Oppskrifter
Feir vaffeldagen med epler i vaffelrøra

Feir vaffeldagen med epler i vaffelrøra

I dag feirer vi den store vaffeldagen med en frisk og spennende oppskrift på vaflene. Med iskrem og bær til blir det den reneste festdesserten.
Redaksjonen
25 Mars 2018 - 13:01

Vaffeldagen den 25. mars er en svensk oppfinnelse, og grunnen til at den feires beror på en misforståelse. Dagen er den samme som Maria Budskapsdag - dagen Maria får vite at hun er med barn. «Vårfruedag» ble etter hvert til «vaffeldag» i Sverige, men også i Norge var det vanlig å markere denne dagen med kaker.

Prøv en annen morsom oppskrift på vafler

Selv om vi føler et eierskap til vafler, spises lignende bakst de fleste steder i verden. De kan være runde eller firkantede, tykke eller tynne – de hjerteformete vaflene er imidlertid typisk for Skandinavia. Det første elektriske vaffeljernet var signert General Electric og kom på markedet i 1911.

Vafler kan også være grove

De originale vaffeljernene var likevel ganske like dagens. To hengslede metallplater med lange håndtak av tre. Jernet ble snudd over ilden så innholdet ble stekt på begge sider. Allerede den gangen var det gjerne mønster i jernene: våpenskjold, religiøse symboler eller landskap.

Slik lager du luftige vafler

Vafler er godt i seg selv, men blir enda bedre med litt godsaker ved siden av. Vi har vi brukt bringebær og iskrem, men har du andre bær i fryseren er det fritt frem.

Flere kaker og desserter med epler

Eplevafler med is og bringebær

Eplevafler med is og bringebær

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene, med unntak av eplene, til en glatt røre. La røren svelle i minst 20 minutter.

Rett før du steker vaflene river du eplene og blander dem i røren.

Stek vaflene i smurt vaffeljern til de er gylne.

Server vaflene med is og friske bringebær. Dryss gjerne litt ekstra kanel over før servering.

Tips:
Du kan også bruke andre bær fra fryseren, og vil du ha det lettere er både rømme og kesam gode alternativer til iskrem.

Flere oppskrifter med vafler du må prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her