til både øye og mage og er dermed utmerket vinterføde. Men det er ikke helt opplagt hvilken farge det skal være på drikkefølget. Det får du, i tillegg til oppskriftene, svar på her.
    22. februar 2001
  • 20 Februar 2001 - 17:30

    Bollefest på fastelavn

    Ingen fastelavnssøndag uten boller. Dette er blitt én av de ytterst få gangene i året vi fortsatt har bevart som en tradisjon å samles rundt et bakverk. Ikke engang den tradisjonsrike bursdagskaka har overlevd tidens utvikling i samme grad. Bruk derfor op
    20. februar 2001
  • 14 Februar 2001 - 13:02

    Ansjos er som skapt for kveldssnacken en sommerkveld

    At ansjos skal være drukkenboltenes mat, og ikke gi annet enn ondt kolerisk blod og bare være til glede for vinhandleren gjelder neppe for ansjos i den sammenhengen du får den her.
    14. februar 2001
  • 02 Februar 2001 - 17:13

    Helsprø pasta

    Pastaretter får vi aldri nok av. Mange drømmer om litt mer tid til å lage sin egen pasta. Andre mener du må være sprø som lager pastaen selv når det finnes så mye god pasta fiks ferdig fra butikken. Ukens pastavri skal late som den er hjemmelaget. Og er i
    02. februar 2001
  • 24 Januar 2001 - 18:55

    Fin nese for fin fangst

    Balconevise, Toscana: Azurra har bråstoppet og står på hodet ned i jorda; Rolando er på full fart etter. For hunden vil helst ikke dele på trøflene - når han endelig finner noe. Andre hadde mer flaks.
    24. januar 2001
  • 24 Januar 2001 - 16:29

    Sterke løft

    Engelske Bob og finske Ulla Laycock har overtatt Norges eldste serveringssted, Værtshuset Bærums Verk, og skaper ved hjelp av sterke og varme familiebånd landets mest hjemmekoselige restaurantatmosfære. Og er i seg selv et lite museum.
    24. januar 2001
  • 08 Januar 2001 - 14:12

    Arcus Julemeny 2000

    Halvor Heuch, landets eneste offentlig godkjente destillatør, holder til på Arcus Produkter og er høyt ansett for sine kunnskaper og ekspertise på fremstilling av akevitt. Vi gir deg her hans egen akevittmeny som en hyllest til akevitten, der forslagene t
    08. januar 2001
  • 18 Desember 2000 - 20:53

    Apéritifs store julemeny 2000

    Apéritifs julemeny inneholder det meste av det du behøver for å gjøre julen vellykket når det gjelder mat og drikke. Vi forsyner deg også med noen ideer til gaver og da selvfølgelig av det slaget som øker muligheten til å nyte. Den største julemenyen på n
    18. desember 2000
  • 10 Desember 2000 - 20:22

    God knoke er festmat

    Fest på en knoke høres ikke veldig forlokkende ut. Men lammeknoker er virkelig festmat. Om det hele blir billig eller dyrt, avhenger av din forhandlingsevne med kjøttdiskpersonalet samt hvor mye du velger å spandere på polet.
    10. desember 2000
  • 26 November 2000 - 22:40

    Reinkarnert

    Vi må begynne riktig - uten fløtesaus, sier Tore Namstad, Bollywood Dancing og Palace Grill, og serverer ganske så hotte reinsdyrkjaker à la Garam Masala. Dessuten er det viktig å få frem det respektløse; hvorfor ikke reinsdyrkebab? Ved siden av står same
    26. november 2000
  • 16 November 2000 - 20:41

    Frem fra glemselen

    Stadig flere råvarer hentes frem fra arkivene og ut i butikkhyllene, og mange lurer sikkert på hva alle disse ny-gamle produktene skal brukes til. Vi velger ut en grønnsak som heter skorsonerrot som får godgjøre seg i ovnen før den serveres sammen med en
    16. november 2000
  • 08 November 2000 - 19:18

