Familieklassikeren chili con carne får en ny vri med langtidskokt høyrygg og svinenakke. Proppfull av aromatiske krydder og kruttsterk chili er det akkurat dette familien trenger denne regnfulle høstferien.
Svært få ting er så innbydende og deilig som kremet polenta. Med skogens sopp og taleggio blir dette et av høstens mest etterlengtede måltider. At middagen er unnagjort på et blunk, er heller ikke å forakte.
Frank Cornelissens røde enkeltparsellsviner i 2017-årgang er sublime, og koster ikke særlig mer enn en kommune-barolo fra en god produsent. Denne arti
Kyllingfrikassé bringer minner om svunnen tid, men er absolutt en rett som fortjener sin plass på tallerkenen. Med disse få enkle grepene smaker den bedre enn bestemor sin, og er på plass på kjøkkenbordet i løpet av en liten halvtime. Denne arti
Karamellisert og sprøstekt svinekjøtt bader i en sterk og fyldig chilisaus sammen med ferske eggnudler. Dette er kanskje noe av det aller beste Kina har å by på.
Det er mulig vi terger på oss veganerne med å skrive om landets beste smør og kjøtt, men det og mye annet er innholdet i septembernummeret av Apéritif magasin. Denne artikkelen er kun for abonnenter.
En av havets aller beste delikatesser er det perfekte tilskuddet til tacoen. Med siste rest av sesongens mais og tomater er det bare å forte seg å lage denne fristende oppskriften.
Kjøkkensjef Emanuele Scarello på Agli Amici forvandler den upretensiøse råvaren fra dens renomme som vomfyll til en som skaper gastronomisk beundring. Men den er likevel bare en av flere ingredienser i hans tolkning av et mellomeuropeisk kjøkken.
Med Jorge Navascués i vinkjelleren hevder Contino seg også i hvitvinstoppen. Og han har mange andre endringer på gang, som er gode nyheter for de mange tilhengerne.
Marco Simonit har intet mindre enn revolusjonert måten å beskjære vinplantene på. Han jobber over hele verden, har et team på 20 personer, en skole og er professor på vinuniversitetet i Bordeaux. Og så har han imaget til en rockestjerne.
Armenia er kanskje utenfor den vinmessige komfortsonen for mange, men denne og de andre vinene fra samme produsent overbeviser selv den mest skeptiske.
At Armenias 6000 år gamle vinhistorie kan nytes i dag, kan vi takke Zorik Gharibian for. Han har lagt ned et betydelig arbeid for å redde druetypen areni, som trolig er verdens aller eldste som fortsatt dyrkes, og ikke minst den armenske tradisjonen med å