Påskens beste lammeoppskrifter

Påskelam

(Bilde: Matprat.no)

Provencalsk lammestek

 

Provencalsk lammestek

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

12 stk
7 stk
2 ts

Fremgangsmåte

Skjær poteter og tomater i skiver. Bruk 2 ss av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene. Krydre med salt og pepper. Legg 2 ss smør i små klatter oppå potetene og tomatene.

Finhakk persille og hvitløk og bland med strøkavring. 2/3 av denne blandingen blandes med 4 ss av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyreven ost og settes til side.

Gni steken inn med  sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken. Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 2 timer på 175 °C til termometeret viser 55-60 °C.

De siste 15 minuttene av  steketiden skrur du opp varmen til 225 °C. Dryss på persille/osteblandingen og fordel 1 ss smør i klatter. Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 70 °C.

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Holger Fangel

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen