Arkiv

Fant 100 artikler om emnet Klubb [fjern]

Tittel Dato

TEST: De beste hvitvinsboksene sommeren 2020 Det er stor forskjell på de beste og de mindre interessante boksene med hvitvin. Her er fasiten ekstra

Kjøper du en treliter med hvitvin som ikke er så god som du håpet, må du lage mye saus for å bli kvitt den. I denne guiden finner du til sammen  135 hvitvinsbokser sortert etter kvalitet.

Disse vinene er laget for å skape glede og god stemning, men er like fullt veldig seriøse ekstra

Ikke la deg lure av flower power-uttrykket, disse vinene går nemlig lenger enn det, de er like eteriske som den rådende filosofien var den gang, og samtidig lagringsdyktige.

Denne oppdaterte versjonen av capresesalat gir garantert mersmak ekstra

Sommermat nummer én må være lekker capresesalat. Med noen små justeringer får denne klassiske salaten et moderne og friskt uttrykk.

TEST: Nyheter basis - vin, øl, brennevin og alkoholfritt juli 2020 Det blir ikke noe problem å komme seg gjennom sommeren med dette tilskuddet i basishyllene  ekstra

Det vil si hvis du stiller krav til at innholdet i glasset skal være mer enn bare tørsteslukkende og lettdrikkelig. Hvis det er det som er målet, har ikke julis beste basisnyheter så mye å by på.

TEST: Nyheter og nye årganger i BU og TU mai 2020 Noen av julinyhetene ble borte på sekunder, men det er nok av annet godt å ta av ekstra

Selv om det er testet færre viner enn normalt foran en rolig julilansering, er det nok å velge mellom blant de 760 produktene, og noen av dem er svært ettertraktet.

Beste muscadetkjøp i toppklassen ekstra

Så konsentrert muscadet som denne konkurrerer med chablis når det kommer til lagringskapasitet, og prisen er fortsatt veldig gunstig.

Du skulle ikke tro at denne smaksrike retten er vegansk ekstra

Denne oppskriften er så god at selv den mest trofaste kjøttspiser vil bli fornøyd. Hemmligheten er den trendy frukten jackfruit som du enkelt lærer å tilberede her.

Opplev Oslos siste stjerneskudd - og mye mer ekstra

I juniutgaven av magasinet tar vi deg med til The Tea Room i Oslo som har store ambisjoner. Men også til steder du bare kan lese om fortsatt.

Hvis du vegrer deg for vin som heter noe med traminer, har du ikke smakt denne vinen  ekstra

Neumeister er en mester med den sjeldne druen roter traminer og ikke minst med sauvignon blanc fra vinmarker i Østerrikes sørøstligste vinregion, Vulkanland.

Ekstremsport med sauvignon blanc i førerrollen ekstra

Südsteiermarks oppvåkning er et produkt av gammel historie og korrekt timing paret med ungdommelig pågangsmot. Den handler også om den unike kombinasjonen av druen sauvignon blanc og vinmarker med helt spesielle egenskaper. Så om du har ett bilde av denne druen, må du tenke nytt.

Rester av en svinekotelett eller to? Det blir verdens diggeste baguette ekstra

Den vietnamesiske baguetten Bánh mì er ikke bare super enkel å lage og himmelsk god. Den forteller også om Vietnams historie, og er et uttrykk for at mat er så veldig mye mer enn bare næring.

Her har du beviset for at det enkle ofte er det beste ekstra

Hemmeligheten er fantastiske råvarer og en miso- og sitronvinaigrette som er så god at vi helst spiser den med skje. Sammen med sommerens deiligste råvarer og norskprodusert ost blir det et fullverdig om uimotståelig måltid.

TEST: Nyheter spesialpol juni 2020 champagne og engelsk musserende Han må være Champagnes største frykt ekstra

En brite har satt sin signatur på tre av de ni beste musserende vinene, inkludert alt av champagne, som lanseres i spesialpolene i juni.

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif ekstra

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Dette er noe for sommerfesten: Snart seks år gammel rosevin som smaker fortreffelig ekstra

Julia Kemper er ikke som andre vinmakere, derfor lagrer hun rosevinen sin lenge før hun lar noen kjøpe den. Og hun har mye annet artig å by på.

De seriøse kjøttstykkene blir best uten både marinade og grillsaus ekstra

Slenger du først entrecôte på grillen eller helgriller indre- eller ytrefilet smaker kjøttet best "usminket". Dropp alt som heter marinader, rubs og grillsauser, invester i et ekstra godt kjøttstykke og følg våre tips for den ultimate grillopplevelsen.

Slik ventet du neppe at sancerre kunne smake ekstra

For mange er sancerre sommervin nummer én, forfriskende og elegant, men ikke mer. Disse vinene er motbevisene.

Nå er sommeren her! Ønsk den velkommen med denne tropiske retten ekstra

Bánh xèo betyr direkte oversatt fresende pannekake, oppkalt etter lyden som kommer idet pannekakerøren treffer den glovarme pannen. Disse vietnamesiske pannekakene er knasende sprø og fresende god. Akkurat det du trenger på en dag som denne.

TEST: Nytt brennevin på spesialpolet mai 2020 Norske kreative destillerier puster klassikerne i nakken ekstra

Blant 50 sterke nyheter på spesialpolet er det flere flasker som det kommer til å bli solid rift om foran pc-ene kommende torsdag kl 8 . Enten fordi de er unike eller fordi prisen er gunstig i internasjonal sammenheng.

Derfor er Serralunga noe helt spesielt i barolosammenheng ekstra

Serralunga er en av de mest sjarmerende landsbyene Barolo, men bak det milde inntrykket skjuler det seg noe av de mest lagringsdyktige vinene i regionen. Bli med til Giovanni Rosso, Giacomo Anselma og Massolino for å finne ut hva det er med vinene herfra.

Chablis er ikke bare chablis – det er disse vinene gode bevis på ekstra

Vinene til Eleni og Edouard Vocoret kommer ikke fra de høyest klassifiserte parsellene, men det hindrer dem ikke fra å ha en karakter som kan måle seg med de beste. Som disse kommer de i mikromengder til Norge.

I dag blir det pasta med smak av sydlige breddegrader ekstra

Det blir ingen tur til Italia i sommer, men du kan fortsatt drømme deg bort med smaken av hjemmelaget pasta. At du ikke trenger pastamaskin for maks suksess, er en ekstra bonus.

TEST: Nyheter spesialpol mai 2020 - riesling og litt til Om du ikke får tak i denne fantastiske tyske pinot noiren, gå for det søte - du får utrolig mye lagringsdyktig vin for pengene ekstra

Og ikke minst er det mindre kamp om flaskene side de fleste jakter tørre viner. I dette rieslingsslippet på spesialpolet blir det ingen fysisk kamp mellom spisse albuer, siden du kan sitte i ro og fred foran pc-en (og gjerne ha mer enn en tilgjengelig) og foreta dine bestillinger.

Møt Julia Betram som med rette kan kalles spätburgunder-dronningen ekstra

Julia Bertram har fornyet en av Tysklands lengstlevende spätburgunder-tradisjoner. Timingen kunne ikke vært bedre, for nå vil hele verden ha pinot noir med moderat og naturlig alkohol og ytterst diskret eikepreg.

Denne enkle og smaksrike retten er det du trenger på en dag som denne ekstra

18. mai merkes på både kropp og sjel. Koreansk biff bolgogi er raskere enn take-away og så absolutt mye bedre.

Lager ikke bare godt øl, men skjøtter også belgisk kulturarv ekstra

At belgiske 3 Fonteinen har den stjerne- og kultstatusen som de har i dag, skyldes stahet, og en utrettelig vilje til å tenke nytt. Surølbryggeriet ruller ikke bare ut det ene lekkerbiskenen etter den andre, det jobbes også med tanke på framtidig bærekraft, for belgisk ølkultur som sådan.

Slik kan du feire 17.mai på michelinvis ekstra

Disse champagnene finnes på de aller beste restaurantene. Noen få flasker av hver av den store og imponerende gode porteføljen til André Beaufort er blitt tilgjengelig gjennom Vinmonopolet, kanskje sågar i en butikk nær deg.

De lar chardonnay spille hovedrollen på en ny måte ekstra

Champagneregionen er fortsatt i støpeskjeen, og endringene skjer først og fremst ved at de mindre champagnehusene begynner å tenke nytt, inspirert av suksessen med «grower’s champagne». J. Vignier er en av dem som tar trenden enda et hakk videre.

I Champagne skjer det en rosa revolusjon ekstra

Dagens rosa champagne varierer fra de letteste delikate stiler til mer rike og fyldige, med farger fra helt lys fersken til nærmest rødvinsdybde. Champagnen kan fremstå som frisk og fruktig for nåkonsum, for middels lang lagring eller være langtidsmodnede, som de nyere Oenotheque-utgavene. Aldri har utvalget av roséchampagne vært bredere enn nå.

Du kan fortsatt reise verden rundt  - på papir ekstra

I dette nummeret av magasinet kommer du innom India, Australia, Mexico, Frankrike og Belgia

Slik får du best resultat med aspargesen ekstra

Aspargesen  er en av vårens aller beste delikatesser.  Dessverre er sesongen kort, men med disse to oppskriftene får du mest ut av denne delikate råvaren.

Du er nå først i køen – det blir mer Ganevat på polet enn normalt - og noen helt unike vellagrete godbiter ekstra

På grunn av stengte restauranter er en større del av den årlige allokasjonen av sterkt etterspurte Ganevat-flasker, nå tilgjengelig på polet. Og kvaliteten er sublim. Men du må være rask på labben fredag kl 8.

Dette makrellmåltidet glemmer du ikke ekstra

I dag får du en forsmak på sommeren med denne herlige og sesongriktige retten hentet fra en av Londons mest sjarmerende restauranter - som du også får nyte i en liten videosnutt.

Nå kan du gjøre flere vinkupp ekstra

Hele porteføljen til den supre baroloprodusenten Aurelio Settimo er satt ned i pris fra 1. mai - men også andre godbiter er verd å få med seg.

Bli kjent med Cavallotto og Aurelio Settimo og deres fremste barolo-cruer ekstra

Blant Barolos toppcruer er Bricco Boschis og Rocche dell’Annunziata kanskje de minst hypete, og det henger nok sammen med at den ene er et monopol og den andre har mange eiere og enda flere  pseudonymer som bidrar til forvirring.

Slik lager du perfekt fish & chips ekstra

Fish and chips er britenes favoritt kosemat -  slik lager du denne tradisjonsrike retten perfekt hjemme.

Kystnær vin er det nye hotte ekstra

Envinate består av fire energiske spanske vinmakere som lager vin fra (foreløpig) tre områder hvor de mener det fortsatt er et stort uutnyttet potensial. De opererer helt uavhengig av de spanske vinlovene, men med dyp respekt for terroiret og tradisjonelle druesorter. Derfor har de laget sine egne betegnelser, Vinos Atlanticos og Vinos Mediterraneos.

Rydd plass i kjelleren for Tenerife-vin, disse overbeviser stort ekstra

At Norge er blitt et stort marked for Envinates Tenerife-vin, skyldes neppe «grankafarerne». Når det er sagt, så byr vinene på fantastisk valuta for pengene og et lagringspotensial som du kan være med å teste ut.

Denne friske og smaksrike fiskeretten får både humøret og smaksløkene ut av vinterdvale ekstra

Svært få ting er så deilig enkelt som helgrillet fisk. Kjøper du ferdigrenset fisk, blir det lettere å både tilberede og servere. Ikke fått ut grillen ennå? Denne herlige oppskriften kan også stekes i ovn.

Mendoza får ny energi fra andre druer enn malbec - som grenache ekstra

Mens interessen de siste årene har vendt seg mot stadig høyere og kjøligere områder i Mendozas vestlige ytterkant, skjer det fortsatt nyutvikling i den historiske delen av området, med både nye og virkelig gamle druesorter.

Her er det geita som er solisten ekstra

Mens det har vært en høyst nødvendig debatt om alt sauekjøttet som destrueres, er det lett å glemme en annen ressurs som ikke får den oppmerksomheten den fortjener, nemlig geitekjøttet. Det har Torstein Kollevåg og Eivind Kandal på Sølvane Gard klart å gjøre til en suksesshistorie – og en ganske så unik en for norsk landbruk.

Det er i Uco det skjer nå - og framover ekstra

Det er ikke bare høyden over havet som skiller Uco fra Mendoza Primera Zona. Også aktivitetsnivået, og aller mest alt som er knyttet til det som finnes under jordskorpen. Som i sin tur gir muligheter til å vise særlig malbecs svært gode egenskaper til å tilpasse seg ulike terroir.

For Sør-Amerikas lilleputtstat Uruguay er det denne druen som skaper magien - men mye annet er i emning ekstra

Når vi snakker om dagens situasjon for Uruguays viner, er det ord som spennende, dynamisk, banebrytende og med stort potensial som brukes. Å se på vinlandet Uruguay i dag er som å se det med øynene til en nyfødt: alt er fascinerende og oppmerksomhetsvekkende.

Rester av påskelam? Denne enkle oppskriften tryller dem om til saftig og smaksrik kebab ekstra

Det skal ikke mye til for å forvandle en tradisjonsrik middag til noe helt annet. Se bare her.

Lammecarré smaker fantastisk enten dere er en, to eller flere rundt bordet ekstra

Den grønne urteskorpen frisker opp både utseende og smak, og sammen med det delikate lammekjøttet byr denne retten på en intens smaksopplevelse som lyser opp selv i de litt mørkere tider.

Her tas klimaendringene på alvor ekstra

Torres og Tariquet sender begge store mengder vin ut på markedet. Det som skiller dem fra andre produsenter i denne størrelsen er at klimaendringene tas på dypeste alvor, og at det får konsekvenser for måten de arbeider i vinmarkene. Målet på sikt er at hvert vinglass faktisk bidrar til å redusere kundens eget karbonavtrykk samtidig som kvaliteten forbedres.

Co2-utfordringene med kan overvinnes med GMO-druer ekstra

Mario Pezzotti er professor i genteknikk på universitetet i Verona. Han er en av verdens fremste forskere innen genmodifisering av vinplanter. Han er ikke nådig når det kommer til europeiske vinbønders og myndigheters holdning til det han mener er vinproduksjonens framtid.

Bli med på en sterk smaksreise til Argentina,  København og Oslo ekstra

Det er noen av ingrediensene i marsutgaven av magasinet som du må være medlem for å få tilgang til.

Denne lettlagde og superfreshe salaten smaker fantastisk til så å si all gjenglemt frysermat ekstra

Sommerkotelettene fra i fjor, kalkunrestene fra nyttårsaften eller scampien du kjøpte på tilbud en gang? Ja, denne salaten kan bære dem alle.

Her får du magnumflasker med lekker Burgund-chardonnay for bare litt mer enn prisen av en chablisboks ekstra

Litt tyngre bør fra polet, men du verden så mye godt du får. Men det er ikke mange flaskene tilgjengelig, så det lønner seg å kjenne sin besøkelsestid.

Fant 100 artikler. Viser 1–50.

Til toppen