Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 10 Mai 2004 - 02:00

    Kylling Hawaii

    Denne andre uken i mai innledes med en sommerlig kyllingrett av det friske slaget. Kylling er av den magre typen kjøtt, noe som ikke kan anses som en ulempe nå som vi nærmer oss badesesongen. Kanskje det også da er lurt å vurdere mengden ost man legger på
    10. Mai 2004
  • 09 Mai 2004 - 02:00

    Slik lager du pastasalat med ost

    En pastarett kommer alltid beleilig. Mettende, lett å tilberede, og ikke minst, smakfull. Vel og merke dersom du benytter gode råvarer, og det gjør vi jo selvsagt alltid. En hvitvin fra Alsace er drikkefølget til denne retten.
    09. Mai 2004
  • 07 Mai 2004 - 09:01

    Et mangfold av salater

    For tjue år siden ble det nesten bare servert kinakål i Norge. Forbrukernes ønsker har imidlertid presset fram dramatiske endringer, og i dag finnes det nær 20 forskjellige friske salatsorter. Her får du servert 15 av våre flotte salatoppskrifter.
    07. Mai 2004
  • 06 Mai 2004 - 10:50

    Syndig salat

    Med dette inviteres du til å lage en Nice-salat helt fritt for alle synder og som vil få deg til bare å stole på din egen matlagingskunst i fremtiden - i alle fall for denne klassikerens del.
    06. Mai 2004
  • 03 Mai 2004 - 15:20

    Marinér det deilige hvite kjøttet

    En god marinade gjør godt kjøtt enda bedre. Hvitt kjøtt er spesielt velegnet fordi det er nøytralt i smak, og dermed ideelt til å smakssettes i alle retninger. Få med deg de deilige oppskriftene du kan benytte deg av når sommerens grillmiddager skal tilbe
    03. Mai 2004
  • 02 Mai 2004 - 02:00

    Tapas med spekeskinke

    Tapas er en klassisk spansk måte å småsmake retter på. Spesielt morsomt og en opplevelse som garantert frister til gjentakelse er det dersom du tar runden i eksempelvis Barcelona. Selvsagt må det serveres en tørr sherry til slik deilig mat.
    02. Mai 2004
  • 01 Mai 2004 - 02:00

    Hummer med krydderdressing og spinatris

    En hummermiddag har få utfordrere når det gjelder å skape en høytidspreget luksusfølelse. Det er imidlertid en dyr råvare, et faktum som delvis oppveies av at tilberedningen er svært enkel. Men en gang i året har du vel kanskje råd til å unne deg litt eks
    01. Mai 2004
  • 29 April 2004 - 11:05

    Svinesteikas frihetsdag

    Selv om du ikke identifiserer deg med arbeiderne og ei heller feirer deres kampdag, kan du ha glede av å nyte en skikkelig arbeiderfestmiddag - nemlig svinesteik med surkål og poteter. En fin måte å markere 1. mai på for alle.
    29. april 2004
  • 27 April 2004 - 14:58

    WSET vinkurs/utdannelse i mai 2004

    Wine & Spirit Education Trust er en internasjonal vinutdannelse. I Norge undervises det på tre nivåer som bygger på hverandre. Det er Intermediate Certificate, Advanced Certificate og Diploma. Det er i dag ledige plasser på Advanced Certificate i Oslo.
    27. april 2004
  • 27 April 2004 - 10:57

    Unikt konsept med suksess

    I løpet av fem år har Ostehuset blitt et av Stavanger aller stiligste matkonsept, som folk går mann av huse for å få plass på. Og for å sette det litt på spissen. På hvilke andre steder i Norge kan du kjøpe brød og ta deg et glass brennevin etterpå?
    27. april 2004
  • 26 April 2004 - 15:10

    Vinkurs i Oslo 7. juni - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og ikke minst boken Bølgens vin , en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvor
    26. april 2004
  • 14 April 2004 - 16:25

    5. mai i Oslo - 6. mai i Tromsø - Cognac-smaking i nord og sør med godsak fra 1943

    Det er ikke hver dag vi kan by deg på cognac fra 1943. Men når vi får besøk av Otard Cognac er det akkurat det du skal få smake samt syv andre flotte cognacer. Den 5. mai i Oslo og den 6. mai i Tromsø kan du møte Philippe Johaud fra Otard som både leder s
    14. april 2004
  • 13 April 2004 - 09:25

