Oppskrifter

oppskrifter.webp
  • 1 time 10 minutter

    Denne suppen er fylt med smak av lam, chili, ingefær og koriander. At den inneholder proteinrike linser er selvfølgelig et stort pluss

  • 1 time 10 minutter

    Fårikålen slik de liker den på Nord-Møre. Absolutt verd et forsøk. Her er oppskriften.

  • 1 time 10 minutter

    Har du ikke elgkjøtt i fryseren, kan du også bruke storfekjøtt som høyrygg. Flatbrød er klassisk følge, men hjemmebakt brød er heller ikke å forakte til denne suppen.

  • 1 time 10 minutter

    En nydelig gryterett med eksotiske krydder. Smaker godt en kald vinterdag.

  • 1 time 10 minutter

    Elgbiff er ren nytelse. Har du ikke elg i fryseren kan du høre i butikken eller bruke storfe. Kryddersmøret gjør susen

  • 1 time 10 minutter

    Når svinekoteletter får godgjøre seg på grillen med deilig tilbehør blir de skikkelig gode. Det er viktig at du gjør det riktig. Vi forteller deg hvordan.

  • 1 time 10 minutter

    Mørk sjokolade og solbær er en «match i himmelen». Med et glass portvin til skjønner alle at det er høst. Her er oppskriften.

  • 1 time 10 minutter

    Når noe kommer fra Provence, heter det provencale. Det er inspirasjonen til denne superenkle og smaksrike grillretten.

  • 1 time 10 minutter

    En saftig, god og holdbar gulrotkake. Bruk av fullkorn og litt mindre mengder sukker og ostekrem gjør denne gulrotkaken til et litt sunnere alternativ enn den klassiske.

  • 1 time 10 minutter

    Det bor en baker i oss alle. og her får du oppskriftene på bollekake. Det er enklere enn du tror.

  • 1 time 10 minutter

    Hveteboller med solbær og rømme. Oppskriften er hentet fra boken Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom.

  • 1 time 10 minutter

    Bananbrød smaker kjempegodt og er enkelt å lage. Det er dessuten en fin måte å bruke litt overmodne bananer på.

  • 1 time 10 minutter

    Med så gode råvarer som torsketunger, behøver du ikke gjøre så mye. Frityrsteking er en fin måte å gi de litt bløte tungene ekstra fasthet. Og så topper du med dip.

  • 1 time 10 minutter

    Bunnen er laget av kakerester. Bedre unnskyldning kan du ikke få for å lage og nyte denne festen av en ostekake.

  • 1 time 10 minutter

    Når du får gjester er det hyggelig å servere noe litt ekstra spesielt og godt. Hva med å overaske besøket med en saftig og god kalkunrull?

  • 1 time 10 minutter

    Vada Pav kalles også Bombay burger og er smaksrik indisk gatemat. Her serveres frityrstekte potetkaker i mykt brød sammen med tre forskjellige og smaksintense chutneys.

  • 1 time 10 minutter

    Denne retten med posjert kyllinglår tar litt tid å lage, men det får du igjen nå du serverer.

  • 1 time 10 minutter

    Bacalao på italiensk betyr masse gode smaker. Denne oppskriften er en tradisjon fra Liguria.

  • 1 time 10 minutter

    En spennede eplekake du bør prøve.

  • 1 time 10 minutter

    Når det står eplekake på menyen,er det lurt å velge en fast og litt syrlig eplesort, for vi vil jo gjerne ha et friskt resultat. Også i denne epleostekake.

  • 1 time 10 minutter

    Denne lammegryten med byggryn er utrolig lik vår fårikål. Hva med å prøve en spennende og litt andelenes vri på fårikålen, slik amerikanerne lager den?

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken