Arkiv

Fant 50 artikler om emnet Restaurant [fjern]

Tittel Dato

Dette er bare starten på den imponerende menyen du får på The Tea Room i Oslo

De tidligere Maaemo-kollegene Luke Henderson og Jefferson Goldring har tatt med seg det beste fra sine tidligere erfaringer og bare gjort det enda mer intimt og hjemmehyggelig med The Tea Room i Oslos Youngskvartal.

Skal du til Valencia i sommer, må du ta en avstikker til Denia og denne trestjerneren

Quique Dacosta som har gitt navn til sin trestjerner i Denia, har til sammen fire Michelin-stjerner, og snart seks restauranter. Alt et resultat av perfeksjonisme kombinert med innovasjon og kreativitet og ikke minst et ønske om å gi noe tilbake til Valencia-regionen.

For denne kokken er verken himmelen eller stjernene grensen

Møt Björn Frantzén, den svenske kokken som ble historisk da han som første svenske fikk tre Michelin-stjerner. Her forteller han hvordan han kom dit han er i dag, om presset i toppen, om en annen form for luksus og det som virkelig betyr noe.

Redefinerer fine dining med humør og eksplosive smaker

Menyen presenteres i form av emojis. Man spiser de fleste rettene med hendene og én gang er det til og med lov å slikke tallerkenen. Alt dette skjer på stjernerestauranten Gaggan i Bangkok.

Danmarks mest tradisjonsrike kro er Nordens beste

I årets finale i Nordic Prize slo Søllerød kro ut både Maaemo og Franzen som begge har tre Michelin-stjerner.

Selvplukk til bar og kjøkken gir unike muligheter

På Topphem i Oslo går man grundig til verks for å finne den optimale matchen mellom cocktails og mat. Mange av ingrediensene er et resultat av selvplukk og nå vil de dele kunnskapen også med andre.

På denne restauranten får du en helt ny smak av ramen

Ramen kan høres ut som en veldig enkel rett, men David Qvist på Hrimnir Ramen har brukt sin doktorgrad i mikrobiologi for å komme fram til den optimale norrøne ramensmaken.

To Michelin-stjerner til Trondheim

Credo og Heidi Bjerkan og Fagn med Jonas Andre Nåvik ved grytene fikk hver sin Michelin-stjerne i 2019-utgaven av Michelin Nordic. Det har definitivt satt Trondheim på matkartet.

Når denne mannen entrer scenen, lytter hele verden i spenning

Forventningene var enorme da verdens beste kokk Ferran Adria kom tilbake til scenen etter åtte års fravær. Returen ble for mange et antiklimaks siden elBulli etter renoveringen ikke åpnes som restaurant, men som forskningslaboratorium og kreativt senter.

Nå kan du spise selvlaget Michelin-mat midt i de svenske skoger - eller på et svaberg om du vil

The Edible Country – er en do-it-yourself-gourmetrestaurant på sju ulike adresser i Sverige. Menyen består av ni smakfulle retter komponert av fire Michelin-kokker som gjestene tilbereder og lager selv i naturen.

Han lager Michelin-mat med bruk av bare grønnsaker

Paul Ivić har siden 2014 hatt en Michelin-stjerne for sin vegetariske restaurant Tian i Wien. Han er ikke uventet ambassadør for småskala, økologisk grønnsaksdyrking og et mer bevisst matforbruk, og han har gjort vegetarisk fine dining trendy, selv om han aldri ville finne på å bruke dette ordet.

Her kan du spise kuskank - og pinnekjøtt året rundt - men også det beste fra havet

Endelig kan ordet turistfelle få en positiv betydning. Nyåpnete Edda har som nærmeste nabo til Operaen i Bjørvika, muligheten til å bli en slik, men har samtidig en klar strategi for å bli mye mer.

Her behandles sågar saltstengene med respekt

Reneé Fagerhøi bærer sin t-skjorte med Thrasher på brystet med stolthet. Hun ikke bare elsker trashcooking, sørstatsmat og annet som andre «finkokka» rynker på nese av, hun vil provosere og vekke gjestene, men også ha det gøy. Dessuten gleder hun seg som et barn når dørene åpner for kvelden.

Han risikerer livet for den gode maten

Bak Attica i Melbourne, en av Australias aller beste restauranter, står Ben Shewry, som 12 år etter at han ble ansatt har gjort restauranten kjent også internasjonalt. Det er særlig hans nære kontakt med naturen som har skapt renommeet.

