Men det er en liten håndfull viner - særlig de som går under kodenavnet DRC og de som ligger i kø for å få tak i vinene - som noe urettmessig får all publisiteten.
At Norden er å regne med når det kommer til whisky, er nå vel etablert. En håndfull nyheter understreker det ytterligere. Noen godbiter innen øl og sider er også blant nyhetene i januar.
Ribeira Sacras østligste del, Quiroga-Bibei, har gjennom Dominio do Bibeis Lalama vært en favoritt hos mange i Norge, men om vinen er velkjent, er opprinnelsen og de ekstreme vekstforholdene desto mer ukjente.
Santa Cruz Mountains er blitt spesielt ettertraktet for chardonnay og pinot noir, med økende priser som resultatet. Her er løsningen for deg som ennå ikke har fått muligheten.
Selv om januar er et lite nyhetsslipp, og årets er "rekordlite" er det likevel mye godt på toppen for den som har satt av midler til å fylle opp vinkjelleren etter jula.
Det er beskrivelsen av ideen bak Håbrann chilisauser som er laget av norskdyrket chili. Bak står Arnt Harald Stange, kjent for kyllingen med samme navn.
12 av verdens 50 beste restauranter ligger i Latin-Amerika i Worlds50Best23. At mattradisjonene fra denne mangfoldige regionen også påvirker verdens mattrender, er åpenbart. Venezuela er neste ut.
Under den blankpolerte overflaten til ekte størkaviar finner vi alt fra påstander om etisk produksjon og storpolitisk maktkamp til opportunisme og god, gammeldags svindel. Kanskje ikke så rart når en boks med 15 gram belugakaviar går for en tusenlapp.
De beste alkoholfrie boblene er nesten like gode som de med alkohol. De finner du på noen pol, men også på utvalgte matutsalg og for hjemlevering gjennom ulike tjenester.
Med denne i hus har du hvitvin til både jul og nyttår og på et pol nær deg. Du får også et annet tips til en enda bedre priset lagringsdyktig kandidat.