Brandade med pinnekjøtt og kålrabi

Brandade med pinnekjøtt og kålrabi

Fremgangsmåte

  1. Legg bjerkepinner eller en metallrist i bunnen av kasserollen. Fyll på vann til pinnene er dekket.
  2. Legg på pinnekjøttet skåret i pinner. Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena, minst 2 timer. Kjøttet skal bare dampkokes.
  3. Plukk kjøttet fra bena.
  4. Skrell poteter og grønnsaker, del dem og kok dem møre. Mos grønnsakene og tilsett H-melk og litt av fettet fra kraften. Smak til med salt og pepper.
  5. Bland halvparten av pinnekjøttet og litt av fettet fra kokingen i potetpureen.
  6. Ta resten av kjøttet og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ovnen til det blir sprøtt.
Server potetpuréen med sprøstekt pinnekjøtt på toppen.

Sendt inn av Lars Barmen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pinnekjøtt al arrabiata

Pinnekjøtt al arrabiata

Fremgangsmåte

  1. Legg pinnekjøttet i vann natten over, dampes på svak varme i minst 2 timer.
  2. Hell av kraften og sett den til side. Stek sjampinjongen i meierismør og legg i gryten.
  3. Hell over hvitvin, hermetiske tomater, løk, fjern frøene fra chilien og små hakk den, legges i gryten. Ha i 2-3 dl av kraften. Tilsett basilikum.
  4. La gryten putre i 20-30 minutter. Sil kraften fra olivene og tilsett disse noen få minutter før servering. 
  5. Smak til med pepper.

Serveres med godt brød og kokt ris.

Tips:
Denne retten er perfekt til å bruke rester av pinnekjøttet. Hvis du ikke har tatt vare på kokekraften, kan du bruke annen kjøttkraft eller buljong.

Røykt eller urøykt pinnekjøtt? 

Pinnekjøtt er enklere enn du tror 

Pinnekjøtt på julaften? 

Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv

Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Terje Løland

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas

Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas

Fremgangsmåte

  1. Rens hvitløk og sjalottløk. Finhakk all løken og surr den raskt i litt olje i panna.
  2. Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.
  3. Hell så sausen over pinnekjøttet, og la det trekke i noen minutter.

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blini med pinnekjøtt

Blini med pinnekjøtt

Fremgangsmåte

  1. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.
  2. Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.
  3. Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.
  4. Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.

Tips: Denne oppskriften gir deg muligheten til å bruke pinnekjøttet som en forrett. Den passer også godt som juletapas.

Slik bruker du opp restene etter julematen

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her