På Credo er det leverandørene som får æren

Bak nye Credo er det en helstøpt filosofi som gjør at restaurantbedriften skiller seg totalt fra alle andre med samme høye ambisjonsnivå. Bakgrunnen som kongelig kjøkkensjef har styrket Heidi Bjerkans medfødte ydmykhet og setter henne øverst blant den gastronomiske adel i Norge.

Får du ikke bord på Noma, skal du prøve Barr som har overtatt lokalet

Torsten Schmidt prøver med sin nye restaurant Barr å lage en ny versjon av det tradisjonelle kjøkkenet i området forbundet med Nordsjøen. Det er gammeldags mat, men ikke akkurat slik du kjenner den. Og alt dette skjer i lokalene hvor Noma holdt til fram til for et år siden.

Landet trenger flere kokker. På Norsk Restaurantskole får du en utdannelse bransjen etterspør

Restaurantbransjen formelig skriker etter faglærte kokker og servitører. Ifølge NAVs bedriftsundersøkelse fra 2017 mangler det 850 kokker i Norge, og tallet blir høyere år for år. Det prøver den nystartede Norsk restaurantskole å gjøre noe med, men det trengs merinnsats fra politisk hold for å nå målene.

Hun tør det mange andre ikke våger

På Adeline Grattards Yam’Tcha forenes tradisjonsrik fransk gastronomi med asiatisk kokekunst. Møt den kvinnelige kokken som tør å revolusjonere det franske kjøkkenet.

Det gikk med 30.000 slike retter på en uke

I Kristiansand har restaurantbransjen arrangert sin åttende SpisuteUke. Det ble fulle hus i en hel uke til ende.

Hvis du ikke rakk innom denne restauranten i 2015, har du nå muligheten

Den 23. november er Nedre Foss Gård klar til å ta mot gjester i så å si helt identiske lokaler som før. Men noen små overraskelser vil det være.

Dette spiser du på Oslos hotteste restaurant akkurat nå

Like før åpning var folkene bak Galt sikre på en ting, og det er at restauranten ikke skal ha et fasttømret konsept. Derimot veldig god mat gjennomsyret av ekte kokkehåndverk.

Her slåss and og norsk sjømat om oppmerksomheten

Ling Ling ønsker ikke bare at nordmenn skal oppdage and på kinesisk, men også dim sum. Loungerestauranten på Aker Brygge i Oslo har også et stort fokus på sjømat som får følge av spesialdesignete cocktails. Alt pakket inn i Hakkasan-gruppens eget lydbilde.

Sveriges beste vinkjeller er i Växjö

PM & Vänner får Wine Spectator Grand Award for sin vinkjeller som inneholder flere enn 4200 ulike viner.

Her får du hjelp med insta-ene dine

Med denne ideen unngår restauranten eller baren dårlige instabilder.

Har du lurt på hvordan restaurantene finner fram til perfekte mat- og vinkombinasjoner?

På Colonialen i Bergen er holdningen kompromissløs når det kommer til kvalitet. Spesielt gir det seg utslag i måten de jobber med sine vinmenyer på.

14 nye norske restauranter i White Guide

63 norske restauranter er listet i årets White Guide som til sammen inkluderer 341 nordiske konsepter.

Svekket interesse for det nordiske kjøkken?

Worlds50best har offentliggjort listen over restaurantene på 51. til 100. plass. 5. april får vi fasiten.

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo. 

Denne gjengen tar øl og mat til nye høyder

Bak bryggeripuben Brus og restaurant Spontan i København står superlaget fra To Øl, Tore Gynther, Tobias Emil Jensen og Morten Bruun, som er toppet med stjernekokk Christian Gadient. Snart åpner en avlegger i Oslo.

Pepperrot blir det nye store i 2017

Her kan du lese om alle de andre heteste mattrendene i det nye året.

Her går absolutt ikke noe til spille

Silo i den populære kystbyen Brighton er Storbritannias første avfallsfrie restaurant. Og med anerkjennende nikk fra landets fremste restaurantkritikere, står gjestene i kø. Hjernen bak konseptet, Douglas McMaster, har flere revolusjonære planer.

Her lages maten av plankton, fiskeøyne og avfallsfisk

Dette er framtidens meny ifølge Angel Leon på Aponiente ved den spanske Atlanterhavskysten. Hans mål er å erstatte alle råvarer som dyrkes på land med det som kommer fra havet. Det har gitt ham to Michelin-stjerner så langt.

Slik er nye Grand Cafe

Det er litt av en oppgave Fursetgruppen har tatt på seg med å snu Grand Cafe tilbake til dens fordums prakt og rolle som storstue. Med på laget er en ekspert på omstilling, noen av landets dyktigste kokker og en vinkjeller av et kaliber som i dag er sjelden kost for nyetableringer.

To av Nordens 30 beste restauranter ligger i Stavanger

En av dem er Re-Naa med Svein Erik Renaa ved grytene. Den andre er Sabi Omakase. Aller best i Norge er likevel ikke uventet Maaemo med en tredjeplass i White Guide Nordic 2017.

På Alchemist i København får du servert maten i et lammekranie som dette

På Alchemist i København byr Rasmus Munk på noe så sjelden som et teaterstykke i ni akter med politisk snert. Gjør deg klar for 45 retter proppet med provokasjon, minner og mening.

Du behøver ikke dra lengre enn til Grünerløkka i Oslo for å få autentisk baskerstemning

Bar Txotx på nedre Grünerløkka blir det nærmeste du kommer Baskerland i Norge. Og txotx kan bli det nye navnet på skål.

Den nye restaurantskolens adresse er snart klar

I løpet av kort tid er adressen klar, og fra høsten 2017 starter undervisningen i det som skal bli Norges første rendyrkete restaurantskole for kokk- og servitørfagene.

Han har klart det utrolige. Å få amerikanere til å velge vegetarmat frivillig

Den største kokkestjernen i matparadiset San Francisco er akkurat nå Aaron London. Hans restaurant AL´s place ble nylig kåret til USAs beste. Og det tross for at den er nesten helt vegetarisk.

Sentralen bringer også matkultur til folket

Med Sentralen har Oslo fått en ny storstue som ikke ligner noe annet. Til å ta seg av det som skal spises og drikkes har eier Sparebankstiftelsen DnB Nor engasjert byens mest nytenkende kokkekvartett.

Han har laget en av de hotteste restaurantopplevelsene i London

På den tidligere brannstasjonen, nå fasjonable Chiltern Restaurant sørger mesterkokken Nuno Mendes for at restaurantopplevelsen blir så langt mye mer enn et kjendistreff.

Tre stjerner til Maaemo

For første gang i historien får Norge tre stjerner i Michelin-guiden. Og en ny i Oslo og en i Stavanger.

Leker seg med norske råvarer i København

Naert inntar Kongens by rustet med Hardanger-sølv, fenalår og rømme. Og andre råvarer som ellers ikke er selvfølgelige i Danmark.

På vei til London? Dette er det du skal spise - eller drikke

London har et av verdens rikeste serveringstilbud, noe som gjør det utfordrende å ha oversikt. Og ikke minst huske de beste stedene mellom hvert besøk. My Real London-guiden har løsningen på akkurat dette.

Her må du drikke øl til maten

Danske Luksus i New York er den første Michelin-restauranten med kun øl på menyen. Øl er på full fart inn i fine dining-verdenen.

Det er ikke bare maten som avgjør om gjesten kommer tilbake

Seks av 10 gjester kommer ikke tilbake om toalettene ikke er innbydende. Men nordmenn er mindre kresne enn særlig svenskene.

Michelin overtar bordreserveringen

Ved å kjøpe opp Bookatable blir Michelin størst i Europa innen restaurantbooking.

Barcode har fått sine pølsekokere

Nyåpnete Stock i Bjørvika satser på raffinert, norsk tradisjonskost og gode cocktails, gjerne til pølsene. Møt kjøkkensjef Stian Gregersen og barsjef Håkon Ongstad.

Måltid i Kristiansand legger ned

Strålende kritikker var ikke nok til å fylle restaurantstolene hos Måltid.

Slik er det på Oslos mest omtalte nye restaurant

På Grünerløkkas mest historiske adresse bringer Nedre Foss Gård inn borgerlig hygge og eleganse også på denne siden av Akerselva.

Nå skal flere velge kokkeyrket

Det er målsetningen til gründerne bak Norsk Restaurantskole som starter opp i Oslo neste høst.

Fant 50 artikler. Viser 1–50.

Til toppen