    Gunn Beate fra Ludls Gourmet til topps

    For andre året på rad ble Viña Santa Rita Cup arrangert som et samarbeid mellom den chilenske vinprodusenten Viña Santa Rita og deres norske importør, Gunnar Amundsen AS. Av 25 påmeldte kom fem til finalen, hvor altså Gunn Beate Helgås fra Sandefjords vel
    08. november 2000
  • 08 November 2000 - 16:17

    Hvitt kjøtt passerer snart 10 kilo

    På nær 10 år har vi doblet vårt forbruk av hvitt kjøtt her i landet, og en ny spennende matvaregruppe har slått rot i norsk kosthold. Kylling og kalkun er tillatt i alle kulturer og religioner og er faktisk verdens mest spiste kjøtt. I tillegg er det mage
    08. november 2000
  • 06 November 2000 - 15:25

    Cacciucco - Sjelden suppe

    TOSCANA: Cacciucco startet som fattigmannskost, men kan i dag inneholde 30 fiskeslag på én gang. Suppen er en smakfull opplevelse av fisk, skall- og andre sjødyr.
    06. november 2000
  • 05 November 2000 - 17:12

    Karbonade med løk og fylte pannekaker

    Har du karbonadedeig i huset, kan du enkelt trylle frem alt fra klassiske karbonader til de mest temperamentsfulle og eksotiske retter. Apéritif gir flotte oppskrifter og selvfølgelig drikkeforslag på kjøpet.
    05. november 2000
  • 01 November 2000 - 17:53

    Drømmen om storfisken

    Apéritif har vært med kokk og hobbyfisker Bjørn Nordheim på fisketur - eller rettere sagt på jakt etter den store fisken. Drømmen for en hver fisker er nemlig å få en kjempelaks på kroken. Ikke alle er like interessert i fisken som sporten. Vi ser på alt
    01. november 2000
  • 26 Oktober 2000 - 14:52

    Små marginer ga til slutt OL-bronse

    Til tross for fire gullmedaljer og høyeste poengsum noensinne nådde ikke de norske kokkene helt opp. Svenskene stakk av med sammenlagtseieren, mens Singapore knep sølvet fattige 0.14 poeng foran Norge.
    26. oktober 2000
  • 19 Oktober 2000 - 02:04

    Skjell i vekst

    I Rogaland kan oppdrett og eksport av skjell bli den store vekstnæringen etter oljen. Apéritif har besøkt Norges største skjellanlegg i Forsand i Ryfylke. De ypperlige råvarene herfra havner også på restaurantbordene i oljebyen.
    19. oktober 2000
  • 14 Oktober 2000 - 14:08

    Rykende høstsupper

    Supper er populært som aldri før. Her serverer vi oppskrifter som gjør at du kan se høsten og vinteren varmt i møte. Gulrot- og appelsinsuppe, Potetsuppe, Persillesuppe og selvfølgelig tomatsuppe står på menyen.
    14. oktober 2000
  • 14 Oktober 2000 - 13:11

    Sausen gjør susen

    Vil du imponere med kokekunstene dine, skal du servere en rett med en velsmakende saus. Her gir vi deg de beste tipsene og rådene for å lykkes. Har du i tillegg litt fantasi er du snart en superkokk med all de gode sausene du får oppskriftene til her.
    14. oktober 2000
  • 07 Oktober 2000 - 15:00

    Stjerne i øyekroken

    Etter utallige år i Stavangers første gourmetrestaurant, sa Jan Ekornes takk for seg. Inn kom Kjetil Skaret og André Velickovic. De har ambisiøse mål for restauranten, og serverer gjerne sjømat med råvarer fra lokale leverandører.
    07. oktober 2000
  • 05 Oktober 2000 - 02:15

    Salongmat eller afrodisiaka

    Vil du ha smaken på det søte liv, hjelper det godt med en yppig tallerken med råmarinert laks med østersvinaigrette og aspargessalat. Og en like fristende vin til.
    05. oktober 2000
  • 01 Oktober 2000 - 19:45

    Ferieminner

    Ukens rett er inspirert av Provence som igjen gir assosiasjoner til myke sommerkvelder gjerne med litt romantikk i luften. Og da må vi ha en vin som passer til. Men hvis du bare faller for maten og dropper romantikken, har vi også funnet vinen for deg.
    01. oktober 2000