    En mager trøst

    For de fleste er pålegg noe man legger på brødskiva til frokost eller i matpakken. Og det er bra det, siden vi har så mye godt kjøttpålegg. Men, det er ikke bare til brødmat det magre kjøttpålegget egner seg, noe disse oppskriftene til fulle viser.
    13. april 2004
  • 10 April 2004 - 09:00

    Sennepsgratinert lammerygg og provencalske tomater

    Nå er lammet på sitt beste. Ta derfor sats og trå til for fullt når denne påskens lørdagsmiddag skal kreeres. Vi må reise et godt stykke for å komme til vinvalgets hjemsted som er USA. Og det er en Pinot Noir som skal nytes sammen med lammekjøttet. Smakli
    10. april 2004
  • 08 April 2004 - 02:00

    Kalkunmedaljong med rødvinssaus

    Kalkun er vårt forslag til denne påskens første feriemiddag. Medaljonger høres flott ut, og som bildet viser lover dette riktig så godt. To spanske viner er hva du kan skjenke i glasset. Den ene riktignok noe dyrere enn den andre, men noe godt skal man jo
    08. april 2004
  • 06 April 2004 - 15:42

    Krydret påskekos

    Enten du velger å tyne det siste ut av vinteren til fjells eller du skal nyte våren hjemme i påsken, er en fondue en usedvanlig god løsning på påskekosen. Skulle det dukke opp uventede gjester, er det bare å skape mer plass rundt bordet, for maten lages u
    06. april 2004
  • 05 April 2004 - 15:16

    Lam + påske = sant

    Nesten halvparten av Norges befolkning planlegger å spise lammekjøtt i påsken. Ferskt og magert kjøtt får du kjøpt nå, så sjekk ut de 17 flotte oppskriftene du her får - kanskje er påskens mange og deilige middager reddet?
    05. april 2004
  • 02 April 2004 - 02:00

    Apéritifs store påskemeny 2004

    Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
    02. april 2004
  • 01 April 2004 - 13:14

    Småjuks i feriekjøkkenet

    Påskemenyens svinekoteletter blir langt sprekere når de får en omgang av thaiinspirert saus, og når familiens kokk slipper å bruke mer ferietid enn høyst nødvendig, blir hele familien fornøyd.
    01. april 2004
  • 01 April 2004 - 02:01

    Vinkurs i Oslo 26. april - Smak Hubert Trimbachs deilige Alsace-viner

    Hubert Trimbach regnes som en av de virkelig store personlighetene innen den omfattende vinverdenen. Det er derfor naturlig at han gang på gang trekker smekkfulle hus når han holder sine eminente beretninger om Alsace og dets viner. Hiv deg på du også - f
    01. april 2004
  • 31 Mars 2004 - 02:00

    Wok med marinert svinekjøtt og nudler

    Vi woker sammen en varmende rett denne onsdagen. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, så vi er ikke i tvil om at dagens middagsforslag uansett faller i smak hos de alle
    31. mars 2004
  • 30 Mars 2004 - 16:46

    Vinsmaking 19. april i Oslo - Smak Italia på sitt beste

    Hold av denne mandagen midt i april. Da kommer nemlig eierne av en rekke italienske vinhus til Oslo og holder smaking for deg. Dette blir vårens store opplevelse for deg som liker italienske viner.
    30. mars 2004
  • 23 Mars 2004 - 14:42

    Vinkurs i Oslo 14. april - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og ikke minst boken Bølgens vin , en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvor
    23. mars 2004
  • 18 Mars 2004 - 15:20

    England innfører holdbarhetsklokke for matvarer

    Et enkelt tidsur, kalt Timestrip , som kan festes på kjølevarer ser nå dagens lys i England. Klokken forteller hvor lenge varen har vært i kjøle- eller frysedisken, og gir en umiddelbar oppfatning om hvorvidt produktet fortsatt er spiselig eller ei.
    18. mars 2004
  • 18 Mars 2004 - 02:00

    Vår på kjøkkenet

    Når det begynner å dryppe fra taket, settes også vårfornemmelsene i gang. Og det må vi feire med mat og drikke som gir de samme assosiasjonene. Ferskt og friskt i både duft og smak er fornuftige stikkord for denne ukens match.
    18. mars 2004