Barneselskap - en styrkeprøve

Det viktigste i et barns bursdagsselskap er ofte gavene, vennene og aktivitetene. Men like spennende er maten. Får vi pølser eller pizza? Spagetti eller hamburgere? Er det masse kaker og brus? Får vi ikke godtepose snart?

Å underholde hele ungeflokken er en utfordring i seg selv, så der må du nesten klare deg på egenhånd. Men det vi kan hjelpe deg med er ideer til hva du skal servere!
Obs!
Enkelte drikkeforslag til de voksne følger med. Det er jo ikke sikkert at barna spiser opp alt du har laget i stand?

Garantert suksess
Når du ber barna danne pølsekø i et barneselskap, er det lett å se hvorfor pølser kalles gladmat. Ønske deg av hjertet alle gode ting og si meg så hva vil du mere? - Pølser, vi vil ha pølser! Lompe, brød, sennep og ketchup. Skulle en liten munn si at: jeg liker ikke pølser som er sprukket, så fortell at "Sprektwürst" er de aller beste pølsene!

SAMELUEPØLSE - hvis du har funnet fram grillen
Skjær et kryss i tuppen av pølsa ca.3 cm og stikk pølsespydet inn i den andre enden. Når du da griller vil pølsa åpne seg og se ut som den samiske firevinders-lua. Pølsa blir fortere varm, er morsom å se på og lettere å spise for barna.

Det finnes mange andre måter å servere pølser på, hvis du har gått lei av pølseboden! Nederst finner du mange fristende ideer!

Allergi
Siden mye av selskapet fokuseres rundt maten, er det lett å tenke at en med matallergi ikke kan delta og nyte festen for fullt. Ikke gjør det.

Skal du arrangere selskap med en liten allergiker som gjest, er det viktig å forsøke å servere noe som minner mest mulig om det de andre barna får servert. Det er ikke alltid gøy å få særbehandling. Det finnes gode pølser uten melk! Hva med å bake muffins uten melk og egg til alle barna? Ikke bare til den som ikke tåler det. Det er like godt!

Her gir vi deg våre beste bursdagstips! Noen passer bedre ute enn inne. La deg inspirere. Du husker vel hvor moro det var?

10 oppskrifter som bør få barnas munner til å løpe i vann er hva vi her kan tilby:

Pølsespyd

Fremgangsmåte

Kutt opp pølsa i 3 eller 4 biter.

Træ først på en pølsebit, så paprika, så pølse igjen, så mais og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen.

Stek pølsespydet på grillen.

Flere gode retter for barna

Tips: Bruker du trespyd er det lurt å legge dem i vann i 30 minutter før du lager ferdig spydene. Da tar ikke spydene fyr på grillen like lett.

Flere grillretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Barnas pastasalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk
3 ss

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl.

Skjær agurken i terninger og eplet i tynne båter. Finhakk paprikaen. Bland grønnsakene med pastaen. Rør sammen olje og sitronsaft og hell over.

Tips: Som dressing kan du bruke melon- eller epleyoghurt.Her kandu også ha i det du liker aler best slik som ost, pølser, skinke, kylling og annet godt

Flere lekre retter for barna

Flere knasende sprø salater

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pizzasnurrer

Fremgangsmåte

I stekeovnen: 200 °C, ca. 20 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen, smelt smøret og varm melken til den er lunken. Hell blandingen over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett salt og så mye mel at deigen blir passe fast og elt den godt. Ha deigen på bakebordet og rull den til et rektangel, ca. 35x40 cm.

Smør tomatpuréen på deigen og dryss på salt og pepper. Fordel skinken over deigen, paprika, løk og ost. Rull sammen fra den lange siden til en rulade. Skjær den i ca. 20 stykker. Legg snurrene på bakepair på stekeplate og la dem heve under plast på lunt sted ca. 20 minutter. Stek dem midt i ovnen. Avkjøles på rist. Legg pizzasnurrene med papir imellom i plastbokser egnet til frysing. Frys dem.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hamburger med dressing

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g
kjøttdeig/karbonadedeig
2 ss
potetmospulver
0.5 ts
1 dl
Dressing til hamburger
Lag din egen vri på burgeren ved å variere tilbehøret til burgeren. Noen gode ting er
stk
stk

Fremgangsmåte

Hamburgerne:
Kna sammen deigen med hendene og tilsett salt, pepper og potetmospulver. Tilsett melk i to omganger, kna godt mellom hver gang du heller i melk.
 
Del deigen i 4 eller 6 like store deler, lag runde boller og trykk dem litt flate. Stek hamburgerne på middels høy varme, eller grill de.
 
Dressing:
Mål opp rømmen, ha den over i en liten bolle og rør rundt. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken.
 
Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak.
Slik legger du opp en ferdig burger på brød:
Del hamburgerbrødet i to, legg på noen salatblader, hamburgeren, en tomatskive og litt løk eller gressløk, og til slutt litt dressing og brød på toppen.
 
Burgeren kan også serveres uten brød. Da kan du lage smilefjes på burgeren hvis du har lyst. Bruk strimler av rød paprika eller ketchup som munn, gressløk til nese og maiskorn som øyne.
 
Server dressingen ved siden av og brød til.

Flere herlige hamburgeroppskrifter finner du her

Barnas beste oppskrifter

 

din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Slangepølser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

10 stk
1 dl
sammalt hvete
1.5 dl

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, sammalt hvetemel, bakepulver, melk og revet ost og rør deigen sammen.
Ha litt mel på bakebordet, trill deigen til en pølse og del den i 10 like store biter. Trill så hver bit til en ca 1 cm tykk pølse.
Rull deigpølsene rundt pølsene. Stikk en litt lang grillpinne inn i hver pølse.
Stek slangepølsene over glørne på grillen, snu ofte på pinnen slik at de blir jevnt stekt. Grillen må ikke være for varm. Det tar ca 10 minutter å grille en slik pølse. Slangepølsene er ferdigstekt når brødet er pent brunt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pirat-piroger

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bolle. rør ut gjæren i melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet. Hold av litt mel til utbaking. La deigen heve til dobbel størrelse.

Rør sammen ingrediensene til fyllet.

Del deigen i 10 like deler. Kjevl eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk pirogen sammen med en gaffel.

Pensle pirogen med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen ved 220° C i ca. 12-15 minutter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pariserpizza

Fremgangsmåte

Kjøttsaus Pizzaiola:
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

Superrask kjøttsaus:
Rens og hakk paprikaen. Bruk svært god varme på stekepanna, og ha i olje. Brun først halvparten av kjøttdeigen, legg den til side og stek resten. Senk varmen, og ha all kjøttdeigen, paprikaen og tomatsausen i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.

Del baguetten i to på langs og smør fyllet utover. Legg på tynne skiver tomat og dryss på osten.

Stekes på 225°C i 10-15 minutter.

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pizza med kjøttboller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 stk
glass pizzasaus
Pizzadeig
0.5 pakke
2 ss
0.5 ts

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut på et stekebrett og fordel tomatsausen utover. Du kan gjerne lage små porsjonspizzaer. Da får du 6-8 stykker av en deig.

Dryss på revet ost og legg kjøttboller og ønsket fyll på toppen. Her har vi brukt mais, paprika og frisk basilikum.

Stek på 225 grader i ca. 20 minutter til osten har smeltet og er gylden.
 
 
Tips: Ekstra travelt? Bruk gjerne pitabrød som pizzabunn.
 

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pølsepizza

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Deig
0.5 pakke
2 ss
0.5 ts
Dekkes med
3 dl
ferdig pizzasaus

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut på stekebrettet og fordel sausen over. Strø på osten.
Ta skinnet av pølsene, del i skiver og legg dem oppå sammen med ananasbiter og paprika i strimler.

Stek på 225 °C i ca. 20 minutter.

Sendt inn av

Foto: Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hamburger

Antall porsjoner

2

Ingredienser

500 g
kjøttdeig/karbonadedeig
1 ts
0.5 ts
0.5 stk

Fremgangsmåte

Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

Ha litt vann på en trefjøl og form til 4 runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.

Stek burgerne på sterk vame, 1-2 minutter på hver side.

Varm hamburgerbrød som du finner oppskrift på her og fyll det med salat, hamburger, tomat og løk. Benytt ketchup eller annen saus etter eget ønske.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pirat-piroger

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bolle. rør ut gjæren i melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet. Hold av litt mel til utbaking. La deigen heve til dobbel størrelse.

Rør sammen ingrediensene til fyllet.

Del deigen i 10 like deler. Kjevl eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk pirogen sammen med en gaffel.

Pensle pirogen med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen ved 220° C i ca. 12-15 minutter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kilde: Norsk Mat

Forsiden akkurat nå

Til toppen