Ukens vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 06 September 2001 - 17:45

    Høstlig delikatesse

    Høst er vått løv, jord og kompost iblandet frisk sopp, snev av blomster og modne skogsbær. Det kan også en vin være. Denne ukens vin er et strålende eksempel. Og perfekt til høstlige anledninger og ditto spise.
    06. september 2001
  • 30 August 2001 - 02:30

    Gammel kjenning i ny drakt

    Denne uken er det en gammel kjenning som fortjener vår oppmerksomhet. Selv om det primært er eksteriørmessige forbedringer, er det utrolig hvor forfriskende en ansiktsløftning virker, på noen og enhver.
    30. august 2001
  • 23 August 2001 - 17:15

    Italiensk trøkk

    Denne uken velger vi en vin til nærmere tre hundrelapper men som byr på enorm konsentrasjon og trøkk for pengene. En svært ettertraktet vin produsert i relativt små kvanta som vi er så heldige å få tak i også her til lands.
    23. august 2001
  • 15 August 2001 - 22:59

    Klassisk chilensk

    Etter å ha vært på det norske markedet i 12-13 år må chilenske viner kunne kalles klassikere. Og ukens vin holder koken som en av de bedre. Uten at hundrelappen må overskrides.
    15. august 2001
  • 09 August 2001 - 02:01

    En stor familie

    Ukens vin(er) kommer fra en stor familie, stor i mange henseender, både historisk, volum- og kvalitetsmessig. At navnet er identisk med en norsk bygd har gjort at familiens viner har fått en særskilt sterk posisjon i Norge. Velfortjent for de mange vinene
    09. august 2001
  • 01 August 2001 - 20:45

    Eleganse til rekene

    Ukens vin er en hvitvin som byr på mye raffinement for i underkant av ni tiere. Rekene, krabbene og blåskjellene som er å få tak i om dagen fortjener en vin over gjennomsnittet, og det får du her.
    01. august 2001
  • 25 Juli 2001 - 18:19

    Riesling ganger 3

    Ukens vin er en riesling men som finnes i tre utgaver. Druen som er en av de mest fleksible som brukes i vinfremstilling demonstrerer her sine egneskaper til fulle for de tre vinene dekker hele spekteret av det du ønsker å bruke hvitvin til, fra en forfri
    25. juli 2001
  • 14 Juli 2001 - 15:41

    Rødt i fellesferien

    Midt i den norske fellesferien koster vi på oss en elegant rødvin som kan nytes til et hav av retter, faktisk også med ingredienser fra havet. Vær villig til å spytte i noen ekstra kroner, og vi kan garantere en vellykket julikveld.
    14. juli 2001
  • 27 Juni 2001 - 11:00

    Hvitt fra sør

    Ukens vin kommer langt sør fra og det passer jo godt når vi har lange og late sommeruker foran oss. Den er frisk og hvit og kommer dessuten som bag-in-box til en svært fordelaktig pris.
    27. juni 2001
  • 20 Juni 2001 - 22:10

    Dobbel glede

    Ukens vin er det faktisk to av. Begge fra samme familie men like forskjellige som brødre kan være. Og svært så sjenerøse. Her får du mye godt for pengene.
    20. juni 2001
  • 12 Juni 2001 - 20:52

    Spansk sjeldenhet

    Selv om mange spanske viner har priset seg ut av markedet, finnes det fortsatt "uoppdagete" perler som ikke bare er snill mot lommeboken men som også tilfredsstiller den mer kresne gane.
    12. juni 2001
  • 06 Juni 2001 - 15:36

    Intens og allsidig

    Ukens vin tilfredsstiller de fleste rødvinsbehov. Den er saftig og smaksrik med masser av bær. Den trives like godt sammen med mat som alene. Og den er forfriskende nok til årstiden men likevel med nok fylde til å kunne nytes utover høsten.
    06. juni 2001
  • 30 Mai 2001 - 15:23

    Vårlig elegant

    Ukens vin er denne gang i flertall, én klassisk, delikat vin og elegant utgave og en noe mindre klassisk men likevel vellaget, og ikke minst hendig på grunn av emballasjen. Samtidig får du en flott oppskrift på kjøpet vel tilpasset vinen.
    30. Mai 2001
  • 23 Mai 2001 - 13:00

    Sommerlig rødt

    På våre breddegrader drikkes det vel så mye rødvin som hvitvin selv om kalenderen viser at sommeren står for døren. Ukens vin er en rødvin med sommerlig preg som kan delvis fylle rollen til en hvitvin. Her får du også en oppskriften på en matrett som
    23. Mai 2001
  • 17 Mai 2001 - 00:33

    Hvitt bryllup?

    Ukens vin er perfekt til vårens og sommerens brylluper. Den er aromatisk og rund med behagelig friskhet. En vin som hele selskapet vil nikke anerkjennende til. Også fordi det er en gjenganger.
    17. Mai 2001
  • 09 Mai 2001 - 22:40

    Friskt rødt fra sør

    Ukens vin er en frisk rødvin fra Sør-Italia med en minst like forfriskende prislapp. Kroner 65 betyr at den er en av de rimeligste røde på markedet. For de som planlegger vårens og sommerens store grillparties er den en svært så aktuell kandidat.
    09. Mai 2001
  • 02 Mai 2001 - 13:00

    Våryr rødvin

    En rødvin for den norske våren må ha noe av vintervinenes kraft og sommervinenes saftighet. Det har ukens vin mer enn nok av, i tillegg til at den har en prislapp som passer de fleste etter at selvangivelsen vel er postlagt.
    02. Mai 2001
  • 25 April 2001 - 21:16

    Hvitt med trøkk

    Mange liker ikke hvitvin fordi "det smaker så lite"  eller fordi de synes de tørre hvitvinene blir for magre eller lette nærmest uansett prisklasse. Ukens vin er motsatsen til de smakslette hvitvinene. Den er rik med god friskhet hvilket er en foruts
    25. april 2001
  • 17 April 2001 - 17:12

    Smakebit på kremen

    Ukens vin er en solid smakebit på hva en av Italias fremste produsenter kan prestere. Denne sjarmerende rødvinen er dessuten et meget godt kjøp som de aller fleste bør kunne unne seg. En utmerket matvin som gjerne vil ha saftig kjøtt å bryne seg på.
    17. april 2001
  • 03 April 2001 - 17:39

    Hjemme- og bortepåskevin

    Ukens vin er svært godt egnet for den forestående høytiden eller ferietiden, alt etter hvordan du ser det. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til f
    03. april 2001
  • 28 Mars 2001 - 17:11

    Godt moden perle

    Denne uken har vi valgt noe så sjelden som er godt moden men fortsatt livfull 15 år gammel vin som ikke koster all verden. Den nytes aller best til det klassiske påskelammet eller til andre stekte kjøttretter.
    28. mars 2001
  • 22 Mars 2001 - 19:14

    For enhver smak

    Denne uken har vi to viner som fortjener oppmerksomhet. To viner som er i nær familie, men som fyller ulike behov og som begge byr på mye smak for beskjedne beløp. Begge er skapt for matbordet, men er også gode å nytes alene.
    22. mars 2001
  • 14 Mars 2001 - 19:43

    Selbuvin

    Ukens vin tar opp kampen om tittelen Norsk Rødvin. Noen vil kanskje synes at virkemidlene, i dette tilfellet etiketten, er upassende, men det viktigste er at det er en god vin til en meget behagelig pris.
    14. mars 2001
  • 07 Mars 2001 - 17:10

    Godisvin

    En vin som fyller munnhulen med godsaker som modne skogsbær, sjokolade og mokka er et måltid i seg selv. Men ukens vin består prøven som matvin, og vil helst ha en saftig kjøttbit på tallerkenen.
    07. mars 2001
  • 28 Februar 2001 - 20:56

    Nesten portvin

    En vin med en fylde som en årgangsportvin bare at den er tørr, det er et av kjennetegnene på ukens vin. Så er det da også en av de dyktigste portvinsmakerne som eier signaturen. Den gir varme til så vel kropp som sjel og er det perfekte følge til kraftig
    28. februar 2001