Supre salater for sommeren

Rødt, grønt, gult og hvitt, alle regnbuens farger og du kan ta paletten i bruk på kjøkkenet. Litt rød og gul paprika, noen skiver agurk, en eggeplomme, friséesalat, noen blåskjell. Det er bare opp til deg og noen gode oppskrifter, som du får her, så skape
Redaksjonen
08 Juli 2002 - 09:00

Roastbiffsalat

Ingredienser

8-10 skiver kald roastbiff
8 kokte poteter skåret i terninger
1-2 røde paprika i terninger
1 pakke små frosne erter
sylteagurk
frisèesalat

Dressing:
1 ss lys sennep
2-3 ss eplemos
1 ss finrevet pepperrot
1-2 eggeplommer
2 dl rømme
2 dl fløte, stivpisket
litt støtt estragon eller hakket dill
svart pepper

Eks. 1:
Crabsticks
fiskepuddingstaver
kokte halve egg
avocado
tomater
frisk koriander

Dressing kan være:
lettrømme smak til med sitronsaft og koriander

Eks. 2:
Spekeskinke
kokte egg
melon
slangeagurk
reddik
gressløk

Dressing kan være:
rømme med rikelig gressløk og litt finhakket løk

Fremgangsmåte

Anrett alle ingrediensene til salaten på et serveringsfat. Rør sammen og smak den godt til. Dressingen serveres ved siden av eller helles over salaten.

Variert gourmet-tallerkener - med litt forskjellige salater, krydderurter, melon, papaya, avocado, egg, spekeskinke, crabsticks, ostestaver, fiskepudding, m.m. Her er det bare å velge ut sine gode varianter.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 149.00 kr Bestillingsutvalget
    80 POENG

Kjapp salat med krabbe og koriander

Fremgangsmåte

Salaten strimles og legges i bunnen av salatbollen.

Creme fraiche og pisket fløte blandes.

Finhakket løk, tomatkjøtt, renset krabbe og evt. litt frisk koriander vendes lett inn i kremen som så tas over i bollen.

Dryss over frisk koriander (kruspersille kan brukes).

Her finner du mange oppskrifter med krabbe

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Salat med grønne bønner spekeskinke og mandelpotet

Salat med grønne bønner spekeskinke og mandelpotet

Fremgangsmåte

Potetene kokes og avkjøles slik at de kan skrelles og skjæres i biter. Aspargesbønnene renses og kokes i lettsaltet vann (2-3 min.). Avkjøles i isvann. Løken skjæres i små biter og legge i isvann. Vask salaten, ha den i et klede og rist godt. Rives i små biter.

Tips:
I stedet for rapidsalat kan du bruke småbladet salat. 

Legg alt lagvis i en salatbolle eller et fat. 

Bland ingrediensene til dressingen og bland inn i salaten. Server spekeskinken  på siden.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kokkens beste sommersalat

Kokkens beste sommersalat

Fremgangsmåte

Persillerøtter, sellerirot, gulrøtter, neper og reddiker forvelles 4-5 min. og skjæres i 3 mm tykke skiver. Brokkoli og vårløk forvelles i 1½-2 min. Ta av skinnet på paprikaen og skjær i tynne strimler. Kantareller og sjampinjonger stekes i olje. Krydderurter og spinatblader renses og vaskes og brukes friskt som salat. Alle grønnsaker og urter vendes i balsamico-dressingen og anrettes på en stor tallerken med en ring dressing rundt.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tomatisert grønnsaksalat

Fremgangsmåte

Hvitløk finhakkes, sjalottløk skjæres i tykke skiver, paprika kuttes i terninger. Alt freses gyllent i olje. Squash kuttes i 1 cm store terninger, vårløk i tykke skiver. Bland grønnsakene sammen. Tilsett krydderurtene. De mosete tomatene kjøres i hurtigmixer med olivenolje og blandes med grønnsakene. Smakes til med salt og pepper. La stå og trekke noen timer før servering. Passer godt til kjøttretter.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Lunken paprikasalat med reker

Fremgangsmåte

Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle dem med olivenolje og bak i ovn ved 230oC i 5 min. Avkjøl. Ta av skinnet, kutt dem i 1/2 cm store terninger. Blandes med urtene og trekkes i 1 time.

Rens rekene. Paprikaavkjæret moses i foodprosessor med varm kremfløte og siles. Varmes opp og blandes med smør. Smakes til med salt og pepper. Anrett rekene i en sirkel i dype tallerkener. Ha paprikaterningene i sausen og hell pent over. Pynt med friske urter.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Varm salat med kål, gulrøtter og gressløksaus

Fremgangsmåte

Del kålen og ta ut stilken. Kutt den deretter i tynne båter. Gulrøttene skrelles og deles i passe biter. Forvell gulrøttene i smørvann og hold dem varme.

Damp kålen i samme vannet og hold varm. Sil av 2 dl kraft og bland det med smør, tilsatt gressløk og smak til med salt og pepper.

Anrett kål og gulrøtter i dype tallerkener og fordel sausen over. Strø til slutt ristede solsikkekjerner på toppen og pynt med kjørvel.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Salat med asparges og vinkokte grønnsaker

Fremgangsmåte

Vask og riv salaten lett. Skjær grønnsakene i staver à 3x0,5 cm, og kok disse møre i hvitvin. Avkjøles. Skåld tomatene, ta av skinn, del i båter og ta ut kjøttet. Rør ut sukker i eddiken, tilsett så oljen. Tilsett finhakket gressløk og ruspersille. Smak til med salt og pepper. Anrett salaten på tallerkenen og legg grønnsakene rundt. Hell dressingen over.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Jordbær- og sukkerertsalat

Fremgangsmåte

Rens jordbærene og del dem i to. Rens og skjær sukkerertene i mindre biter. Skyll salaten og basilikumbladene. Anrett jordbær og sukkerert på en seng av salat som er blandet med grovhakket basilikum. Fransk dressing til.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Agurksalat med rips

Fremgangsmåte

Skjær agurken i tynne skiver. Rens ripsen. Skyll salaten og legg den i bunnen av et fat med agurkskivene over og ripsen i midten. Fransk dressing til.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg
Ukens drink
Coco Loco

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg

Sommerens sprøeste drink er det fordi den lages med tre ulike spritsorter og masse deilig kokossmak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se alle de gode oppskriftene med blåbær
Guide
Oppskrifter med blåbær

Se alle de gode oppskriftene med blåbær

Blåbærene venter på deg i skogen, modne og helt gratis. Her er hva du kan lage av de søte små.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg
Ukens kake
Bringebærmuffins med bringebærglasur

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg

Enten du bruker bringebær fra skogen, hagen eller butikken blir resultatet like godt. Den ideelle søtsaken til sommerkakebordet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg
Ukens drink
Coco Loco

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg

Sommerens sprøeste drink er det fordi den lages med tre ulike spritsorter og masse deilig kokossmak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli
Dagens rett
Shakshuka

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli

Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se alle de gode oppskriftene med blåbær
Guide
Oppskrifter med blåbær

Se alle de gode oppskriftene med blåbær

Blåbærene venter på deg i skogen, modne og helt gratis. Her er hva du kan lage av de søte små.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her