Mini pølseruller

Mini pølseruller

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180ºC med varmlufts funksjon. 
  2. Varm olivenoljen i en stakepanne på middels-lav varme. Tilsett løken, og stek førsiktig til de er gyllene, ca 20 minutter.
  3. Tilsett salvie, og stek i to minutter til. Spre blanding ut på et brett som du plaserer i fryseren til blandingen er avkjølt, ca 10 minutter.
  4. Mens du venter på at blandingen skal avkjøles, split opp pølsen og skvis ut pølsekjøttet i en stor bolle.
  5. Ha i brødsmuler, ferskrevet muskatnøtt salt, og løkblandingen. Miks blandingen godt sammen med rene hender, og sett til side.
  6. Legg butterdeigplatene på en melet overflate.
  7. Fordel pølseblandingen på hver av platene, bruk hendene til å forme en lang pølse på midten av hver.
  8. Bland sammen egg og melk i liten skål, og børst kantene av butterdeigen med eggeblandingen.
  9. Brett den ene enden over den andre, og forsegl med en gaffel.
  10. Børst utsiden av pølsene med eggeblandingen.
  11. Del hver av pølsene i 5 biter og stek i ovnen til de er gyllene, ca 25 minutter. 

Server med fiken- og tomatchutney eller ketchup til de små

Mange oppskrifter med pølser finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pølser med ramsløkaïoli

Pølser med ramsløkaïoli

Fremgangsmåte

  1. Ramsløkaïoli:
    Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter.
  2. Kjør ramsløk sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse.
  3. Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
  5. Pølser:
    Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform.
  6. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.
  7. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker.
  8. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter.
  9. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.
  10. Eple- og sellerisalat:
    Kutt sellerirot og eple i små terninger. Bland terningene med olje, sitronsaft og -skall, smak til med salt og pepper.

Tips:
Server pølser i ølbad med eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.

Oppskriften holder til 8 om retten er del av et større måltid eller koldtbord.

Slik lager du perfekte pølser

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her