Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 29 April 2000 - 17:20

    Full pakke

    Sein hurtigmat stappet med elementer som pirrer smaksløkene krever viner med mye smak. Men hvor stappet kan vinen være før det renner over? Her får du oppskrift og vinforslag.
    29. april 2000
  • 13 April 2000 - 01:48

    Drømmepåske med gryte

    Påskeferien er utmerket tid til å drømme om neste ferie - nemlig sommerferien. Og hva er vel bedre akkompagnement enn noe sydlandsk i så vel gryte som glass.
    13. april 2000
  • 08 April 2000 - 19:25

    Lam i påsken

    Apéritif serverer lam som påskemeny og selvfølgelig med noe godt å drikke til. Her finner du en tradisjonell lammestek såvel som påskewok. Bare forsyn deg.
    08. april 2000
  • 08 April 2000 - 14:53

    Tomat + ost = sant

    En vårlig forrett eller et lett kveldsmåltid. Tomat- og mozzarellasalat er en sublim smakskombinasjon og som er utmerket sammen med et glass vin. Hvilken type kan du lese mer om her.
    08. april 2000
  • 01 April 2000 - 20:03

    Vårfest for jentene

    Ukens rett med tilhørende viner passer godt for vårens jentelag. Men noen av gutta kan også tenkes å sette pris på kombinasjonene.
    01. april 2000
  • 18 Mars 2000 - 21:00

    Norsk torsk på amerikansk

    Denne retten er bygd rundt den hyperamerikanske salaten Cæsar's Salad, som nærmest er obligatorisk på restaurantmenyer over there. Med sprøstekt torsk på Cæsar salat på menyen må det bli amerikanske viner i glasset.
    18. mars 2000
  • 12 Mars 2000 - 18:17

    Kutt-kok-mos

    Apéritif slår et slag for vintergrønnsaker og gamle røtter til suppebruk! Vi tilbyr tre gode, rimelige og ikke minst magre supper som er verd å prøve. Bruk fantasien og dine favorittgrønnsaker i tillegg.
    12. mars 2000
  • 06 Mars 2000 - 21:46

    En halv million til barn fra en glad laks

    Kokkelandslaget overrakte fredag 250 000 kroner til Stiftelsen Nordlysfondet, som jobber for kreftsyke barn, og 250 000 kroner til Foreningen for hjertesyke barn. Pengene kommer fra salget av kokkelagets nye kokebok "En glad laks".
    06. mars 2000
  • 06 Mars 2000 - 11:13

    Ny norsk kokkestjerne kåret

    Sven Erik Renaa (27) fra Trondheim ble fredag ettermiddag kåret til Årets kokk i Norge. Tolv matkunstnere kjempet om hvordan man best kan tilberede kalv og havabbor.
    06. mars 2000
  • 03 Mars 2000 - 19:59

    Rolex og snekkerbukse

    Det er sjelden lykken står deg bi når du våger å matche en råbillig vin med eksklusive ingredienser. Men denne gangen er det så og si helklaff.
    03. mars 2000
  • 22 Februar 2000 - 19:27

    Innmat og hjerneføde

    Sushi er her, gourmet kinesisk, italiensk, franske er her i flere varianter og snart eksklusiv thai, og det norske, vel, det norske er det norske. Så hva skal trendnissene på kjøkkenet servere nå? Hva med kumage, griseører, grisehjerne eller grillete tors
    22. februar 2000
  • 22 Februar 2000 - 19:00

    Fest midt i uka

    Har du lyst på en fest midt i uka, er reinsdyrskav en takknemlig ingrediens, billig og lettlaget som det er. Hva du putter i glasset avhenger litt av økonomi. Her har du alternativer i flere prisklasser og selvfølgelig oppskriften.
    22. februar 2000
  • 12 Februar 2000 - 12:12

    Billigtrøffel

    Å få til gourmetmat på null komma null er ingen sak når du har jordskokker på kjøkkenbenken. Da bør du også slå til med noe riktig eksklusivt i glasset. Her får du oppskrifter på begge deler.
    12. februar 2000
  • 10 Februar 2000 - 12:43

    Rosa meny

    En rosa meny hvor ingrediensene er rosé i glasset og nyanser av rosa på tallerkenen er en utmerket måte å flørte med fin-de-siècle-dekadansen. Eller som en idé til en romantisk middag. Vibeke Grobstok, innehaver av fiskerestauranten Two of a Kind i Oslo g
    10. februar 2000
  • 06 Februar 2000 - 01:29

    Blodig godt

    Du behøver ikke være vampyr for å like blodpudding. Særlig ikke når den får følge av ukens tilbehør og viner. Det serveres av Apéritif.
    06. februar 2000
  • 17 Januar 2000 - 01:00

    Den 17. er grisens dag

    Fra matreserve og årlig plass på den gamle primstaven med tilhørende messe for seg og St. Antonius til norske wokpanner er grisens bane. Uansett, Apéritif serverer deg deilige retter med forslag til godt drikke på kjøpet.
    17. januar 2000
  • 11 Desember 1999 - 21:55

    Nyttårsfesten på gourmetvis

    Selv om gourmetmat ofte innebærer eksklusive og kostbare råvarer, må du ikke nødvendigvis servere dyre viner. Kjøkkensjef Svein-Erik Renaa og restaurantsjef Yngvar Nielsen ved Brasserie Hansken i Oslo har satt sammen en meny for den virkelig store anledni
    11. desember 1999
  • 11 Desember 1999 - 21:05

    Folkelig luksus

    Du kan godt markere årtusenskiftet uten at kaviaren og champagnen flommer. Her har du en femretters meny som både er folkelig og luksuriøs. Med tilhørende drikke i forskjellige prisklasser, både med og uten alkohol.
    11. desember 1999
  • 11 Desember 1999 - 09:00

    Hummer og champagne

    En mer dekadent avslutning på året enn hummer og champagne finnes knapt. Og med 100 år gammel dessertvin og avec på toppen av det hele. Men det viktigste av alt er at det er sinnsykt godt, lettvint og effektivt. Og kostbart. Det hjelper imidlertid å være
    11. desember 1999
  • 10 Desember 1999 - 22:23

    Julemat fra havet

    Velger du råvarer fra havet, ligger alt til rette for en vellykket julemeny. Om du vil lage noe selv til julebordet, så ta utgangspunkt i en ørretfilet eller en laksefilet og prøv en av disse rettene. Selvfølgelig servert med drikkefølge til.
    10. desember 1999
  • 27 November 1999 - 09:11

    Tro på Credo

    Trond Viggo Pettersen fra restaurant Credo i Trondheim gikk til topps i konkurransen Vingastro 1999 den 31. oktober. 21-åringens fire retters meny var i følge juryen den beste matchen til de på forhånd oppsatte vinene. Her får du de flotte oppskriftene og
    27. november 1999
  • 27 November 1999 - 08:32

    Steinbit, breiflabb og kveite

    Noen av dem er blitt omtalt som havets ufisker. I virkeligheten er de blant de ypperste delikatesser innen sjømat. Steinbit, breiflabb og kveite er alle velsmakende fisker som kan bli til de til de flotteste festretter. Les mer om dem, få oppskrifter og f
    27. november 1999
  • 19 November 1999 - 18:51

    Bak fargerikt brød

    Ost i kombinasjon med høstens fristende grønnsaker gir mulighet for store smaksopplevelser som fennikelbrød, grønt ostebrød og løkboller. Her frister vi også med oppskriften på potetkaker med basilikum og andre vegetare godbiter.
    19. november 1999
  • 19 November 1999 - 18:08

    Bytt ut peanøttene med østers

    Å slurpe østers er en utmerket sport også for deg som helst drikker øl. Men er irenes svarte øl, Guinness, det riktige valget til delikatessen? Derfor tester vi tre meget gode duggfriske øltyper til helt ferske kvalitetsøsters Til trøst for andre som drik
    19. november 1999
  • 01 November 1999 - 14:22

    Sommersnadder

    Ta gjerne kontakt med Aperitif. Vi hjelper deg så gjerne. Vi har gode oppskrifter på alt mellom himmel og jord og kan anbefale gode viner til hver eneste middagsrett.
    01. november 1999