Arkiv

Fant 6 artikler om emnet Bærekraft [fjern] med artikkeltype Nyhet [fjern]

Tittel Dato

Her tas klimaendringene på alvor ekstra

Torres og Tariquet sender begge store mengder vin ut på markedet. Det som skiller dem fra andre produsenter i denne størrelsen er at klimaendringene tas på dypeste alvor, og at det får konsekvenser for måten de arbeider i vinmarkene. Målet på sikt er at hvert vinglass faktisk bidrar til å redusere kundens eget karbonavtrykk samtidig som kvaliteten forbedres.

Er sertifisert oppdrettslaks godt nok?

Nå kan miljøbevisste kokker og forbrukere endelig få kjøpt miljøsertifisert oppdrettslaks i Norge. Hva er det som gjør denne ASC-sertifiserte laksen så mye bedre enn annen oppdrettslaks, og enda viktigere: er den bra nok?

Kan du spise blåfinnet tunfisk med god samvittighet?

Forskerne strides om bærekraften for fangst av tunfisk, men likevel er det åpnet for prøvefiske i norske farvann. Er det grunn til at neste sushibit skal gi bismak?

Her går absolutt ikke noe til spille

Silo i den populære kystbyen Brighton er Storbritannias første avfallsfrie restaurant. Og med anerkjennende nikk fra landets fremste restaurantkritikere, står gjestene i kø. Hjernen bak konseptet, Douglas McMaster, har flere revolusjonære planer.

Her lages maten av plankton, fiskeøyne og avfallsfisk

Dette er framtidens meny ifølge Angel Leon på Aponiente ved den spanske Atlanterhavskysten. Hans mål er å erstatte alle råvarer som dyrkes på land med det som kommer fra havet. Det har gitt ham to Michelin-stjerner så langt.

Her er det forbudt å kaste mat

Frankrike har vedtatt et forbud mot å kaste mat på utløpsdato. Nå følger trolig EU – og kanskje resten av verden etter.

Fant 6 artikler. Viser 1–7.

Til toppen