Se alt det gode du kan lage med makrell

Oppskrifter makrell

(Jim Hensley)

Kokt/dempet eller bakt makrell er en delikatesse

 

Dampet makrell med appelsinsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

50 g
100 g
150 g
1 stk
Tilbehør
kokte poteter.

Fremgangsmåte

Press appelsinene og tilsett 1 dl vann.

Rens og skjær løk, purre og gulrot i skiver og ringer. Ha grønnsakene sammen med korianderfrø og appelsinsaft i en kasserolle og kok til de såvidt er møre.

Legg fiskefiletene i kraften og damp til de er ferdige. Ta ut fisk og grønnsaker og hold disse varme. Visp inn smøret og jevne med litt maisenna om nødvendig. Smak til med sennep og salt og pepper. Pynt med flat persille.

Serveres med kokte poteter.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Makrellruller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g
0.5 ts

Fremgangsmåte

Bland smør, persille, salt, pepper og olje i en skål. Rør godt sammen.
Legg et tykt lag av denne blandingen på filetene, rull dem sammen og fest med en trepinne. 
 
Smør en ildfast form med smør eller olje. Legg makrellrullene tett i tett. Skjær en rødløk i skiver og stikk dem inn mellom makrellfiletene.
 
Tips:
For ekstra smak kan du ha litt tapenade over.
 
Stek i 20 minutter ved ca. 200 grader i ovnen.
 
Server med enten kokt ris eller poteter og kokte grønnsaker (som dampet blomkål og purre). Saus er overflødig fordi det blir masse kraft fra fisken.

Sendt inn av

Foto: denizunlusu

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sommerlig fisk med rabarbra

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Rabarbra
1 ss
1.5 dl

Fremgangsmåte

Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.

Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.

Mens fisken stekes lager du rabarbraen.

Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.

Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.

Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.

Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.

Her finner du flere oppskrifter med makrell

Oppskrifter med makrell

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Mer om sommermat

Ta vare på sommerens bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Makrell cuscatleca fra Guatemala

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 stk
1.5 ss

Fremgangsmåte

Varm olje eller margarin i en stor panne. Finhakk løk og hvitløk og ha det i stekepannen. Del tomatene i små båter og legg dem i panna sammen med løken. La blandingen surre i 10 minutter.

Legg i rensede makreller og brun dem på begge sider. Hell vineddik og hvitvin eller eplesaft over. Strø over rikelig med salt og pepper. Dekk til med lokk og la retten trekke på svak varme i ca 15 minutter. Snu makrellen etter noen minutter.

Tips:
Om du fileterer makrellen, holder det med 8 minutter. 

Server direkte fra pannen med kokt ris eller poteter og en salat.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: laran2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen