Ukens vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 25 Januar 1999 - 00:54

    Forførende merlot

    En forførende rødvin laget av druen merlot som egner seg både til middagsbordet og i sofakroken. Og Chile er en av verdens vinregioner med suksessrik resept på nettopp forførende merlot. Her er ukens vinanbefaling fra Apéritif med tilhørende forslag til m
    25. januar 1999
  • 18 Januar 1999 - 01:02

    Kultvin fra Rhône

    En vin fra søndre Rhône, som amerikanerne er villige til å dø for, er din for bare kroner 110. Benytter du Apéritifs gratisfaks til polet, kan du bestille ukens vin, nok til å fylle kjelleren din og samtidig få den levert på døren. 17.02.99.
    18. januar 1999
  • 10 Januar 1999 - 20:56

    Elegant ungarer

    Få har et forhold til ungarsk vin utover billige halvtørre hvitviner og myteomspunnet tokayer. Det lages imidlertid også noe rødvin i landet hvis inneklemte beliggenhet på Balkan-halvøya gir et kontinentalt klima med varme, tørre somre og kalde vintre. He
    10. januar 1999
  • 04 Januar 1999 - 01:15

    Mer merlot

    Hver fjerde flaske rødvin som drikkes i Norge er fra Chile. Årsaken er selvsagt gunstige priser, men også at smaken passer norske ganer godt. Bløte tanniner, milde syrer og bra fylde er fellesnevner for de fleste chilenske viner. Ukens vin er i tillegg en
    04. januar 1999
  • 28 Desember 1998 - 02:40

    Sydfransk lammevin

    Apéritif anbefaler denne siste uken i januar en sørfransk rødvin, Ch. Prieuré des Mourgues 1995 som til og med er blitt noen kroner billigere siden i fjor. 28.01.99
    28. desember 1998
  • 20 Desember 1998 - 02:21

    Varme i kropp og glass

    Med mange minusgrader utenfor veggene trenger vi noe å varme oss på. En fruktig og krydret rødvin som passer til enkel og samtidig smaksrik januarmat, må være tingen. Apéritif anbefaler en italiener: 12.01.99.
    20. desember 1998
  • 20 Desember 1998 - 01:58

    Vin i 120

    Krydret duft med innslag av kaffe og mørke bær, varm og sødmefylt smak med bløte tanniner. En god allround matvin til alt fra biff og kjøttgryter til smaksrike pastaretter. Det er Ukens vin valgt av Apéritifs redaksjon 19.01.99. Les mer:
    20. desember 1998
  • 11 Desember 1998 - 21:22

    Rimeligere på polet

    Det koster mer på polet, blant annet takket være polet selv. De aller fleste flaskene må du betale mer for, er hva Apéritif erfarer etter å ha saumfart hele pollisten. Ukens vin derimot tilhører ett av unntakene. 04.01.99.
    11. desember 1998
  • 20 November 1998 - 18:29

    Musserende italiener

    I Italia lages et stort spekter musserende viner, fra de søte og lette Asti-vinene til tørre og friske spumante-viner av forskjellige druetyper. Blant andre chardonnay som ikke er den vanligste hvite drue brukt i fremstilling av musserende vin i Italia. (
    20. november 1998
  • 10 November 1998 - 03:11

    God portugiser

    Apéritifs lille spalte Ukens vin foreslår denne gang en portugiser. Prisen er kroner 116, men la deg ikke skremme av det. Her er det mye god vin for pengene. 09.12.98.
    10. november 1998
  • 31 Oktober 1998 - 01:31

    Ny tjeneste fra Apéritif

    Apéritif introduserer Ukens vin som en ny spalte. Denne gangen en vin som går meget godt til smaksrike kjøttretter, gjerne basert på vilt/rødt kjøtt og skogssopp.
    31. oktober 1998