Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Pinnekjøtt oppskrifter

Av restene får du nye smaksopplevelser

 

Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt

 

Brandade med pinnekjøtt og kålrabi

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

0.25 stk
1 stk

Fremgangsmåte

Legg bjerkepinner eller en metallrist i bunnen av kasserollen. Fyll på vann til pinnene er dekket.
 
Legg på pinnekjøttet skåret i pinner. Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena, minst 2 timer. Kjøttet skal bare dampkokes.
 
Plukk kjøttet fra bena. Skrell poteter og grønnsaker, del dem og kok dem møre. Mos grønnsakene og tilsett H-melk og litt av fettet fra kraften. Smak til med salt og pepper.
 
Bland halvparten av pinnekjøttet og litt av fettet fra kokingen i potetpureen. Ta resten av kjøttet og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ovnen til det blir sprøtt.
 
Server potetpuréen med sprøstekt pinnekjøtt på toppen.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pinnekjøtt al arrabiata

Fremgangsmåte

Legg pinnekjøttet i vann natten over, dampes på svak varme i minst 2 timer.

Hell av kraften og sett den til side. Stek sjampinjongen i meierismør og legg i gryten.

Hell over hvitvin, hermetiske tomater, løk, fjern frøene fra chilien og små hakk den, legges i gryten. Ha i 2-3 dl av kraften. Tilsett basilikum.

La gryten putre i 20-30 minutter. Sil kraften fra olivene og tilsett disse noen få minutter før servering.

Smak til med pepper, Serveres med godt brød og kokt ris.

Tips:

Denne retten er perfekt til å bruke rester av pinnekjøttet. Hvis du ikke har tatt vare på kokekraften, kan du bruke annen kjøttkraft eller buljong.

Røykt eller urøykt pinnekjøtt? 

Pinnekjøtt er enklere enn du tror 

Pinnekjøtt på julaften? 

Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv

Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas

Fremgangsmåte

Rens hvitløk og sjalottløk. Finhakk all løken og surr den raskt i litt olje i panna.

Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.

Hell så sausen over pinnekjøttet, og la det trekke i noen minutter.

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Blini med pinnekjøtt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 ts
1 stk

Fremgangsmåte

Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.

Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.

Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.

Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.

Tips: Denne oppskriften gir deg muligheten til å bruke pinnekjøttet som en forrett. Den passer også godt som juletapas.

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen