Arkiv

Fant 43 artikler om emnet Klubb [fjern]

Tittel Dato

Fordyp deg i tysk pinot noir, heftig whisky, lekre cocktails og møt verdens første kvinnelige indiske Michelin-kokk ekstra

Dette og mer til finner du i årets første utgave av Apéritif magasin.

Nå er skreien her - nyt den mens du kan og oppdag hvor eksklusiv den faktisk er ekstra

Gourmetfisken skrei er en norsk sesongbasert spesialitet. Oppdag hva som gjør skreien så unik og hvordan du tilbereder den best.

Der ingen skulle tru… at pinot noir kunne bli så bra ekstra

Vi snakker om den franske vestkysten 70 mil unna denne pinot noir-druens hjemstavn Burgund. Denne produsenten har dokumentert storhet siden starten av dette århundret.

Gamle helter lever evig ekstra

Noen matretter nekter å dø ut. På lik linje med musikkens store helter finner de ofte sin vei til mang et ungt kokkehjerte. Her lever de et langt og kjærlig liv, og opplever renessanse på renessanse. Deres nærvær foreviget på restaurantmenyer verden over. En av disse rettene er biff tartar

Lys opp februarmørket med vinterens beste råvarer ekstra

Kamskjell er kanskje en av de aller beste matskattene fra havet. Med lekkert tilbehør

Butter chicken er kanskje en av Indias mest kjente matretter. Slik lager du den magiske retten hjemme ekstra

Historien om hvordan en av Indias mest ikoniske retter ble til, er kanskje like spennende som retten selv. Mulig er dette fordi historien inneholder berømte personer som Dronning Elizabeth II, JFK, og opphavet til nok en indisk folkefavoritt, nemlig tandoori chicken.

Ramen har tatt hele verden med storm. Les den spennende historien bak denne ikoniske japanske matretten ekstra

Siden David Chang åpnet sin ikoniske Momofoku Noodlebar i 2004 har ramenhysteriet spredd seg som ild i tørt gress. Også til Norge. I hovedstaden har flere ramensjapper dukket opp, og markedet virker ikke å være mettet. Start med å lage retten selv.

Disse fantastiske vinene bør finnes i enhver vinkjeller, om du er så heldig å få napp, er bare en flaske verd anstrengelsen ekstra

Mark Angeli lager svært få flasker og mengden som kom til Norge er tilsvarende liten. Kanskje må du vente helt til neste år med å få din kvote, men det er vel verd ventetiden.

Du kan ikke lage en omelett uten å knuse et par egg, men å mestre kunsten krever øvelse. Her er tipsene du trenger ekstra

Å kunne lage en perfekt klassisk fransk omelett er det som skiller klinten fra hveten. Med så få ingredienser, kun egg og smør, er det ingenting å gjemme seg bak. Her er det teknikk og tålmodighet som gjelder.

Her endte jakten på den ekte mezcalen ekstra

Mezcal er i dag en av bartenderes absolutte favoritter. Den fruktige smaken og det delikate hintet av røyk er som skapt til å tilfredsstille lekne brennevinsvirtuoser. Men mezcal er langt mer nyansert enn du kanskje tror.  Møt mezcaleksperten Erik Bruun.

Er nyttårsforsettet ditt å spise litt sunnere? Kaste litt mindre mat? Eller kanskje utvide ditt kulinariske repertoar? Da er dette oppskriften for deg ekstra

Bibimbap er det koreanske svaret på pytt i panne og er en deilig risrett som benytter seg av sesongens råvarer eller kjøleskapets rester. En herlig oppskrift for både magen og samvittigheten.

Skal det være uten, må det smake minst like godt ekstra

Paul Mathew har med Everleaf laget en alkoholfri bitter som er så god at bartenderkolleger gjerne bruker den som mikser i drinker med alkohol.

Velg et saftigere alternativ til kalkunen denne nyttårsaftenen ekstra

Det blir både du og gjestene dine glade for.

Romjula er tiden for restemat - og hvilken festmat dette er ekstra

Her finner du gode tips til hva du kan lage av restene. Fra hurtig-ramen av ribberestene til burger med pinnekjøtt.

Pinot noir-tronen er i ferd med å skifte eier ekstra

Montagne de Reims har lenge vært det mest renommerte underområdet i Champagne for pinot noir-druen. Nå ser vi imidlertid en rekke utsøkte blanc de noirs-champagner komme fra andre områder som Grande Vallée, Côte de Sézanne og Côte des Bar.

Når lammerullen er kokt, er det jul ekstra

Jeg håper du har tatt vare på kokekraften, for den brukes til mølje som nytes når du har vaska golvet og pynta tre.

La vegetarianeren i familien få slippe nøttesteken i år ekstra

Lag heller disse lekre og smaksrike vegetarrettene i stedet. Disse festmåltidene er så gode at selv kjøtteterne ikke klarer å holde fingrene fra fatet.

Melder seg på i konkurransen om bobler i verdensklasse ekstra

Både Østerrike og Tyskland har det som skal til for å lage utsøkte musserende viner. Møt Fred Loimer og Niko Brandner som har hver sin tilnærming, men det til felles at de beveger seg bort fra det tradisjonelle sektkonseptet med lokale druer og restsødme, og ikke minst lager viner med stor detaljrikdom og presisjon.

GUIDE: Det er nå du skal planlegge hva du skal drikke til høydepunktet på julaften: desserten ekstra

Om riskrem eller multekrem ikke er hellig på julaften, kan du kanskje prøve en dessert som hele familien vil sette pris på. Eller kanskje begge deler. Her får du oppskriftene samt drikketips som passer alle. Også de som bare vil ha et glass til julekakene.

Glem alt du har lært – Slik får du saftig ribbe med knasende sprø svor. Hver eneste gang. ekstra

Skikkelig sprø svor og saftig svinekjøtt. Finnes det noe deiligere? Den tilfredsstillende følelsen du får når du hører svoren knase, samtidig som svinekjøttet smelter i munnen på deg. Det er ikke rart at ribba har fått hedersplassen på julebordet.

Dette er den nye tostjernersrestauranten i København alle snakker om nå og som har 12.000 på venteliste ekstra

Alchemist i København er bare noe av det du kan fordype deg i med dette nummeret av Apéritif  magasin.

Nå har du akkurat nok tid til å lage årets Christmas Cake - du vil ikke angre ekstra

For årets oppskrift er kommet direkte fra England - mer autentisk enn dette blir det ikke.

Adventstid er grøttid, men yter vi den virkelig rettferdighet med smør, sukker og kanel? ekstra

Her får du inspirasjon til å lage 10 helt nyte grøtopplevelser.

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv ekstra

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Årets julegave: Bli med på en smaksrik og lærerik reise til Burgund og en snartur innom Paris - topp vin og mat i 4 dager til ende

I løpet av fire junidager neste år får du oppleve det aller beste Burgund har å by på fra vinsmakinger hos topprodusenter til lunsjer og middager på restauranter som serverer regionale spesialiteter matchet med topp viner. Og overnattingen er på et komfortabelt boutiquehotell som serverer lekre frokoster. Dette vil du ikke gå glipp av. Som medlem får du dessuten spesialpris og sparer 3.600 kroner per person.

Fra 13. etasje på Stockholms tak, blandes japansk og svensk matkultur og -filosofi med suksess ekstra

Frida Ronge har med Tak i Stockholm skapt et sted som kombinerer japansk mat med rene svenske råvarer og yogafilosofi som bakgrunnsmusikk. Det har vist seg å være en lønnsom blanding.

Pokèbolle er den perfekte førjulsmat ekstra

Pokè er den hawaiiske  gatematen som tok den kulinariske verdenen med storm noen få år tilbake. Dette er en lekker og næringsrik rett som fortjener sin plass blant ditt kulinariske repertoar.

Blåskjell er rask og enkel hverdagsluksus ekstra

Som det aller meste som kommer fra havet er blåskjell aller best i vintermånedene. I denne oppskriften kombineres deilige asiatiske smaker med blåskjellenes berusende smak av sjø.

Få øynene opp for deilig sauekjøtt med denne smaksrike retten ekstra

Debatten raser i media etter NRKs avsløring om Norges skjulte matsvinn. På Norturas fryselagre ligger sauekjøtt nok til millioner av middager. Disse kommer aldri ut til butikkene. Butikkene skylder på forbrukerne, men forbrukerne kan jo ikke kjøpe noe som ikke er tilgjengelig.

Les om sensasjonen Restaurant Under som nå har fått en Michelin-stjerne ekstra

50 sider med inspirasjon fra alle verdenshjørner er vår novembermeny.

Slik handler du vinglassene til Jancis Robinson ekstra

Som medlem kjøper du vinglass med 20 prosent rabatt. Her finner du framgangsmåten.

Med litt planlegging blir du en hverdagshelt på kjøkkenet ekstra

Om en hel kylling eller andre arbeidskrevende matlagingsoppgaver kan virke uoverkommelig der du står i butikken en midtukedag, er den faktisk ikke det. Her kan du lære av hvordan en kokk går løs på en slik oppgave.

Slik forandrer du en klassiker ekstra

Det er få retter som er så klassiske som en skikkelig Boeuf Bourguignon. Smøremykt kjøtt badet i vin og glasert i herlig rik oksekraft. Finnes det noe bedre? Ja, faktisk kan du gjøre den lettere og mer tidsriktig ved å følge mine råd. Det er å banne i kjerka, men noen ganger gjør det godt.

Lag tidenes beste toast med disse tipsene ekstra

For hvem liker vel ikke gyllenstekt sprøtt brød med myk og klissete ost som pipler ut mellom de to skivene?

Endelig er lammesesongen her ekstra

Og jammen er det mye godt man kan lage av lam. Denne uken reiser jeg tilbake i tid og mimrer om mitt første møte med ordentlig indisk mat. Oppskriften følger selvfølgelig også med.

Klikk deg gjennom 50 sider med mye godt lesestoff ekstra

Du kan glede deg til å lese om alt fra verdens beste grillrestaurant, via Napa Valleys leten etter kjøligere vinmarker  til den norske superbaren i London. Neste nummer kommer allerede den 21. oktober.

Lesestoff som forbeholdes medlemmer

Reportasjer fra verdens beste restauranter og vinprodusenter forbeholdes deg som medlem. Hver uke kommer nytt lesestoff til.

Rabatt på vinkurs og spesialinvitasjoner

Apéritif tilbyr mer enn 150 vinkurs, middager og messer i løpet av et år. Som medlem i Apéritifs Mat- og Vinklubb får du rabatter i tillegg til invitasjoner til arrangementer som kun er for medlemmene.

Få rabatt på «verdens beste vinglass»

Den verdensberømte vinskribenten Jancis Robinson har laget ett vinglass som dekker alle behov. Det kommer til å dekke også dine. Som medlem i Apéritifs Mat- og vinklubb får du gunstige priser.

Unike mattips kun for medlemmer

Bli inspirert av oppskriftene og historiene bak som vår eminente kokk Ingunn Felin deler med deg. Få svar på spørsmål du alltid har lyst til å stille en kokk.

Les Ukens vin og Godbiter før alle andre

Les disse meget populære spaltene signert Aase E. Jacobsen før alle andre slik at du kan sikre deg de beste vinkjøpene.

Nå kan du også lese det populære papirmagasinet Apéritif digitalt

Papirutgaven koster kr 895 for 8 utgaver, men som medlem får du gratis tilgang til den digitale utgaven. Du kan glede deg til mye unikt lesestoff.

Dette er tidenes drømmereise: Fire dager hos de beste produsentene, restaurantene og hotellene i Champagne ekstra

I løpet av fire aprildager neste år får du oppleve det aller beste Champagne har å by på fra vinsmakinger hos topprodusenter til lunsjer og middager på Michelin-restauranter og selvsagt overnatting på de aller mest komfortable hotellene. Dette vil du ikke gå glipp av. Som medlem får du dessuten spesialpris og sparer 3.800 kroner per person.

Fant 43 artikler. Viser 1–44.

Til toppen