Dagens rett Russisk sildesalat

Overrask med sildesalat i dag

Sild bør vi spise mye oftere. Ikke bare fordi det er så sunt, men først og fremst fordi det er sabla godt.

Vi burde lære av våre naboer og sette mer sild på menyen hele året, ikke bare til jul. Og du må slett ikke drikke akevitt til. Men øl - med eller uten alkohol - er det vanskelig å komme unna.

Med godt rugbrød og kokte poteter blir denne raske silderetten en fullverdig middag.

Slik lager du marinert sild 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Russisk sildesalat

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Salatdressing
1 dl
rødbetelake
 

Fremgangsmåte

Klipp eller skjær sildefiletene i gaffelbiter.

Hakk rødbeter, agurk og egg og bland det med silden. Legg sildesalaten på en seng av salatblad.

Rør sammen lettrømme og kesam, smak til med rødbetelake og hell det over silden.

Server silden med et grovt mørkt brød, gjerne rugbrød.

Slik lager du den beste silden

Tips: Du kan finne ferdig utvannede og benfrie saltsild- og kryddersildfileter på glass eller boks, som gjør det superenkelt å lage sine egne sildedelikatesser.

Andre gode oppskrifter med sild

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen