Salade niçoise - Nice-salat

Salade niçoise - Nice-salat

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden og hell over tunfisken som du har delt i to-fire stykker. La den marinere i 1-2 timer. Ta fisken deretter opp, tørk av den og grill på varm grill i et minutt på hver side. Ta vare på dressingen.

Mens fisken marineres forbereder du resten:

Hvis du bruker ferske artisjokker, starter du med disse da de krever mest tid. Bryt - ikke skjær av stilken slik at de grove fibrene i bunnen følger med. Det kan lønne seg å lage et lite snitt rundt stilken først. Bryt av de ytterste bladene fra bunnen og skjær bort de grønne bladfestene. Skjær bort toppen. Gni dem inn med sitron eller legg dem i kaldt vann tilsatt sitron til de skal kokes.

  1. Kok opp en kjele med vann tilsatt saft av en halv sitron. Legg artisjokkene oppi og la koke i 15-20 minutter avhengig av størrelse. Legg til avkjøling opp-ned.
  2. Bryt bort bladene til du kommer til den hårete delen (støvbærerne) som du løfter ut med en teskje. Fjern mer blader til du har den lysegule bunnen med kun de mykeste bladene igjen. Del så hver artisjokk i to-fire båter.
  3. Kutt bønnene i hver ende og vask potetene godt. Ikke skrell dem.
  4. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og la bønnene koke i 2 minutter. Overfør dem til en bolle med iskaldt vann.
  5. Deretter dypper du tomatene i det kokende vannet i 15 sekunder for at skinnet skal løsne. Legg også tomatene i iskaldt vann. Ta dem opp og fjern skinn samt frø. Del tomatene i.
  6. Til slutt koker du potetene i ca 10 minutter, avhengig av størrelsen til de er akkurat passe møre, altså ikke overkokt. Del potetene i to-fire deler.
  7. Kok eggene i 4-5 minutter. Legg i iskaldt vann.
  8. Tørk overflødig olje av ansjosfiletene.
  9. Skyll salaten og riv salatbladene og legg dem i bunnen av et serveringsfat. Fordel de øvrige ingrediensene oppå.
  10. Drypp dressingen over salaten.
  11. Legg fisken oppå og server med godt brød.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potetsalat med tunfisk

Potetsalat med tunfisk

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene, avkjøl, skrell og skjær dem i båter.
  2. Kok eggene i ca. 8 minutter. Skyll dem en stund i kaldt vann og skrell dem.
  3. La tunfisken renne godt av.
  4. Skjær løken i tynne ringer.
  5. Bland alle ingrediensene til salaten forsiktig sammen og legg på fat.
  6. Hakk kruspersillen og bland med crème fraîche.
  7. Smak til med salt og pepper.

Server salaten med dressingen og ferskt brød.

Lyst til å lage en annen potetsalat så se her

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gresk salat med poteter og tunfisk

Gresk salat med poteter og tunfisk

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene møre og skrell dem om du synes det er nødvendig. Skjær dem i skiver.
  2. Hell oljen av tunfisken og vask og skjær agurken i skiver.
  3. Vask og skjær tomatene i båter.
  4. Rens løken og skjær den i tynne ringer.
  5. Vend forsiktig potetskivene med tunfisk, agurk, tomater, rødløk og oliven i en salatbolle.
  6. Hakk mynte og dill og vend inn i salaten sammen med oregano, eddik og olivenolje.
  7. Krydre salaten med salt og pepper og smuldre fetaost over salaten rett før servering.

Server salaten med godt grovt brød til.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Flere oppskrifter som inneholder tunfisk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Fremgangsmåte

  1. Kok eggene smilende (ikke helt fast plomme) og avkjøl.Del de i fire.
  2. Ta opp tunfiskboksen og la den renne av seg i et dørslag før du har den i salaten.
  3. Riv salatbladene i mindre biter og ha i en bolle. Kutt agurken i biter og løken i skiver og ha over salaten sammen med tunfisken.
  4. Kok grønne linser etter anvisning på pakken, og skyll dem i rennende kaldt vann slik at de blir kalde. TIlsett linsene til salaten og legg de delte eggene på toppen.
  5. Falsk cæsardressing:
  6. Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejuice i en matprosessor.
  7. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.

Server tunfisksalaten med cæsardressing og eventuelt brød ved siden av.

Tips: Ha gjerne litt med salt i vannet når du koker linsene da mye av saltet blir vasket ut når du skyller linsene i kaldt vann.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Flere oppskrifter som inneholder tunfisk

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her